Fira ehkäisee vesivahinkoja reaaliaikaseurannan avulla ensimmäisenä rakennusliikkeenä Suomessa

Rakennusalaa uudistava Fira Oy ottaa käyttöön ensimmäisenä rakennusliikkeenä Suomessa vesivuotojen reaaliaikaisen valvonnan kaikissa kohteissaan. Fiksuvesi-etäseurantapalvelu seuraa kiinteistön vedenkulutusta jatkuvasti ja hälyttää vuodoista.

Fira ja kiinteistöjen energianhallinnan kasvuyritys Envera Oy ovat sopineet yhteistyöstä, jossa kaikki Firan urakoimat kohteet varustetaan Enveran Fiksuvesi-etäseurannalla. Lisäksi Fira ottaa etäseurannan käyttöön takuunalaisiin jo valmistuneisiin kiinteistöihin. Palvelun käyttöönotto aloitetaan heti helmikuun alussa.

– Suomessa sattuu yli sata vuotovahinkoa päivittäin. Fiksuvesi-etäseurannalla vesijohtoverkoston vuodot saadaan selville ennen kuin niistä tulee isoja ja kalliita vahinkoja. Se, että otamme järjestelmän kohteissamme käyttöön, tarkoittaa asiakkaille mielenrauhaa ja parempia yöunia, kuvailee Firan tuotannon kehityspäällikkö Jouko Soidinaho.

Soidinahon mukaan Fiksuvesi-etäseurannan käyttöönotto sopii Firan toimintamalliin ja liiketoiminnan periaatteisiin, joissa painottuvat läpinäkyvyys ja reaaliaikaisella tiedolla johtaminen.

– Fira on tullut tunnetuksi rakennusalaa uudistavana innovatiivisena toimijana. Yhteistyö Firan kanssa on meille hieno mahdollisuus tuottaa säästöjä ja mielenrauhaa niin kiinteistöjen rakentajille, omistajille kuin käyttäjille jo rakennusvaiheesta lähtien, sanoo Enveran toimitusjohtaja Henri Kajula.

Fiksuvesi-etäseurantapalvelu perustuu vesimittaria kuvaavaan kameraan ja vedenkulutusta analysoivaan pilvipalveluun. Päävesimittaria kuvataan reaaliajassa ja tieto tallennetaan palvelimelle. Palvelu analysoi vedenkulutuksen muutoksia ja tekee kulutuspoikkeamista tarvittavat hälytykset. Kulutustiedot tallennetaan isännöinnin järjestelmiin ja sovittaessa vesimittarilukemat toimitetaan kuukausittain vesiyhtiölle.

Palvelusta on merkittäviä hyötyjä niin rakennuttajille, taloyhtiöille kuin asukkaille. Fiksuvesi-etäseurannan avulla vesivuodot ja mahdolliset vesivahingot havaitaan aiempaa huomattavasti nopeammin. Vesivahingot voidaan rajata ennen kuin kustannukset karkaavat käsistä. Rakennuksen valmistuttua voidaan varmistua, että mahdollisiin ongelmatilanteisiin puututaan ripeästi.

Pelkästään tammikuussa 2018 Fiksuvesi-etäseuranta hälytti yhteensä 1380 vesivuodosta noin 5500 kiinteistön kannassa. Havaittujen vuotojen suuruus vaihteli alle desilitrasta reiluun sataan litraan minuutissa. Vuositasolla nämä vuodot aiheuttaisivat korjaamattomina yli seitsemän miljoonan euron kustannukset pelkästään vuotoveden osalta ja useissa tapauksissa ne vahingoittaisivat kiinteistön rakenteita merkittävästi.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

12.7.2023

Kaupallinen yhteistyö

Vedensäästöpalvelu maksaa itsensä takaisin parissa vuodessa

Vedenkulutus muodostaa yhden kiinteistöjen suurimmista kulueristä. Vanhat vesikalusteet ja liian suuri vedenpaine saattavat aiheuttaa jopa satoja litroja vedenhukkaa päivittäin. Yksinkertaisilla toimenpiteillä vettä on kuitenkin mahdollista säästää jopa 20 prosenttia.

Smartvatten

vesivuoto

13.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Havaitse kiinteistön vesivuoto ajoissa

Piilevä vesivuoto voi huomaamatta tehdä pitkään tuhojaan. Smartvattenin päävesimittauspalvelu valvoo vedenkulutusta ja auttaa estämään mittavat korjauskustannukset.

Smartvatten

paloturvallinen taloyhtiö

10.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Tehtävänä paloturvallinen taloyhtiö ja koti

Suomessa pelastusviranomaisten tietoon tulee vuosittain noin 12 000 tulipaloa, joista merkittävä osa on ihmisen toiminnan aiheuttamia. Safetum on käynnistänyt tänä syksynä kampanjan suomalaisten taloyhtiöiden paloturvallisuuden edistämiseksi.

Safetum

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti