rahoitus

Uusimmat artikkelit

7.5.2021

Vain kolmannes taloyhtiöistä varautuu taloudellisesti tuleviin korjauksiin

Vain kolmannes taloyhtiöistä kerää varoja esimerkiksi ylimääräisillä yhtiövastikkeilla tulevia remontteja varten. Tämä voi aiheuttaa osakkaille maksuvaikeuksia remonttien realisoituessa. Omarahoituksen niukkuus voi vaikeuttaa myös lainansaantia.

9.12.2020

Energiatehokkuuden rahoitusinstrumenteista kaivataan tietoa

Energiatehokkuuden parantaminen on olennaista, kun tavoitellaan hiilineutraalia Suomea. EU:n rahoitukseen liittyvät uudet aloitteet ja ohjelmat ovat myös Suomelle mahdollisuus lisätä energiatehokkuutta ja vähentää päästöjä. -Kaikki saatavilla olevat resurssit tulisi hyödyntää täysimääräisesti – siksi tällaiset eri sektorien väliset keskustelut ovat hyvin hedelmällisiä, korostaa foorumin puheenjohtajana toiminut johtaja Heikki Väisänen Energiavirastosta.Suomen ensimmäisen Sustainable Energy Investment Forumin tavoitteena […]

18.12.2019

Viherlainojen suosio kasvaa Ruotsissa

Noin 15 prosenttia obligaatiomarkkinoilla liikkuvasta lainarahasta on Ruotsissa jo ns. vihreää lainaa, kertoo Fastighetstidningen. Siitä taas kolme neljäsosaa menee kiinteistösektorille.

30.10.2018

Helppo lainojen kilpailutus hyödyttää taloyhtiötä ja isännöitsijää

Entistä useampi taloyhtiö on tulossa peruskorjausikään tai muuten ryhtymässä suuriin hankkeisiin, kuten putki- tai julkisivuremontteihin, joihin tarvitaan ulkoista rahoitusta. Varsin yleistä on, että taloyhtiö hakee lainaa pelkästään omalta pankiltaan. Prosessia on totuttu pitämään työläänä, koska pankki tarvitsee taloyhtiöstä, sen osakkaista ja huoneistoista laajat tiedot, jolloin hakemuksen tekeminen ja lainaneuvottelut työllistävät isännöitsijää.

11.7.2018

5 + 1 tapaa rahoittaa taloyhtiön korjaushanke

Korjaushankkeet, kuten kaikki taloyhtiön toiminta, rahoitetaan viime kädessä osakkailta kerätyillä varoilla. Korjaushankkeen rahoituksen suunnittelu vaatii paneutumista asiaan. Eri rahoitustapojen taitavalla yhdistelyllä voidaan säästää sekä yhtiön että osakkaiden rahaa.

29.6.2017

Uusi malli asuntosijoittamiseen

Suomen Rahamarkkinakeskus pistää uusiksi asuntosijoittamisen kuviot, kuten OnniBus matkustamisen. Uusi malli tuo tuottoa uudiskohteen asuntosijoittajalle jo ennen vuokralaisen sisään muuttoa. Tyypillinen tilanne asunto-osakeyhtiön rakennusaikaisessa rahoituksessa on, että pankki rahoittaa ison rakennusliikkeen asunto-osakeyhtiöhanketta ja tulevat osakkeenomistajat maksavat rakennettavasta osakehuoneistosta sen valmistumisasteen mukaan.

20.5.2016

Mistä rahat taloyhtiön korjaushankkeeseen?

Yli puolella maamme taloyhtiöstä on parhaillaan suunnitteilla tai käynnissä korjaushanke (Kiinteistöliitto, 2016). Korjaushankkeeseen on harvoin rahat valmiina, joten taloyhtiön on hankittava lisärahoitusta jostakin. Yleisimmin otetaan lainaa, mutta myös muita rahoitustapoja on tarjolla.