Energiaeksperttejä koulutetaan taas Helsingissä

Hanojen virtaamaa on helppo selvittää energiaekspertin työkaluihin kuuluvalla vedenvirtaamamittarilla. Kuva: Oras

HSY:n Ilmastoinfo järjestää taloyhtiöille maksuttomia energiaeksperttikoulutuksia pääkaupunkiseudulla. Seuraava koulutus alkaa syyskuun lopussa.

Energiaeksperttejä on koulutettu niin Motivan kuin muidenkin tahojen toimesta ympäri Suomen jo pidempäänkin. HSY:n Ilmastoinfon ensimmäinen koulutus koulutti viime keväänä 27 uutta energiaeksperttiä.

– Haluamme herätellä taloyhtiöitä seuraamaan omaa energiankulutustaan. Energiaekspertit voivat neuvoa omissa taloyhtiöissään asukkaita energia-asioissa ja seurata, kuinka paljon taloyhtiöltä kuluu rahaa lämmitykseen, sähköön ja veteen, kertoo energia-asiantuntija Jarkko Hintsala Helsingin seudun ympäristöpalveluista.

Noin kolmannes taloyhtiöiden hoitokuluista koostuu energia- ja vesikustannuksista

Aktiivisella energiaeksperttitoiminnalla on mahdollista pienentää taloyhtiön energiakuluja. Eksperttiyhtiöissä on kokemuksia yli 10 prosentin säästöistä lämmön, veden tai kiinteistösähkön kulutuksessa. Taloyhtiö voi siis säästää huomattavia summia energiaekspertin avulla.

Energiaekspertti taloyhtiössä vähentää myös turhia yhteydenottoja huollon ja isännöinnin suuntaan. Hän havainnoi, viestii ja neuvoo, mutta ei tee säätöjä tai korjauksia taloteknisiin järjestelmiin. Hän ei myöskään valvo asukkaita tai puutu heidän toimintaansa.

– Moni kurssilainen antoi kevään kurssin jälkeen palautetta, että sai energiaeksperttikoulutuksen myötä kipinän hakeutua taloyhtiön hallitukseen. Tällöin ekspertti pääsee paremmin vaikuttamaan taloyhtiön energia-asioihin, Hintsala toteaa.

Syksyn koulutus järjestetään Helsingissä viitenä iltana syys-joulukuussa.

Lisätiedot ja koulutukseen ilmoittautuminen

Taloyhtiössä tulee olla tavoitteena saada vesihanojen virtaamat seuraavalle tasolle:

  • Kylpyhuoneen tai WC:n pesuallashana 6 litraa minuutissa.
  • Keittiön hana 12 litraa minuutissa.
  • Suihku 12 litraa minuutissa.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti