Fira ehkäisee vesivahinkoja reaaliaikaseurannan avulla ensimmäisenä rakennusliikkeenä Suomessa

Rakennusalaa uudistava Fira Oy ottaa käyttöön ensimmäisenä rakennusliikkeenä Suomessa vesivuotojen reaaliaikaisen valvonnan kaikissa kohteissaan. Fiksuvesi-etäseurantapalvelu seuraa kiinteistön vedenkulutusta jatkuvasti ja hälyttää vuodoista.

Fira ja kiinteistöjen energianhallinnan kasvuyritys Envera Oy ovat sopineet yhteistyöstä, jossa kaikki Firan urakoimat kohteet varustetaan Enveran Fiksuvesi-etäseurannalla. Lisäksi Fira ottaa etäseurannan käyttöön takuunalaisiin jo valmistuneisiin kiinteistöihin. Palvelun käyttöönotto aloitetaan heti helmikuun alussa.

– Suomessa sattuu yli sata vuotovahinkoa päivittäin. Fiksuvesi-etäseurannalla vesijohtoverkoston vuodot saadaan selville ennen kuin niistä tulee isoja ja kalliita vahinkoja. Se, että otamme järjestelmän kohteissamme käyttöön, tarkoittaa asiakkaille mielenrauhaa ja parempia yöunia, kuvailee Firan tuotannon kehityspäällikkö Jouko Soidinaho.

Soidinahon mukaan Fiksuvesi-etäseurannan käyttöönotto sopii Firan toimintamalliin ja liiketoiminnan periaatteisiin, joissa painottuvat läpinäkyvyys ja reaaliaikaisella tiedolla johtaminen.

– Fira on tullut tunnetuksi rakennusalaa uudistavana innovatiivisena toimijana. Yhteistyö Firan kanssa on meille hieno mahdollisuus tuottaa säästöjä ja mielenrauhaa niin kiinteistöjen rakentajille, omistajille kuin käyttäjille jo rakennusvaiheesta lähtien, sanoo Enveran toimitusjohtaja Henri Kajula.

Fiksuvesi-etäseurantapalvelu perustuu vesimittaria kuvaavaan kameraan ja vedenkulutusta analysoivaan pilvipalveluun. Päävesimittaria kuvataan reaaliajassa ja tieto tallennetaan palvelimelle. Palvelu analysoi vedenkulutuksen muutoksia ja tekee kulutuspoikkeamista tarvittavat hälytykset. Kulutustiedot tallennetaan isännöinnin järjestelmiin ja sovittaessa vesimittarilukemat toimitetaan kuukausittain vesiyhtiölle.

Palvelusta on merkittäviä hyötyjä niin rakennuttajille, taloyhtiöille kuin asukkaille. Fiksuvesi-etäseurannan avulla vesivuodot ja mahdolliset vesivahingot havaitaan aiempaa huomattavasti nopeammin. Vesivahingot voidaan rajata ennen kuin kustannukset karkaavat käsistä. Rakennuksen valmistuttua voidaan varmistua, että mahdollisiin ongelmatilanteisiin puututaan ripeästi.

Pelkästään tammikuussa 2018 Fiksuvesi-etäseuranta hälytti yhteensä 1380 vesivuodosta noin 5500 kiinteistön kannassa. Havaittujen vuotojen suuruus vaihteli alle desilitrasta reiluun sataan litraan minuutissa. Vuositasolla nämä vuodot aiheuttaisivat korjaamattomina yli seitsemän miljoonan euron kustannukset pelkästään vuotoveden osalta ja useissa tapauksissa ne vahingoittaisivat kiinteistön rakenteita merkittävästi.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

23.3.2017

Fira etsii startuppeja rakennusalalle

Fira etsii KIRA-digin kanssa rakennusalalle uusia innovaatioita ja auttaa startup-yrityksiä sisään rakennusalalle. Urban Starters tapahtumassa innovaatio löytyi Proximi.io:n alustasta, joka voisi auttaa älyrakennuksia viestimään käyttäjilleen. Rakennusalaa uudistava Fira järjesti yhdessä kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaatiota vauhdittavan KIRA-digi hankkeen kanssa Urban Starters -tapahtuman.

7.11.2016

Fira aikoo toteuttaa putkiremontin kahdessa viikossa

Fira Palvelut yrittää putkiremonttien suomenennätystä roihuvuorelaisessa kerrostalossa. Putkiremontteihin erikoistunut Fira Palvelut käynnistää pääkaupunkiseudulla putkiremontin, jonka on tarkoitus valmistua kahdessa viikossa. Kyseessä on tiettävästi toteutuessaan suomenennätys.

4.2.2016

Ryhmärakennusmalli saa ensimmäisenä Suomessa pankin rahoituksen yhtiölainaan

S-Pankki toimii rakennusalaa uudistavan Firan rahoituskumppanina Helsingin Jätkäsaaressa käynnistyvässä, ryhmärakentamisella toteutettavassa kerrostalohankkeessa. S-Pankille kyseessä on pilottihanke, ja se on tiettävästi Suomen ensimmäinen pankin rahoittama ryhmärakennushanke, jossa laina myönnetään taloyhtiölle. Fira toimii hankkeessa sekä ryhmärakennuttajakonsulttina että projektinjohtourakoitsijana.

28.6.2017

Firan kahden viikon putkiremontti rantautuu Turkuun

Fira Ketterä -putkiremontti laajenee pääkaupunkiseudulta koko maahan. Turku on ensimmäinen etappi. Rakennusalaa uudistavan Fira-konsernin putkiremontteihin keskittynyt tytäryhtiö Fira Palvelut on sopinut ensimmäisestä pääkaupunkiseudun ulkopuolella toteutettavasta Fira Ketterä -putkiremontista.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti