AVI varoittaa PAH-yhdisteistä purkukohteissa

Aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueet muistuttavat purkutyömaiden rakennuttajia ja pääurakoitsijoita tärkeydestä selvittää PAH-yhdisteiden esiintyminen purkukohteissa ennen purkutöiden aloittamista.

PAH-yhdisteet (polysykliset aromaattiset hiilivedyt) on luokiteltu muun muassa syöpää aiheuttaviksi aineiksi ja niitä sisältävien rakennusmateriaalien purkutöissä edellytetäänkin asbestipurkujen tavoin alipaineistettua ja osastoitua purkutapaa. Yhdisteet esiintyvät ilmassa esimerkiksi pölyihin sitoutuneina.

Rakennusmateriaaleista niitä on muun muassa vedeneristeenä kerrostaloissa käytetyssä kivihiilipiessä, ennen muoviputkia sähköjohtojen putkitusputkena käytetyssä Bergmannin putkessa sekä sähkö- ja puhelinpylväiden sekä ratapölkkyjen kyllästeaineena käytetyssä kreosootissa. Yhdisteiden olemassaolo tulee kuitenkin aina selvittää kohdekohtaisesti.

AVI:n työsuojelun vastuualueet muistuttavat rakennuttajia ja toteuttajia haitta-ainekartoituksen ja sen perusteella tehtävän purkusuunnitelman laatimisesta. Purkumenetelmistä on saatavilla myös RATU-kortti (Ratu 82-0381) suunnittelun avuksi.

Lue lisää Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tiedotteesta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

18.4.2023

Asuntosäätiö: Pula kohtuuhintaisista asunnoista pahenee

Valtion tukema ARA-asuntotuotanto väheni viime vuonna 37 prosentilla. Tämä uhkaa kohtuuhintaisten asuntojen tarjontaa, varoittaa yleishyödyllinen Asuntosäätiö. Hiipumisen syynä on rakennuskustannusten ja korkojen nousu.

vahingot muutto

31.5.2023

Näin ehkäiset vahingot muutossa

Muutossa voi sattua vahinkoja: tavaraa voi mennä rikki, auki jäänyt hana voi aiheuttaa vesivahingon tai liedelle laskettu esine voi sytyttää tulipalon. Siksi putket kannattaa tulpata, esineet pakata huolellisesti ja lattiat, seinät ja hissi suojata, muistuttaa LähiTapiola.

kulunvalvonta

16.11.2023

Kulunvalvonta rauhoitti ongelmayhtiön

As Oy Jyväskylän Helokantalot kärsi viitisen vuotta sitten pahasta huumeongelmasta. Yhtiössä oli toistuvia häiriöitä, kuten töhrimistä ja murtoja. Ongelmat ratkaistiin uusimalla lukitus ja ottamalla käyttöön kameravalvonta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

2.12.2022

Varo kuumaa vettä sähkökatkon aikana

Lämmintä vettä ei tule käyttää sähkökatkon aikana, muistuttaa Kiinteistöliitto Uusimaa. Putkistoon voi katkon aikana päästä liian kuumaa vettä, jolloin hanasta voi tulla jopa sata-asteista vettä. Myös vesivahingon riski on suuri.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti