Ensimmäinen miljoonaluokan Ideal-remontti Suomeen

Kiinnostus uudenlaiseen putki- ja kylpyhuoneremonttiin Idealiin kasvaa. Consti Yhtiöt on käynnistänyt Helsingin Kontulassa runsaan 2 miljoonan euron Ideal-remontin 81 asunnon taloyhtiöön. Ideal-ratkaisussa kylpyhuone rakennetaan vanhan kylpyhuoneen sisälle, jolloin rakenteita ei tarvitse purkaa ja kylpyhuone uusine putkineen saadaan valmiiksi 10–15 päivässä.

Maaliskuun alussa As Oy Kotikonnuntie 10:ssä käynnistynyt Ideal-remontti on järjestyksessään toinen Suomessa. Ensimmäinen yhdeksän asunnon remontti toteutettiin Helsingin Oulunkylässä VVO:n vuokrakiinteistössä vuoden 2014 alussa.

– Tietoisuus Idealista kasvaa vauhdilla, ja taloyhtiöiltä on tullut paljon kyselyitä, sopisiko menetelmä juuri heidän kiinteistöihinsä. Ideal sopii erityisesti 1960-luvulla ja sen jälkeen rakennettuihin kiinteistöihin, joissa kylpyhuoneet on sijoitettu päällekkäin, Constin myyntijohtaja Karl Jensen kertoo.

Vuonna 1971 rakennetussa As Oy Kotikonnuntie 10:ssä on 9 kerrosta, 81 asuntoa ja 10 viemärilinjaa. Putki- ja kylpyhuoneremontin lisäksi kiinteistössä saneerataan kellari ja pohjaviemäri. Urakka käynnistettiin maaliskuun alussa, ja se kestää noin 20 viikkoa.

– Kotikonnutien kiinteistön kaltaisia 70-luvulla rakennettuja elementtitaloja on tulossa valtava määrä saneerausikään lähivuosina. Ideal on edullinen ja tehokas vaihtoehto elementtitalojen perinteiselle linjasaneeraukselle.

Tehokkuus laskee kustannuksia

Ideal Putki- ja Kylpyhuoneremontti™ -ratkaisussa kylpyhuone rakennetaan vanhan kylpyhuoneen sisälle. Putkiremontti on perinteinen, eli putket vaihdetaan täysin uusiin. Pöly- ja meluhaitat ovat niin minimaaliset, että remontin ajan voi asua kotona.

– Ratkaisu on tehokas, mikä laskee remontin hintaa. Tehokkuus perustuu siihen, että remonttiin vaadittavat osat ja kylpyhuoneet valmistetaan tehtaalla asennusta vaille valmiiksi asiakkaan sisustustoiveiden mukaan, Jensen kertoo.

– Kotikonnuntiellä hinta on jopa 20 prosenttia perinteistä toteutustapaa edullisempi. Urakka toteutetaan ST-mallilla, mikä tarkoittaa, että suunnittelua ja toteutusta tehdään rinnakkain. Yhteistyö ennen urakan alkua ja urakan aikana on ollut tiiviistä tilaajan ja suunnittelutoimisto Karves Oy:n kanssa.

Ideal Putki- ja kylpyhuoneremontti™

  • perustuu ruotsalaiseen PreBad-konseptiin, joka on ollut Ruotsissa käytössä vuodesta 1989
  • tekniikalla on tehty jo lähes 80 000 kylpyhuoneasennusta
  • konseptille on myönnetty vuonna 2013 VTT-sertifikaatti, ja sillä on Ruotsissa ja Norjassa vastaavat sertifikaatit
  • soveltuu parhaiten 1960-luvulla ja sen jälkeen rakennettuihin kiinteistöihin, joissa kylpyhuoneet sijaitsevat päällekkäin
  • tuulettuva rakenne varmistaa ilmanvaihdon uusien ja vanhojen pintojen välissä
  • kylpyhuone on uniikki, mittoihinsa optimoitu yksikkö, eli tilaajalla tai osakkaalla on lähes rajattomat mahdollisuudet vaikuttaa kylpyhuoneen sisustukseen ja laatoitukseen
  • havainnollistava video Ideal-menetelmästä

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kattoremontti

24.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kaikki, mitä taloyhtiön tulee tietää kattoremontista

Kattoremontti on yksi taloyhtiön yleisimmistä remonteista. Jokainen taloyhtiö kokee sen elinikänsä aikana sekä pienemmässä että isommassa mittakaavassa. Lue tästä, miten tässä tärkeässä remontissa onnistutaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Raksystems

käyttövesiputkisto uusiksi

21.10.2022

Käyttövesiputkisto uusiksi hyvin suunnitellussa remontissa

Hämeenlinnalaisessa As Oy Ainontie 5–9:ssä vaihdetaan kuluvan vuoden aikana käyttövesiputkisto. Remontin sujumista on helpottanut hyvin tehty suunnitelma. Valmista on tarkoitus olla joulukuussa.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

ikkunaremontti

6.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kaikki, mitä taloyhtiön ikkunaremontista on hyvä tietää

Ikkunaremontti on yksi taloyhtiön yleisimmistä remonteista. Se tuo taloyhtiölle asumismukavuutta sekä usein myös rahallista säästöä arvon nousun ja lämmityskulujen laskun myötä. Miten remontissa onnistutaan parhaalla mahdollisella tavalla?

Raksystems

julkisivuremontista

14.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kaikki, mitä taloyhtiön julkisivuremontista tulee tietää

Julkisivuremontti on yksi taloyhtiön suurimmista remonteista. Hyvin toteutettuna se lisää kiinteistön arvoa ja parantaa asumismukavuutta. Lue tästä, miten remontissa voi onnistua parhaalla tavalla.

Raksystems

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti