Bauerin ja VesiTeknon kiista ratkesi Bauerin eduksi

Bauer Watertechnology Oy on voittanut markkinaoikeudessa kiistan, joka koski vantaalaisen VesiTekno Oy:n harhaanjohtavaa ja vääristelevää tiedottamista Bauerin tuotteista

Markkinaoikeuden päätös koski sopimatonta menettelyä elinkeinotoiminnassa. Tuomioistuin kielsi 50 000 euron sakon uhalla VesiTeknoa markkinoinnissaan vääristämästä Bauerin tuotteita koskevia mittaustuloksia sekä vääristelemästä Bauerin tuotteiden väitettyjä terveyshaittoja.

Lisäksi VesiTeknoa kiellettiin käyttämästä Bauerin kanssa samankaltaista verkkotunnusta. Se ei myöskään saa harhaanjohtavasti viitata Säteilyturvakeskuksen (Stuk) erääseen julkaisuun.

VesiTekno julkaisi harhaanjohtavan nettiosoitteen alla tiedotteen, jossa annettiin vaikutelma, etteivät Bauerin tuotteet täyttäisi turvallisuusstandardeja. Tuotteiden haitallinen säteily muka muun muassa voisi kasvattaa lasten leukemiariskiä. Viestintävirasto peruutti sittemmin verkkotunnuksen.

Stukin julkaisu sekä VesiTeknon itsensä tilaama erillinen testaus eivät markkinaoikeuden mukaan osoita, että Bauerin tuotteista aiheutuisi terveysvaaraa.

Oikeuden mielestä totuudenvastaiset ja harhaanjohtavat ilmaisut ovat olleet omiaan vaikuttamaan Bauerin tuotteen kysyntään.

VesiTekno velvoitettiin korvaamaan Bauerin oikeudenkäyntikuluja runsaat 5 400 euroa.

Bauer ja VesiTekno ovat olleet vastakkain myös rikosjutussa, jossa käsiteltiin samoja asioita. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi aiemmin tänä vuonna VesiTeknon kaksi johtohenkilöä sakkoihin kilpailumenettelyrikoksesta sekä maksamaan korvauksia ja oikeuskuluja lähes 163 000 euroa.

Markkinaoikeuden päätös nro 423/15 on lainvoimainen.

 

 

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

21.12.2021

Leväperäisyys voi tuoda omakotitalon vuokraajalle muhkeat tappiot

Suurten asuntojen vuokrakysyntä on kasvanut korona-aikana. Vuokranantajien yhdistyksessä kasvu näkyy jäsenten lisääntyneinä kysymyksinä. Vastuukysymyksiä pohditaan erityisesti silloin, kun vuokrattavana on kerrostaloasunnon sijaan omakotitalo.

7.3.2022

Nastakengät voivat aiheuttaa rumaa jälkeä rappukäytävässä – espoolainen taloyhtiö keksi ongelmaan ratkaisun

Nastakengät auttavat pysymään ulkona pystyssä, mutta sisätiloissa ne saattavat olla kovalla pinnalla liukkaat ja jättävät useimpiin lattiamateriaaleihin lähtemättömän jälkensä. Ei siis ihme, että nastakenkien hyödyt ja haitat ovat jokatalvinen puheenaihe. Isännöintiliitossa keskustelu nastakengistä on tuttu.

20.10.2021

Nyt kiinnostavat 1970-luvun talot – myös tasakattoiset

Omakotitalojen kauppa on ollut muun asuntokaupan tavoin mukavassa myötätuulessa. Samalla potentiaalista ostajakuntaa löytyy myös vanhemmalle ja osin mittavaakin remontointia kaipaavalle rakennuskannalle. Vuosituhannen vaihteessa innostuttiin kompakteista rintamamiestaloista ja nyt katseet ovat alkaneet hiljalleen kohdistua 1970-luvun omakotitaloihin ja kerrostaloasuntoihin.

19.1.2022

Riita remonttivastuista toi osakkaalle 68000 euron oikeudenkäyntikulut

Asunnonomistajan aloittama remontti paljasti lahovaurioita lattiarakenteesta. Hirsirunkoinen arvotalo oli rakennettu vuonna 1906. Keittiön ja olohuoneen lattiarakenteet olivat lahonneet ja ne purettiin.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti