Fastighetstidningen: Asumistuet tarkasteluun Ruotsissa

Ruotsissa on valtiopäivävaalit syksyllä. Kiinteistönomistajien järjestö Fastighetsägarna esitti viime viikolla raportin, jossa pohdittiin parempia vaihtoehtoja asuntopolitiikalle. Fastighetstidningenin verkkolehti on julkaissut puolueiden edustajien kommentteja raporttiin.

Päähallituspuolue sosialidemokraattien asuntopoliittinen asiantuntija Johan Löfstrand lupaa kommentissaan, että sekä asumistuki (bostadsbidrag) että eläkeläisille tarpeen mukaan maksettava asumislisä (bostadstillägg) otetaan tarkasteluun ja uudistetaan tarvittaessa.

Asumistuki ei voi olla ainoa ratkaisu, vaan ihmisillä pitäisi olla motivaatio, työtä ja rahaa oman asumisensa rakaisemiseksi, Löfstrand sanoo.

Myös muiden puolueiden asuntopoliittisten edustajien puheenvuoroja Fastighetstidningenin verkkosivuilla.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

29.10.2019

Omistusasuntoja alkaa tulla kerrostaloihinkin Ruotsissa

Ruotsissa on jo yli kymmenen vuotta ollut mahdollista myös ”oikeasti” omistaa kerrostaloasunto. Sitä ennen länsinaapurissa oli mahdollista ostaa vain ns. bostadsrätt, suomalaisen omistusasunnon ja asumisoikeusasunnon välimuoto.

9.1.2020

Are kasvaa lisää Ruotsissa

Talotekniikkakonserni Are on ostanut lisää ruotsalaista talotekniikkaosaamista. Keskiviikkona Are ilmoitti ostavansa Etelä-Ruotsissa toimivan Climat80 Gruppenin, kirjoittaa Kauppalehti. Climat80 Gruppenin liikevaihto on noin 66 miljoonaa euroa ja se työllistää 400 henkeä.

27.3.2018

Ruotsin asuntomarkkinat putoavat vielä, mutta eivät vaikuta Suomeen, ennustaa Danske Bank

Pohjoismaiden taloudet kasvavat kaikki hyvää noin parin prosentin vauhtia. Asuntomarkkinat viilentävät Ruotsin taloutta, mutta maan asuntomarkkinoiden ongelmat eivät ole leviämässä muihin Pohjoismaihin. Danske Bankin tuoreen Nordic Outlook -katsauksen mukaan Suomen talous kasvaa samassa tahdissa Pohjoismaiden kanssa tänä ja ensi vuonna.

18.12.2019

Viherlainojen suosio kasvaa Ruotsissa

Noin 15 prosenttia obligaatiomarkkinoilla liikkuvasta lainarahasta on Ruotsissa jo ns. vihreää lainaa, kertoo Fastighetstidningen. Siitä taas kolme neljäsosaa menee kiinteistösektorille.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti