Energiavinkkejä taloyhtiön yhtiökokoukseen

Muutamalla keskeisellä energiavinkillä uudet osakkaat pääsevät alkuun taloyhtiön asioihin perehtymisessä. Motivan vinkit toimivat kertauksena myös kokeneille osakkaille.

Taloyhtiön toimintakertomukseen on tärkeää kirjata tiedot lämmön, kiinteistösähkön ja veden kulutuksesta. Lämmönkulutuksessa toteutuneen tiedon lisäksi täytyisi esittää lämpötilakorjattu kulutus, joka mahdollistaa lämmityskausien kulutusten vertaamisen keskenään. Lisäksi olisi hyvä esittää lämmön ja kiinteistösähkön vertailutiedot samanikäisiin tai vastaaviin kiinteistöihin, kertoo asiantuntija Teemu Kettunen Motivasta.

Taloyhtiön hallituksen kannattaa seurata kulutustasoja säännöllisesti. Hallituksen järjestäytymiskokouksessa voidaan vastuuttaa yksi hallituksen jäsen tai isännöitsijä seuraamaan kulutustasoja ja raportoimaan mahdollisista poikkeamista niissä hallituksen kokousten yhteydessä. Näin kulutuksen kasvun aiheuttamat syyt löydetään heti.

Taloyhtiön hallituksessa tai yhtiökokouksessa on Kettusen mukaan hyvä myös päättää tavoiteltavasta sisälämpötilasta sekä toimittaa tieto huoltoyhtiölle. Energiatehokas sisälämpötila on noin 20 – 22 astetta, mutta viihtyisäksi koettuun sisälämpötilaa vaikuttavat esimerkiksi asukkaiden ikärakenne ja vetoisuus.

Lue lisää Motivan tiedotteesta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

konkurssi

12.10.2023

Taloyhtiön konkurssin voi usein välttää

Taloyhtiötä voi uhata konkurssi, jos sillä on paljon korjausvelkaa. Kaikilla taloyhtiöillä ei ole varaa edes konkurssiin, sillä konkurssimenettely maksaa tuhansia euroja. Konkurssin voi kuitenkin välttää, kun korjaukset toteutetaan ajoissa.

korjausurakan valvoja

4.8.2023

Mihin tarvitaan korjausurakan valvojaa?

Valvoja valvoo korjaushankkeessa taloyhtiön puolesta urakoitsijan työsuoritusta. Hän on kuitenkin puolueeton ja yhteistyössä kaikkien osapuolten kanssa. Valvojan suhde taloyhtiöön määritellään valvontasopimuksessa, suhde urakoitsijaan taas urakkasopimuksessa.

13.1.2023

Mitä on vastuullisuus taloyhtiössä?

Vastuullisuuskeskustelu ulottuu lähivuosina myös taloyhtiöihin, ja hyvin hoidetut taloyhtiöt nousevat arvoon. Vastuullisuuteen kuuluu niin ekologinen, taloudellinen kuin sosiaalinen vastuu. Suunnitelmallinen kiinteistönpito on keskeinen osa vastuullisuuden johtamista.

tilinpäätös

13.9.2023

Taloyhtiön tilinpäätös toimii tiedon lähteenä

Kaikkien taloyhtiöiden tulee laatia tilinpäätös ja toimintakertomus sekä talousarvio yhtiökokouksessa käsiteltäväksi. Tilinpäätösasiakirjoista löytyy tietoa tilikauden tapahtumien lisäksi yhtiön taloudellisesta tilasta ja tulevaisuuden näkymistä. Sen avulla yhtiö voi varautua tulevaisuuteen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti