Digitaaliset porrasnäytöt menestys vuokra-kerrostaloissa

Kirkkonummen Vuokra-asunnot asennutti digitaaliset porrasnäytöt kerralla kaikkiin kerrostaloihinsa. Näytöt ovat säästäneet huoltoyhtiön työtunteja ja nopeuttaneet tiedotusta, kirjoittaa Kirkkonummen Sanomat (13.2.2020).

Kirkkonummen Vuokra-asunnot asennutti pari vuotta sitten digitaaliset porrasnäytöt 50 rappuun. Asentamiseen kului aikaa noin puoli vuotta, kun muutoksen yhteydessä taloyhtiöiden porraskäytäviin asennettiin sähköpistokkeet ja it-pistokkeet näyttöjä varten, kertoo Kirkkonummen Vuokra-asuntojen toimitusjohtaja Juha Marjamo.

Marjamon mukaan porrastauluista on ollut huomattavaa hyötyä. Esimerkiksi, kun asukkaat vaihtuvat, nimi saadaan päivitettyä porrasnäyttöihin jo samana päivänä. Aiemmin huoltoyhtiön täytyi järjestää käynti kohteeseen, mihin kului yleensä pari vuorokautta. Nyt kiinteistöportaalissa oleva talonkirja päivittyy suoraan näyttöön. Myös tiedotteet kulkevat nopeasti ja samanaikaisesti. Isännöinti voi kirjoittaa ja jakaa tiedotteet esimerkiksi lenkkisaunavuoroista suoraan hallintajärjestelmän kautta ilman tulostamista ja jakamista jokaiseen rappuun erikseen. Digitaaliset näytöt ovat myös säästyneet ilkivallalta, toisin kuin vanhanaikaiset rapputaulut, joiden kirjaimia käytiin vaihtamassa, Marjamo sanoo.

Henry Hietavala porrasnäytöt toimittaneesta One-4All-yhtiöstä kertoo, että digitaaliset porrasnäytöt lisäävät asukastyytyväisyyttä kaikkialla. Säännöllinen ja oikeaan aikaan tapahtuva tiedottaminen kohentaa asumisviihtyvyyttä ja taloyhtiön sekä isännöitsijän kynnys viestimiseen madaltuu, sillä tiedottaminen on aiempaa helpompaa.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vuokralaisia

14.6.2023

Auta vuokralaista pitämään asunto kunnossa

Taloyhtiöissä asuu paljon osakkaiden vuokralaisia, jotka on tärkeää ottaa mukaan kaikkeen asumisviestintään. Vuokranantajan tulee varmistaa, että vuokralainen saa riittävän tiedon hoitovastuistaan, ja rohkaista tätä ilmoittamaan vioista ja puutteista.

vuokralainen vuokrasopimus

2.5.2023

Milloin vuokralainen voi purkaa vuokrasopimuksen ennenaikaisesti?

Vuokralainen purki vuokrasopimuksen, kun taloyhtiö uhkasi ottaa huoneiston hallintaansa. Vuokrasopimus koski liiketoiminnan aloittamista huoneistossa, vaikka taloyhtiö oli kieltänyt liiketoiminnan kyseisessä huoneistossa. Asiaa puitiin käräjäoikeudessa ja hovioikeudessa.

Tilaajille

vuokranantaja vahingonkorvausvastuu

14.8.2023

Vastaako vuokranantaja vuokralaisen aiheuttamista vahingoista?

Vuokralainen on lain nojalla velvollinen korvaamaan vuokranantajalleen aiheuttamansa vahingot. Taloyhtiö ei kuitenkaan voi vaatia vuokranantajalta korvausta vuokralaisen vahingoittaessa yhtiölle kuuluvia rakennuksen osia.

Tilaajille

16.8.2023

Kustannusten nousu ei aina oikeuta vuokrankorotukseen

Korkojen ja vastikkeiden nousu ei automaattisesti mahdollista vuokrankorotuksia, muistuttaa Suomen Vuokranantajat. Vuokrankorotusehto kannattaa kirjata vuokrasopimukseen, ja jos näin ei ole tehty, vuokranantaja ja vuokralainen voivat neuvotella asiasta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti