Asuntokauppa yllätti vilkkaudellaan viime vuonna

Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton mukaan vuosi 2019 oli asuntokaupan kannalta vilkas. Erityisesti vanhoilla asunnoilla oli kysyntää, kirjoittaa Kauppalehti.

Kiinteistövälitysalan Keskusliiton tiedotteen (16.1.2020) mukaan vuosi 2019 oli asuntokaupan kannalta yllättävänkin vilkas. Liiton tilastoissa 62 318 vanhaa asuntoa vaihtoi omistajaa, kasvua edellisen vuoden myyntiin nähden oli 4,5 prosenttia. Erityisesti loppuvuonna ja joulukuussa tehtiin asuntokauppaa. Joulukuussa vanhoja asuntoja myytiin 8 prosenttia enemmän kuin vuoden 2018 joulukuussa. Uusien asuntojen kysyntä tasaantui. Kaikkiaan kiinteistönvälittäjien ja rakennusliikkeiden kautta myytiin viime vuonna 72 889 asuntoa.

Eri tyyppisien asuntojen myynnissä oli kasvua tasaisesti. Kerrostaloasuntoja myytiin 3,8 prosenttia, rivitaloasuntoja 4,1 prosenttia ja omakotitaloja 6,3 prosenttia enemmän kuin aiempana vuonna.

Kiinteistövälitysalan Keskusliiton mukaan piristyneen kaupan taustalla vaikuttavat työllisyyden ja palkkojen ostovoiman paraneminen. Samaan aikaan asuntolainojen korot ovat yhä laskeneet.

Kiinteistönvälitys Sp-Koti ennustaa vanhojen asuntojen myyntimäärän kääntyvän laskuun tänä vuonna, etenkin uudiskohteissa.

Lue lisää täältä

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

Kiinteistökauppa

20.10.2022

Kiinteistökauppojen määrät ja hinnat laskussa

Maanmittauslaitoksen mukaan kiinteistöjen kauppamäärät ovat laskeneet selvästi. Kauppamääriin heijastuu Ukrainan sodan aiheuttama epävarmuus markkinoilla. Pientalojen kauppamäärät ovat pandemiaa edeltävällä tasolla.

asuntojen hintojen

6.4.2023

Danske Bank: asuntojen hintojen lasku pysähtyy

Danske Bankin asuntomarkkinakatsauksen mukaan asuntojen hinnat laskevat hieman kesää kohden, mutta kääntyvät loppuvuonna jo nousuun. Pankki ennustaa patoutuneen kysynnän kääntävän uudisrakentamisen kasvuun.

sähkölaitteesta

2.3.2023

Sähkölaitteesta alkaneet palot lisääntyivät viime vuonna

Sähkölaitteesta tai sähköasennuksesta alkaneiden tulipalojen määrä on lisääntynyt kahdessa vuodessa noin parilla sadalla, kertoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes). Eniten paloja saa alkunsa lieden huolimattomasta käytöstä.

korjausrakentamisen näkymät

1.11.2022

Barometri: Korjausrakentamisen näkymät hiipuneet

Epävakaa taloustilanne vaikeuttaa taloyhtiöiden korjaushankkeita, selviää Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometrista. Rahoituksen saatavuus on heikentynyt. Yleisin korjaushanke tänä vuonna on lämmitysjärjestelmän uudistaminen.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti