Consti toteuttaa Varman 19 miljoonan muutostyöt Katajanokalla

Consti Yhtiöt Oyj tekee käyttötarkoitusmuutoksen historiallisessa kiinteistössä Helsingin Katajanokalla. Projektinjohtourakkana toteutettavan muutostyön arvo on noin 19 miljoonaa euroa. Urakka valmistuu joulukuussa 2018.

Työeläkeyhtiö Varma käynnistää vuonna 1940 rakennettuun Satamakatu 3:n kiinteistöön kunnianhimoiset muutostyöt, jossa vanhat toimisto- ja varastotilat uudistetaan asuin- ja hotellikäyttöön.

Ensimmäisenä käynnistyvä Constin vuokra-asuntourakka kattaa kiinteistön Kruunuvuorenkadun puoleisen osan. Remontissa saneerataan julkisivu vesikatosta sokkeliin, uusitaan talotekniikka ja rakennetaan 120 vuokra-asuntoa. Lisäksi sisäpihan autokansi uudistetaan ja sisäpihalle rakennetaan viheralue.

– Remontti on poikkeuksellisen laaja ja haastava. Historiallinen kiinteistö saa järkevällä käyttötarkoituksen muutoksella aivan uuden elämän. Urakka päästään aloittamaan purkutöillä välittömästi, Consti Yhtiöiden toimitusjohtaja Marko Holopainen kertoo.

– Helsingin keskustassa on pulaa pienistä asunnoista, ja tällä muutostyöllä tuodaan merkittävä määrä uusia laadukkaita vuokra-asuntoja markkinoille. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, Varman kiinteistökehitysjohtaja Aarne Markkula kertoo.

Moderni mutta historiaa kunnioittava

Korttelin kokoinen Satamakatu 3 on osittain Museoviraston suojelema, ja julkisivuremontissa kunnioitetaan rakennuksen historiallista ilmettä. Muun muassa uusista tiilistä tehdään pintapoltettu erikoiserä. Sisällä uusitaan kaikki ei-kantavat rakenteet, talotekniikka ja pinnat.

Kiinteistössä oli viimeisten käyttövuosiensa aikana sisäilmaongelmia, jotka johtuivat heikoista rakennusteknisistä ratkaisuista. Uudistus toteutetaan niin kokonaisvaltaisesti, että kiinteistöstä tulee uudenveroinen.

– Julkisivun lämmöneristeenä käytetyssä korkkieristeessä on tutkimuksissa havaittu  kosteusvaurioita. Uudistamme julkisivun kokonaisuudessaan, jotta kiinteistön ongelmista päästään 100-prosenttisesti eroon, Constin vastaava mestari Jorma Varjus kertoo.

– Valmis kiinteistö tulee olemaan yksi Katajanokan kiintopisteistä, jossa loistava sijainti ja asumisviihtyvyys yhdistyvät. Tällainen kohde sopii mainiosti Varman vuokra-asuntosalkkuun, Markkula kertoo.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

17.4.2018

Consti puolittaa parvekeremonttien ajan – uusi parveke viidessä viikossa

Consti Yhtiöt Oyj on kehittänyt nopeutetun parvekeremontin, jolla pystytään puolittamaan korjausvaiheen kesto. Uusi elementtiparveke valmistuu nopeimmillaan viidessä viikossa. Consti Parveke on ensimmäinen Consti Kodikas -konseptin tähtituotteista, joita lanseerataan lisää tämän vuoden aikana.

5.1.2017

Constille Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus

Consti Yhtiöt Oyj on saanut Avainlippu-tunnuksen osoituksena suomalaisesta työstä. Suomalaisen Työn Liiton myöntämän Avainlipun ensisijaisena myöntämiskriteerinä on se, että tuote tai palvelu on valmistettu ja tuotettu Suomessa. Consti sai Avainlipun käyttöoikeuden korjausrakentamisen ja taloteknisten palveluiden osalta.

10.3.2017

Consti osti kattoratkaisuihin erikoistuneen Pisara Steel Oy:n

Consti Yhtiöt Oyj on 9.3.2017 toteutuneella yrityskaupalla ostanut vuodesta 2000 toimineen, kattoratkaisuja tekevän Pisara Steel Oy:n. Kaupalla vahvistetaan Constin julkisivuyksikköä. Pisara Steel Oy on Pohjanmaalla ja pääkaupunkiseudulla toimiva kattoremontteihin ja -saneerauksiin erikoistunut yritys.

22.2.2016

Consti Julkisivut ja Heka käynnistävät yli 9 miljoonan urakan Pasilassa

Consti Julkisivut Oy käynnistää helmi-maaliskuun vaihteessa mittavan saneerausurakan Pasilan Palkkatilankadulla. Kohteen omistaa Helsingin kaupunki, ja remontin arvioitu kokonaiskesto on kaksi vuotta. Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka) on solminut Consti Julkisivujen kanssa 9,3 miljoonan euron kaupan Palkkatilankadun kohteesta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti