Flowall-peruskorjausmalli pidentää kiinteistöjen elinkaarta

Flowall-hankkeissa tähdätään kiinteistöjen käyttöiän ja kustannustehokkuuden maksimointiin. Hankekonsepti kattaa putkiremontin lisäksi myös asuinkerrostalojen keittiöremontin ja mahdollistaa modernit ilmanvaihto- ja lattialämmitysratkaisut.

1960- ja 1970-luvuilla rakennetuissa elementtikerrostaloissa keskiössä oli halpa ja tehokas rakentaminen, ja elinkaarikustannusten huomioon ottaminen rakennusosa- ja materiaaliratkaisujen valinnassa oli varsin vähäistä. Tämä vaikuttaa tällä hetkellä vahvasti vallitsevaan massiiviseen korjausremonttitarpeeseen.

Perusparannus on investointi, joka nostaa laatutasoa ja joskus myös vähentää kiinteistön hoito- ja kunnossapitokustannuksia. Flowall-hankkeet toteutetaan asiakaslähtöisesti, jolloin pääosassa on kiinteistöjen elinkaariarvon maksimointi.

Tarvitaan aitoa kiinteistöjohtajuutta

Suunnittelutoimisto Swecon ja rakennuttajakonsultti Valvontakonsulttien ohella myös urakoitsijat Consti tai Wareco osallistuvat suunnitteluvaiheeseen. Näin varmistetaan, että suunnitelmista tulee taloudelliset ja toteutuskelpoiset. Tuottojen suunnittelu tapahtuu siis jo tarveselvitysvaiheessa ennen kuin investointimenoja on lyöty lukkoon.

– Asunnot ovat keskeistä kansallisvarallisuutta, ja asuminen on merkittävä arvoketju. Tästä johtuen asuminen ansaitsee aitoa kiinteistönpitoa ja kiinteistöjohtajuutta. Flowall-hankkeiden perusparannukset tähtäävät pitkäjänteisiin muutostarpeisiin vastaavaan omaisuuden hallintaan, sanoo projektijohtaja Juuso Hämäläinen Valvontakonsultit Oy:stä.

Perusparannuksen kulmakivet

Kerrostaloissa vesi- ja viemärijärjestelmien uusiminen on laaja projekti. Tästä johtuen on kustannustehokasta pyrkiä samalla tekemään muitakin kiinteistön elinkaaren kannalta välttämättömiä korjaustoimenpiteitä.

Flowall-kohteissa, kuten Sampo Oyj:n kohteessa Raiviosuonmäellä Vantaan Myyrmäessä, valmistuu remontin yhteydessä uusia asuntoja, jolloin esimerkiksi ilmanvaihtojärjestelmän rakentaminen on välttämätöntä. Terveellisen sisäilman lisäksi asumismukavuutta ja kiinteistön arvoa voidaan tarvittaessa nostaa Uponorin vesikiertoisella lattialämmityksellä.

– Asentamalla saneeraamisen yhteydessä keskitetysti ohjattu energiatehokas vesikiertoinen lattialämmitys saadaan varmistettua kylpyhuonetilojen lattioiden tehokas kuivuminen. Tämän lisäksi vesikiertoinen lattialämmitys sallii useamman eri energialähteen ja jopa sen vaihtamisen elinkaarensa aikana. Vesikiertoinen lattialämmitys on nykyaikainen ja miellyttävä lämmitysmuoto, Uponorin hankekehityspäällikkö Toni Wahlfors kertoo.

Flowall-perusparannuksiin kuuluu myös keittiöiden uusiminen, koska modulaarinen tekniikkaseinä märkätilaelementteineen ja keittiökalusteineen korvaa elementtitaloissa nykyisen keittiön ja wc:n välisen seinän. Puustellin toimittamiin keittiöihin voidaan tehdä huoneistokohtainen 3D-mallinnus.

Tulevaisuudessa tullaan myös kiinnittämään huomiota erityisesti energiatehokkaisiin uusiin ratkaisuihin.

Flowall on korjausrakentamisen uusi innovaatio ja vaihtoehto elementtikerrostalojen perinteiselle putkiremontille. Kyseessä on rakennusalan johtavien toimijoiden projektitoteutus, jossa keskiössä on modulaarinen tekniikkaseinäratkaisu. Asiakas saa avaimet käteen -periaatteen mukaisen ja elinkaariedullisen putkiremonttitoteutuksen. Flowall-allianssin muodostavat Valvontakonsultit Oy, Sweco, Consti Yhtiöt Oy, Rakennus Oy Wareco, Uponor ja Puustelli.
 
Flowall-konseptilla on kolmen vuoden YSE-ehtoinen takuu normaalit materiaalitoimittajien rajaukset huomioiden. Tavanomainen takuu vastaavilla ratkaisuilla on kaksi vuotta.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

2.3.2016

Kiinteistösijoitukset tuottivat 6,3 prosenttia vuonna 2015

KTI:n mukaan Suomalaisten kiinteistösijoitusten kokonaistuotto nousi 6,3 prosenttiin vuonna 2015. Asunnot olivat parhaiten tuottava kiinteistötyyppi jo kahdeksatta vuotta peräkkäin. Asuntokiinteistöjen markkina-arvot nousivat edelleen, kun taas toimitilakiinteistöjen arvot jatkoivat haasteellisten talousnäkymien painamana laskuaan.

2.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on vastuullisen toimijan valinta

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen tuo säästöjä asumiskustannuksiin, lisää asumismukavuutta ja pienentää lämmityksestä aiheutuvia ympäristövaikutuksia. Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on yrityksille hyvä keino toimia vastuullisesti ja osallistua ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Vantaan Energia tarjoaa kiinteistöjen energiatehokkuuspalvelut yrityksille helppoina ja edullisina palveluina.

Vantaan Energia

16.9.2015

Jyrkkälässä etsitään teollista mallia lähiöiden korjaamiseen

Turkulainen Kiinteistöosakeyhtiö Jyrkkälänpolku on Turussa pidettävien Isännöintipäivien tutustumiskohde. Jyrkkälä kiinnostaa isännöitsijöitä ympäri Suomea, koska yhtiössä etsitään teollista mallia lähiöiden korjaamiseen innovatiivisuuteen ja kustannustehokkuuteen tähtäävällä pilottihankkeella. Vuonna 2014 alkaneessa korjaushankkeessa saneerataan 17 asuinkerrostalon julkisivut, tekniikkaa sekä osa piha-alueista hyödyntäen laatua ja kustannustehokkuutta parantavaa yhteistoimintamallia, allianssia.

4.12.2018

Kaupunkikohtainen pelastusturvallisuuden selvitys: Kiinteistöjen riskienhallinnassa kehitettävää

Kiinteistöjen riskienhallinta parantaa kiinteistön turvallisuutta ja säästää tuhansia euroja. Kiinteistöjen riskienhallinta on hämmästyttävän usein heräämistä vasta onnettomuuksien jälkeen. Tulipalo, vesivahinko, kellarimurto, parvekekaiteen pettäminen tai liukkaasta katukäytävästä aiheutunut vammautuminen todetaan, korvauksia haetaan vakuutusyhtiöltä ja sitten toivotaan, että korvaus saadaan.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti