ryhmärakentaminen

Uusimmat artikkelit

7.12.2021

Tutkija selvitti ryhmärakentamisen tapaa – johtamistaidot ja suostuttelu korostuvat

KTM Lauri Laaksonen on tutkinut väitöskirjassaan kahta konsulttivetoisen ryhmärakennuttamisen kerrostalokohdetta ja selvittänyt, miten luovasta ryhmästä voi tulla asiakkaalle voimavara. Konsulttivetoinen ryhmärakennuttaminen on Laaksosen mukaan edelleen poikkeuksellinen palvelu asuinrakentamisessa. Kyse on rakennuttajina toimivista asukkaista ja konsulttina toimivan yrityksen edustajista koostuvasta ryhmästä, jonka tehtävänä on toteuttaa vaikkapa kerrostalo.

31.5.2017

Jätkäsaaren suuri ryhmärakennushanke täyttyi ennätysnopeasti

Firan ensimmäisen ryhmärakennuskohteen kaikki 88 asuntoa on varattu alle vuodessa ja talon rakentaminen alkaa syksyllä.  Firan ryhmärakennusprojekti Jätkäsaaressa Malagankatu 2:ssa on siirtymässä seuraavaan vaiheeseen, kun kaikki kohteen asunnot on varattu. Asunto-osakeyhtiö on rekisteröity ja kohteen toteutussuunnittelu on käynnissä. Hanke on Suomen suurin, vuodessa kasaan saatu ryhmärakentamishanke.

19.5.2017

SAFA-palkinto Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tonttiosastolle

Suomen Arkkitehtiliiton SAFA-palkinto myönnetään tänä vuonna Helsingin kaupungin kiinteistöviraston tonttiosastolle ansiokkaasta työstä ryhmä- ja muun omatoimisen rakennuttamisen edistämiseksi. Palkinnon vastaanottavat osastopäällikkö Sami Haapanen ja johtava tonttiasiamies Miia Pasuri SAFA 125 –juhlavuoden päätapahtuman, Arkkitehtipäivien, iltajuhlassa perjantaina 19.5.2017. Kiinteistöviraston tonttiosasto on toiminnallaan elvyttänyt viime vuosisadan alussa suosittua ryhmärakennuttamista varaamalla tontteja ja järjestämällä tontinluovutuskilpailuja omatoimisille rakennuttajille Helsingissä.

30.3.2017

Suomen ensimmäinen ryhmärakennettava omakotialue Tampereelle

Kokonainen omakotitaloalue alkaa nousta Tampereen Vuorekseen ryhmärakennushankkeena. Vuonna 2015 voimaan tullut ryhmärakennuttamislaki tarjoaa uuden mahdollisuuden – yksityishenkilöt voivat rakennuttaa kustannustehokkaasti toiveidensa mukaisia asuntoja. Ryhmärakennuttamisessa rakennuttajana toimii rakennusliikkeen sijaan joukko yksityisiä ihmisiä.

27.1.2017

Naapurin rahoilla rakentamaan – Ryhmärakentamista joukkorahoituksella ensimmäistä kertaa Suomessa

Kotimainen joukkorahoituspalvelu Groundfunding on saanut täyteen 800 000 euron tavoitteen helsinkiläisen kerrostaloyhtiö Isonnevan Kotikutosen rahoittamiseksi. Kotikutonen toteutetaan uudenlaisena ryhmärakentamisena, johon on hankalaa saada taloyhtiölainaa. Joukkorahoitus on ratkaisu rakentamisen aikaisen rahoituksen järjestämiseen ja tuo ryhmärakentamisen yhä useamman saataville.

4.2.2016

Ryhmärakennusmalli saa ensimmäisenä Suomessa pankin rahoituksen yhtiölainaan

S-Pankki toimii rakennusalaa uudistavan Firan rahoituskumppanina Helsingin Jätkäsaaressa käynnistyvässä, ryhmärakentamisella toteutettavassa kerrostalohankkeessa. S-Pankille kyseessä on pilottihanke, ja se on tiettävästi Suomen ensimmäinen pankin rahoittama ryhmärakennushanke, jossa laina myönnetään taloyhtiölle. Fira toimii hankkeessa sekä ryhmärakennuttajakonsulttina että projektinjohtourakoitsijana.

21.1.2016

Ryhmärakennuttajan opas

Ryhmärakennuttajan opas – kirjan kirjoittaja johti muutama vuosi sitten oman asuintalonsa ryhmärakennuttamishankkeen. Aihe on nyt erittäin ajankohtainen: etenkin pääkaupunkiseudun asuntojen kalliit hinnat sekä syyskuussa voimaan tullut ryhmärakennuttamislaki rohkaisevat uusia rakennuttajia. Näkökulmana on asukaslähtöinen asuntoyhtiöksi järjestäytyvä ryhmärakennuttamishanke.