Bauerin ja VesiTeknon kiista ratkesi Bauerin eduksi

Bauer Watertechnology Oy on voittanut markkinaoikeudessa kiistan, joka koski vantaalaisen VesiTekno Oy:n harhaanjohtavaa ja vääristelevää tiedottamista Bauerin tuotteista

Markkinaoikeuden päätös koski sopimatonta menettelyä elinkeinotoiminnassa. Tuomioistuin kielsi 50 000 euron sakon uhalla VesiTeknoa markkinoinnissaan vääristämästä Bauerin tuotteita koskevia mittaustuloksia sekä vääristelemästä Bauerin tuotteiden väitettyjä terveyshaittoja.

Lisäksi VesiTeknoa kiellettiin käyttämästä Bauerin kanssa samankaltaista verkkotunnusta. Se ei myöskään saa harhaanjohtavasti viitata Säteilyturvakeskuksen (Stuk) erääseen julkaisuun.

VesiTekno julkaisi harhaanjohtavan nettiosoitteen alla tiedotteen, jossa annettiin vaikutelma, etteivät Bauerin tuotteet täyttäisi turvallisuusstandardeja. Tuotteiden haitallinen säteily muka muun muassa voisi kasvattaa lasten leukemiariskiä. Viestintävirasto peruutti sittemmin verkkotunnuksen.

Stukin julkaisu sekä VesiTeknon itsensä tilaama erillinen testaus eivät markkinaoikeuden mukaan osoita, että Bauerin tuotteista aiheutuisi terveysvaaraa.

Oikeuden mielestä totuudenvastaiset ja harhaanjohtavat ilmaisut ovat olleet omiaan vaikuttamaan Bauerin tuotteen kysyntään.

VesiTekno velvoitettiin korvaamaan Bauerin oikeudenkäyntikuluja runsaat 5 400 euroa.

Bauer ja VesiTekno ovat olleet vastakkain myös rikosjutussa, jossa käsiteltiin samoja asioita. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi aiemmin tänä vuonna VesiTeknon kaksi johtohenkilöä sakkoihin kilpailumenettelyrikoksesta sekä maksamaan korvauksia ja oikeuskuluja lähes 163 000 euroa.

Markkinaoikeuden päätös nro 423/15 on lainvoimainen.

 

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

19.4.2022

Taloyhtiö valmisteli puheenjohtajan vaihtoa salassa. Syrjäytetty puheenjohtaja hävisi oikeudessa

Pienen espoolaisen taloyhtiön hallituksen toimintakyky kävi Ilta-Sanomien uutisen mukaan mahdottomaksi ja edessä oli uuden kolmihenkisen hallituksen valitseminen kesken toimintakauden. Hallitus piti kokouksen, johon istuvaa puheenjohtajaa ei edes kutsuttu. Se päätti järjestää ylimääräisen yhtiökokouksen, joka valitsi taloyhtiölle uuden hallituksen.

taloyhtiöriidat

18.1.2023

Taloyhtiöriidat kannattaa ratkoa sopimalla

Taloyhtiössä voi syntyä riitoja muun muassa remonteista, maksulaiminlyönneistä ja häiriökäyttäytymisestä. Riidoissa kannattaa pyrkiä aina ensisijaisesti sopuratkaisuun, ja oikeusprosessiin lähteä vasta huolellisen harkinnan jälkeen.

28.12.2022

Muistuta lämmitystolpan turvallisesta käytöstä

Autojen lämmitystolpista syntyy talviaikaan monessa taloyhtiössä kiistaa ja pahimmillaan jopa turvallisuusriskejä. Riskien välttämiseksi taloyhtiön on hyvä muistuttaa asukkaita auton lämmittämisen pelisäännöistä.

korvauksia isännöintikartellista

10.2.2023

Haetko korvauksia isännöintikartellista? Toimi näin

Taloyhtiö voi nostaa vahingonkorvauskanteen isännöintikartellipäätöksessä mainittuja toimijoita vastaan. Perusedellytyksenä on, että taloyhtiö pystyy näyttämään kartellista sille syntyneen vahingon toteen. Jos oikeuteen päädytään, taloyhtiön kannattaa hankkia itselleen kartellivahingonkorvauksiin erikoistunut juristi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti