Ensimmäinen miljoonaluokan Ideal-remontti Suomeen

Kiinnostus uudenlaiseen putki- ja kylpyhuoneremonttiin Idealiin kasvaa. Consti Yhtiöt on käynnistänyt Helsingin Kontulassa runsaan 2 miljoonan euron Ideal-remontin 81 asunnon taloyhtiöön. Ideal-ratkaisussa kylpyhuone rakennetaan vanhan kylpyhuoneen sisälle, jolloin rakenteita ei tarvitse purkaa ja kylpyhuone uusine putkineen saadaan valmiiksi 10–15 päivässä.

Maaliskuun alussa As Oy Kotikonnuntie 10:ssä käynnistynyt Ideal-remontti on järjestyksessään toinen Suomessa. Ensimmäinen yhdeksän asunnon remontti toteutettiin Helsingin Oulunkylässä VVO:n vuokrakiinteistössä vuoden 2014 alussa.

– Tietoisuus Idealista kasvaa vauhdilla, ja taloyhtiöiltä on tullut paljon kyselyitä, sopisiko menetelmä juuri heidän kiinteistöihinsä. Ideal sopii erityisesti 1960-luvulla ja sen jälkeen rakennettuihin kiinteistöihin, joissa kylpyhuoneet on sijoitettu päällekkäin, Constin myyntijohtaja Karl Jensen kertoo.

Vuonna 1971 rakennetussa As Oy Kotikonnuntie 10:ssä on 9 kerrosta, 81 asuntoa ja 10 viemärilinjaa. Putki- ja kylpyhuoneremontin lisäksi kiinteistössä saneerataan kellari ja pohjaviemäri. Urakka käynnistettiin maaliskuun alussa, ja se kestää noin 20 viikkoa.

– Kotikonnutien kiinteistön kaltaisia 70-luvulla rakennettuja elementtitaloja on tulossa valtava määrä saneerausikään lähivuosina. Ideal on edullinen ja tehokas vaihtoehto elementtitalojen perinteiselle linjasaneeraukselle.

Tehokkuus laskee kustannuksia

Ideal Putki- ja Kylpyhuoneremontti™ -ratkaisussa kylpyhuone rakennetaan vanhan kylpyhuoneen sisälle. Putkiremontti on perinteinen, eli putket vaihdetaan täysin uusiin. Pöly- ja meluhaitat ovat niin minimaaliset, että remontin ajan voi asua kotona.

– Ratkaisu on tehokas, mikä laskee remontin hintaa. Tehokkuus perustuu siihen, että remonttiin vaadittavat osat ja kylpyhuoneet valmistetaan tehtaalla asennusta vaille valmiiksi asiakkaan sisustustoiveiden mukaan, Jensen kertoo.

– Kotikonnuntiellä hinta on jopa 20 prosenttia perinteistä toteutustapaa edullisempi. Urakka toteutetaan ST-mallilla, mikä tarkoittaa, että suunnittelua ja toteutusta tehdään rinnakkain. Yhteistyö ennen urakan alkua ja urakan aikana on ollut tiiviistä tilaajan ja suunnittelutoimisto Karves Oy:n kanssa.

Ideal Putki- ja kylpyhuoneremontti™

  • perustuu ruotsalaiseen PreBad-konseptiin, joka on ollut Ruotsissa käytössä vuodesta 1989
  • tekniikalla on tehty jo lähes 80 000 kylpyhuoneasennusta
  • konseptille on myönnetty vuonna 2013 VTT-sertifikaatti, ja sillä on Ruotsissa ja Norjassa vastaavat sertifikaatit
  • soveltuu parhaiten 1960-luvulla ja sen jälkeen rakennettuihin kiinteistöihin, joissa kylpyhuoneet sijaitsevat päällekkäin
  • tuulettuva rakenne varmistaa ilmanvaihdon uusien ja vanhojen pintojen välissä
  • kylpyhuone on uniikki, mittoihinsa optimoitu yksikkö, eli tilaajalla tai osakkaalla on lähes rajattomat mahdollisuudet vaikuttaa kylpyhuoneen sisustukseen ja laatoitukseen
  • havainnollistava video Ideal-menetelmästä

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

31.1.2017

Remonttikaveri tulee Remonttirekalla asukkaiden luokse

Kiinteistöjen kunnossapidon ja rakennushankkeiden johtamiseen erikoistunut Vahanen PRO Oy on tuonut asiakkaiden käyttöön oman tukihenkilön, Remonttikaverin, joka auttaa asukkaita putkiremontin aikana ja tulee heidän luokseen Remonttirekalla. Kirsi Kauhanen on Suomen ensimmäinen Remonttikaveri: asukkaan tukihenkilö putkiremonteissa. – Teknistä osaamista on paljon, mutta ihmiset jäävät helposti remontin jalkoihin.

21.11.2016

Putkiremontti onnistui kahdessa viikossa

Roihuvuorelaisen kerrostalon putkiremontti valmistui ennätysajassa. Asukkaat pääsivät tänään kotiin vain kahden viikon evakon jälkeen.  Tänään maanantaina valmistunut remontti Roihuvuoren Satumaanpolulla aiheutti asukkaille vain kahden viikon asumishaitan tavanomaisen kolmen kuukauden sijaan. Putkiremontti oli mahdollista tehdä ennätysvauhdissa entistä paremman etukäteissuunnittelun ja kumppanien välisen yhteistyön avulla.

13.10.2014

Taloyhtiön putkiremontti voidaan tehdä monella tavalla

Putkiremonttia tehdään vuosittain lukuisissa taloyhtiöissä. Silti putkiremontti on monelle asunnonomistajalle peikko – sitä pelätään ja siitä liikkuu paljon harhaluuloja. Juuri ilmestynyt Jokaisen putkiremonttiopas (Kiinteistöalan Kustannus Oy) kannustaa taloyhtiön osakkaita ottamaan selvää remonttivaihtoehdoista sekä niiden eroista ja kustannuksista.

21.4.2015

Taloyhtiöissä kaivataan selkokielistä tietoa putkiremontista

Kun omaan taloyhtiöön on tulossa putkiremontti, osakkaan päässä alkaa surista kysymyksiä: Mitä remontti tulee maksamaan? Joudunko muuttamaan pois? Mitä jos kaikki menee pieleen?

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti