Fastighetstidningen: kirkko myy kiinteistöjään

Ruotsin luterilainen kirkko on taloudellisissa vaikeuksissa ja sen pitäisi vähentää kulujaan jopa puoli miljoonaa kruunua eli 51 000 euroa – päivittäin. Siksi kirkko on nyt myymässä kiinteistöjään, kertoo Fastighetstidningen. Artikkelissa kerrotaan, kuinka Edanen kylässä Värmlannissa on selvästi ”kirkon näköinen” kappelirakennuskin myynnissä . Kiinnostuneiden jono kiemurteli ensimmäisellä näytöllä kauas ulos, ja kiinnostuneita oli jo ilmoittautunut 72, kertoi kiinteistönvälittäjä Hanna Bengtsson lehdelle.

Talousvaikeudet johtuvat ennen kaikkea jäsenkadosta. Kirkollisten rakennusten myyntiä vaikeuttaa kuitenkin se, että ulkoasu on usein suojeltu. Lisäksi kirkolla on velvollisuus olla kohtuullisen helposti tavoitettavissa, joten kirkkoverkkoa ei voi harventaa liikaa.

Lue koko juttu Fastighetstidningenin verkkolehdestä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

isännöitsijäntodistus

18.9.2023

Kuka vastaa virheistä isännöitsijäntodistuksessa?

Isännöitsijäntodistus on keskeinen kaupankäyntiin liittyvä asiakirja, sillä siitä ilmenee ostajan kannalta olennaista tietoa huoneistosta, yhtiöstä ja sen taloudellisesta tilasta. Isännöitsijäntodistusta voidaan pitää luotettavana, mutta joskus siinä ilmenee virheitä.

Tilaajille

10.1.2023

Kiinteistönvälittäjät: Alhainen kysyntä painaa hintoja alaspäin

Asuntojen hintojen odotetaan laskevan alkuvuonna viidellä prosentilla viime vuoden loppuun nähden, käy ilmi SKVL:n asuntomarkkinaennusteesta. Vuokra-asuntojen suhteen ei odoteta merkittäviä muutoksia. Myyjien kannattaa nyt olla tarkkana hintapyyntöjen kanssa.

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

suojaa pihan kasvit

19.9.2023

Suojaa pihan kasvit eläimiltä

Pihan kasvit kannattaa suojata verkoilla talven varalta. Jänikset, kauriit ja myyrät tulevat talvella mielellään ihmisten pihoille etsimään ruokaa. Verkkomainen suoja pitää ne hyvin loitolla, mutta antaa myös kasvin saada valoa ja hengittää.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti