Ensimmäinen miljoonaluokan Ideal-remontti Suomeen

Kiinnostus uudenlaiseen putki- ja kylpyhuoneremonttiin Idealiin kasvaa. Consti Yhtiöt on käynnistänyt Helsingin Kontulassa runsaan 2 miljoonan euron Ideal-remontin 81 asunnon taloyhtiöön. Ideal-ratkaisussa kylpyhuone rakennetaan vanhan kylpyhuoneen sisälle, jolloin rakenteita ei tarvitse purkaa ja kylpyhuone uusine putkineen saadaan valmiiksi 10–15 päivässä.

Maaliskuun alussa As Oy Kotikonnuntie 10:ssä käynnistynyt Ideal-remontti on järjestyksessään toinen Suomessa. Ensimmäinen yhdeksän asunnon remontti toteutettiin Helsingin Oulunkylässä VVO:n vuokrakiinteistössä vuoden 2014 alussa.

– Tietoisuus Idealista kasvaa vauhdilla, ja taloyhtiöiltä on tullut paljon kyselyitä, sopisiko menetelmä juuri heidän kiinteistöihinsä. Ideal sopii erityisesti 1960-luvulla ja sen jälkeen rakennettuihin kiinteistöihin, joissa kylpyhuoneet on sijoitettu päällekkäin, Constin myyntijohtaja Karl Jensen kertoo.

Vuonna 1971 rakennetussa As Oy Kotikonnuntie 10:ssä on 9 kerrosta, 81 asuntoa ja 10 viemärilinjaa. Putki- ja kylpyhuoneremontin lisäksi kiinteistössä saneerataan kellari ja pohjaviemäri. Urakka käynnistettiin maaliskuun alussa, ja se kestää noin 20 viikkoa.

– Kotikonnutien kiinteistön kaltaisia 70-luvulla rakennettuja elementtitaloja on tulossa valtava määrä saneerausikään lähivuosina. Ideal on edullinen ja tehokas vaihtoehto elementtitalojen perinteiselle linjasaneeraukselle.

Tehokkuus laskee kustannuksia

Ideal Putki- ja Kylpyhuoneremontti™ -ratkaisussa kylpyhuone rakennetaan vanhan kylpyhuoneen sisälle. Putkiremontti on perinteinen, eli putket vaihdetaan täysin uusiin. Pöly- ja meluhaitat ovat niin minimaaliset, että remontin ajan voi asua kotona.

– Ratkaisu on tehokas, mikä laskee remontin hintaa. Tehokkuus perustuu siihen, että remonttiin vaadittavat osat ja kylpyhuoneet valmistetaan tehtaalla asennusta vaille valmiiksi asiakkaan sisustustoiveiden mukaan, Jensen kertoo.

– Kotikonnuntiellä hinta on jopa 20 prosenttia perinteistä toteutustapaa edullisempi. Urakka toteutetaan ST-mallilla, mikä tarkoittaa, että suunnittelua ja toteutusta tehdään rinnakkain. Yhteistyö ennen urakan alkua ja urakan aikana on ollut tiiviistä tilaajan ja suunnittelutoimisto Karves Oy:n kanssa.

Ideal Putki- ja kylpyhuoneremontti™

  • perustuu ruotsalaiseen PreBad-konseptiin, joka on ollut Ruotsissa käytössä vuodesta 1989
  • tekniikalla on tehty jo lähes 80 000 kylpyhuoneasennusta
  • konseptille on myönnetty vuonna 2013 VTT-sertifikaatti, ja sillä on Ruotsissa ja Norjassa vastaavat sertifikaatit
  • soveltuu parhaiten 1960-luvulla ja sen jälkeen rakennettuihin kiinteistöihin, joissa kylpyhuoneet sijaitsevat päällekkäin
  • tuulettuva rakenne varmistaa ilmanvaihdon uusien ja vanhojen pintojen välissä
  • kylpyhuone on uniikki, mittoihinsa optimoitu yksikkö, eli tilaajalla tai osakkaalla on lähes rajattomat mahdollisuudet vaikuttaa kylpyhuoneen sisustukseen ja laatoitukseen
  • havainnollistava video Ideal-menetelmästä

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

17.3.2022

Kaupallinen yhteistyö

Mitkä taloyhtiön remontit kannattaa yhdistää?

Taloyhtiö toteuttaa hallinnoimiinsa rakennuksiin säännöllisesti erikokoisia korjaustoimenpiteitä. Toisinaan toimenpiteet ovat laajempia ja vaativat monien vuosien työn, joskus taas parin päivän työ riittää. Ajan ja rahan säästämiseksi toimenpiteitä suositellaan yhdistämään, mutta miten taloyhtiö onnistuu siinä parhaalla mahdollisella tavalla?

Raksystems

käyttövesiputkisto uusiksi

21.10.2022

Käyttövesiputkisto uusiksi hyvin suunnitellussa remontissa

Hämeenlinnalaisessa As Oy Ainontie 5–9:ssä vaihdetaan kuluvan vuoden aikana käyttövesiputkisto. Remontin sujumista on helpottanut hyvin tehty suunnitelma. Valmista on tarkoitus olla joulukuussa.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

keittiöremontti

20.5.2022

Suunnittelu ja pohjatyöt takaavat onnistuneen keittiöremontin

Espoon Kivenlahdessa remontoidaan 72-neliösen kerrostaloasunnon keittiötä. Remontin toteuttaja, osakas Pekka Vass kertoo, että parhaiten keittiöremontista selviää kun suunnittelee sen hyvin ja tekee pohjatyöt huolella. "Kannattaa ehdottomasti palkata suunnittelija", hän sanoo.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

7.12.2021

Kaupallinen yhteistyö

Milloin kylpyhuoneremontti on ajankohtainen?

Tiedätkö, missä kunnossa kotisi märkätilat ovat ja milloin kylpyhuoneremontti on ajankohtainen? Tiedätkö, miten saat uudisrakennuskohteesi märkätilojen käyttöiän mahdollisimman pitkäksi? Priimatyö Oy toimittaa asiakkailleen läpinäkyvästi hinnoiteltuja ja laadukkaasti toteutettuja kylpyhuoneita, saunoja sekä muita märkätiloja.

Priimatyö Oy

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti