Tamperelaiselle taloyhtiölle kansainvälinen tunnustus energiaratkaisusta

Asunto-osakeyhtiö Tampereen Pohjolankatu 18-20 ja sen yhteistyökumppani Enermix Oy ovat vastaanottaneet Euroopan lämpöpumppuyhdistys EHPA:n myöntämän Heat Pump City of the Year 2019 -tunnustuksen edistyksellisestä lämpöpumppuhybridiratkaisuista.

Taloyhtiöön on asennettu poistoilma- sekä maalämpöpumput, aurinkoenergiajärjestelmiä, jäteveden lämmöntalteenottoratkaisu, huoneistokohtainen viilennys sekä kaksisuuntainen kaukolämpöjärjestelmä, jonka kautta ylimääräinen lämpöenergia myydään takaisin kaukolämpöverkkoon. Koko järjestelmää valvotaan sekä kaukolämmön myyntiä ohjataan Enermix Oy:n Talotohtori pilvipalvelulla. Toteutettu järjestelmä on ainoa laatuaan koko EU tasolla. Energiakonsepti oli yksi Tampereen kaupungin ja VTT:n EU-GUGLE-projektin demonstraatiokohteista ja taloyhtiö sai tätä kautta EU:lta tukea investointiin. Kaukolämmön myynti huomioiden järjestelmät ovat vähentäneet taloyhtiön ostoenergiankulutusta 75 prosenttia.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Pertti Vesterinen on tehnyt useita vuosia pitkäjänteistä työtä taloyhtiönsä kehittämisen eteen. Pertti Vesterinen on perustanut Tampereelle myös hallitusklubin taloyhtiön hallituslaisille kohtaamispaikaksi oppimisen ja tiedonvaihtamisen avuksi.

Euroopan lämpöpumppuyhdistyksen EHPA:n Heat Pump City of The Year -tunnustusta on jaettu vuodesta 2011 asti. Tunnustuksen tavoitteena on lisätä yleistä tietoutta lämpöpumpuista, kerätä hyviä käytänteitä esille sekä vähentää huolija ja pelkoja uusia teknologioita kohtaan. Tamperelaisen kilpailuehdotuksen voittokriteereiksi on kirjattu uusiutuvien energialähteiden hyödyntäminen kokonaisuudessa, järjestelmän kokonaisinvestointitehokkuus saavutettuihin säästöihin nähden, mahdollisuus hyödyntää kehitettyjä järjestelmiä muissa kohteissa sekä kilpailuehdotuksen innovatiivisuus ja uutuusarvo.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

lattiaremontti

10.8.2023

Ota nämä huomioon lattiaremontissa

Lattiaremonttiin ryhtyessään osakkaan on tehtävä taloyhtiölle muutostyöilmoitus. Myös asbesti- ja haitta-ainekartoitus on tehtävä, jos niitä ei ole taloyhtiössä jo tehty. Remontissa kannattaa käyttää apuna suunnittelijaa.

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

13.4.2023

Asuntosijoittaja: Huomioi nämä seikat yhtiökokouksessa

Yhtiökokous on taloyhtiön ylin päättävä elin. Siihen kannattaa osallistua, jos yhtiön tulevaisuus kiinnostaa. Kokouksessa asuntosijoittaja pystyy käyttämään kyselyoikeuttaan yhtiön talousasioista sekä vaikuttamaan päätöksiin.

vuokralaisen vastuu

24.4.2023

Nämä viisi asiaa kuuluvat vuokralaisen vastuulle

Vuokralaisella on velvollisuus hoitaa vuokraamansa asuntoa hyvin ja pitää se kunnossa. Useimmat vuokralaisen kunnossapitovastuulle kuuluvat asiat voi tarkastaa vaikka kevätsiivouksen yhteydessä. Hoitovelvoitetta ei pidä laiminlyödä, sillä siitä voi joutua vahingonkorvausvastuuseen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti