Fastighetstidningen: Työmarkkinarikollisuuden torjunta kaikkien vastuulla

Rikolliset verkostot ovat ulottaneet toimintansa arkipäivän työelämään Ruotsissa – myös kiinteistö- ja rakennusalalle, kirjoittaa Veidekkenin ruotsalaisen tytäryhtiön liiketoimintajohtaja  Lennart Weiss tuoreimmassa Fastighetstidningenissä ja sen verkkosivuilla. Veidekken on iso norjalainen rakennusalan yritys.

Hän siteeraa Elinor Torpin tuoretta kirjaa ”Vi, Skuggorna i Sverige du inte känner”. Torp kuvaa siinä varjoyhteiskuntaa, joka löytyy ravintoloiden keittiöistä, halvoista autokorjaamoista – ja pimeästi vuokratuista asunnoista. Toista Ruotsia, jossa maahanmuuttajia käytetään häikäilemättömästi hyväksi.

Siellä on nuoria naisia Itä-Euroopasta, Afrikasta ja Aasiasta. Heidät on usein houkuteltu maahan hyväksikäytettäväksi ”seksiteollisuudessa”. Ja siellä on rakennustyöläisiä Baltiasta ja Puolasta, roistoyritysten (”skurkföretag”) armoilla.

Weiss pitää yhtenä suurena syynä ilmiön pahenemiseen uudistettuja työperäisen maahanmuuton sääntöjä, joiden mukaan yritykset saavat itse määritellä ulkomaisen työvoiman tarpeensa.

Hän toteaa, että vastuu hyväksikäytön loppumisesta ei ole vain poliittisilla päättäjillä ja oikeuslaitoksella, vaan meillä kaikilla asiakkaina ja tilaajina.

Lue koko artikkeli Fastighetstidningenin sivuilta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

omenat houkuttelee rottia

18.8.2022

Älä houkuttele rottia pihalle – kerää omenat maasta

Alkava omenakausi voi tuoda mukanaan myös ikävän ilmiön: rotat. Maahan pudonneet hedelmät ja lehtikasat houkuttelevat jyrsijöitä. Vastuu jyrsijöiden torjunnasta on taloyhtiön hallituksella ja isännöitsijällä.

8.2.2022

Pihalumia ei saa kasata kadulle tai puistoihin

Pihojen ja kattojen lumet ovat kaikkialla Helsingissä kiinteistöjen vastuulla, samoin kuin tonttien sisäänajokohtien avaus aurauksen jälkeen. − Kiinteistöt ovat paikoin kasanneet pihalumiaan korkeiksi kasoiksi kaduille kaupungin poiskuljetettavaksi ja näköesteiksi, sanoo katukunnossapidon tiimipäällikkö Tarja Myller. Katutilan käyttö on mahdollista ainoastaan lyhytaikaista kasaamista varten, jos kasaa ei mahdu tekemään piha-alueelle.

parvekelasien kunnossapito

18.5.2022

Kuka vastaa parvekelasien kunnossapidosta ja sen kustannuksista?

Kenen vastuulla on parvekelasien kunnossapito? Entä miten siihen liittyvät kustannukset jaetaan? Tästä aiheesta tulee usein kysymyksiä Kiinteistöliiton lakineuvontaan.

5.4.2022

Siivottomat roskikset houkuttelevat jyrsijöitä

Pääkaupunkiseudulla on arvioitu olevan rottia yhtä paljon kuin ihmisiä eli noin 1,5 miljoonaa. Rotta löytää ruokapaikalle hajun perusteella. Se voi kulkea ruuanhakumatkalla 3–4 kilometriäkin saadakseen 30–40 grammaa ruokaa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti