Energiatehokkuudella voi parantaa myös asumisen laatua

Suosittu taloyhtiön energiaeksperttikoulutus alkaa syyskuussa. Tällä kertaa viiden kerran kurssi pidetään webinaarina.

HSY:n Ilmastoinfo kouluttaa energiaeksperttejä pääkaupunkiseudun taloyhtiöihin. Kurssit ovat olleet suosittuja ja kurssilaisten antama palaute on ollut erittäin hyvää.

”Tähän mennessä olemme järjestäneet viisi kurssia. Kurssipalautteen perusteella ekspertit saivat kurssilta paljon uutta ja tarpeellista taloyhtiön energiatietoa. Lisäksi kurssi aktivoi eksperttejä ottamaan paremmin selvää taloyhtiön asioista ja osallistumaan taloyhtiön päätöksentekoon.” kertoo energia-asiantuntija Jarkko Hintsala HSY:n Ilmastoinfosta.

Taloyhtiön lämmön, veden ja kiinteistösähkön kulutuksella on merkitystä, koska energiakustannusten osuus on noin kolmannes taloyhtiön hoitovastikkeesta. Kurssi auttaa hahmottamaan, miten energialasku muodostuu, miten erilaiset energiankulutukseen vaikuttavat tekniset järjestelmät toimivat ja kuinka erilaisilla toimenpiteillä on mahdollista vähentää taloyhtiön energiankulutusta ja parantaa asumisen laatua. Energiatehokkuustoimilla on iso rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä. Asuminen tuottaa kotitalouksien kasvihuonekaasupäästöistä noin kolmanneksen.

Energiaeksperttikurssi on tarkoitettu kaikille taloyhtiön energia-asioista kiinnostuneille tahoille: hallituksen jäsenille, osakkaille, vuokra-asujille, isännöitsijöille ja huoltohenkilöstölle.

Syksyn 2020 kurssi koostuu viidestä iltatilaisuudesta: neljästä koulutusillasta ja päätöstilaisuudesta. Lisää tietoa kurssista ja ilmoittautumislinkki löytyvät täältä.

Tiedustelut:

Jarkko Hintsala
Energia-asiantuntija
jarkko.hintsala@hsy.fi
puh. 050 464 8796

Kirsi Korpisalo
Energia-asiantuntija
kirsi.korpisalo@hsy.fi
puh. 050 538 6313

Energiaeksperttitoiminta:

Energiaekspertti on vapaaehtoinen henkilö, joka on suorittanut energiaeksperttikoulutuksen. Ekspertillä voi olla monenlaisia rooleja taloyhtiössä. Ekspertti välittää tietoa ja ottaa selvää. Energiaekspertti voi ohjata ja opastaa taloyhtiön hallitusta ja muita asukkaita energia-asioissa. Ekspertti seuraa taloyhtiön energiakulutusta ja voi välittää kulutukseen vaikuttavaa tietoa kiinteistöhuollolle ja isännöinnille. Ekspertillä voi olla myös tärkeä merkitys korjausrakentamiseen liittyvien energiatehokkuustoimien alullepanemisessa. Rooli keskustelun herättäjänä ja taloyhtiön yhteisöllisyyden edistäjänä voi soveltua myös hyvin.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

26.11.2021

Näin vältät mokat sisäilman ylläpidossa

Aren IV- ja rakennusterveysasiantuntija Antti Alanko antaa vinkit sisäilmaolosuhteiden seurantaan ja valvontaan. Kotikonstein ei kaikkea pysty tekemään, mutta alla olevien vinkkien pohjalta selviävät yleisimmät ongelmien aiheuttajat. 1.

29.4.2022

Näillä vinkeillä voit pienentää omaa hiilijalanjälkeäsi asumisessa

Asuminen muodostaa suurimman osan suomalaisen hiilijalanjäljestä. Isännöintiliitto listasi viisi tapaa, joilla kerrostalossa asuva ihminen voi pienentää hiilijalanjälkeään.

29.9.2021

Kattavampi rakentamisen dokumentointi voi tuoreen selvityksen mukaan tuoda merkittäviä säästöjä

Rakennusalalla ei edelleenkään dokumentoida tarkasti jokaista työvaihetta ja silloin, kun työvaiheet dokumentoidaan, dokumentointitavat vaihtelevat paljon ja niistä reklamoidaan herkästi. Rakentamisen dokumentoinnista on hyvin rajalliset viralliset vaatimukset. Esimerkiksi työvaiheiden dokumentointia rakentamisen aikana ei edellytetä ollenkaan.

26.10.2021

Elämäntilanteet ja asumisen tarpeet muuttuvat – miten olet varautunut?

Esteettömän asunnon tarve koskettaa monia. Ympäristöministeriön laskelmien mukaan Suomessa tarvitaan miljoona esteetöntä asuntoa vuoteen 2030 mennessä. Pääosa näistä saadaan korjaamalla olemassa olevia asuntoja, vain pieni osa uusia asuntoja rakentamalla. Tällä hetkellä esteettömiä asuntoja on noin puoli miljoonaa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti