Asuntovelan määrä keskimäärin 100 000 euroa

Asuntovelallisilla asuntokunnilla oli vuonna 2018 asuntovelkaa keskimäärin 100 030 euroa, kertoo Tilastokeskus. Asuntovelan kokonaismäärä oli 87,8 miljardia euroa.

Suurimmat asuntovelat olivat pääkaupunkiseudun asuntokunnilla, keskimäärin 142 130 euroa. Vähiten asuntovelkaa oli Pohjois- ja Itä-Suomen asuntokunnilla, keskimäärin 81 200 euroa. Asuntovelkojen määrä kasvoi vain pääkaupunkiseudulla ja Ahvenanmaalla verrattuna vuoteen 2017.

Hieman yli puolella eli 1,4 miljoonalla asuntokunnalla oli velkaa vuonna 2018, asuntovelkaa oli kolmanneksella. Kahden huoltajan lapsiperhe oli tyypillisin asuntovelallinen asuntokunta. Näistä 71 prosentilla oli asuntovelkaa ja keskimääräinen asuntovelan määrä oli 135 770 euroa. Kaikista velallisista vähintään 100 000 euroa velkaa oli 451 800 asuntokunnalla ja vähintään 200 000 euroa 156 900 asuntokunnalla.

Vuonna 2018 asuntokunnat maksoivat velkojen korkoja yhteensä 1,6 miljardia euroa, josta asuntolainan korkojen määrä oli 873 miljoonaa euroa. Keskimäärin asuntovelkojen korkoja maksettiin vuodessa 995 euroa asuntokuntaa kohden.

Lue lisää Tilastokeskuksen tilastojulkistuksesta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

maalämpöhanke

20.10.2023

Huolellinen suunnittelu vei maalämpöhankkeen maaliin

Helsingin Lauttasaaressa sijaitseva As Oy Melkonkatu 5 vaihtoi kaukolämmön maalämpöön. Projekti vei monta vuotta ja vaati huolellista suunnittelua ja hallituksen puheenjohtajan tiivistä valvontaa. Se oli kuitenkin kaiken vaivan arvoista, sillä yhtiö on nyt lähes nollaenergiatalo.

rakentaminen pääkaupunkiseudulla

2.6.2023

Rakentaminen vähenee voimakkaasti pääkaupunkiseudulla

Rakentamisen määrä pääkaupunkiseudulla vähenee Raklin mukaan voimakkaasti tänä vuonna. Asuntoaloitusten määrä on rajussa laskussa, mutta korjausrakentamisella on kysyntää. Rakennuskustannusten nousu hidastui kiivaan alkuvuoden jälkeen.

taloyhtiöiden kustannukset

12.9.2023

Indeksitalo-tutkimus: Taloyhtiöiden kustannukset nousseet laajasti

Kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänäkin vuonna tuntuvasti, ja nousu on ollut aiempaa laaja-alaisempaa. Vertailun kalleimmat kunnat ovat Helsinki, Järvenpää ja Hämeenlinna. Sähköenergia on halventunut, mutta perusmaksut ja siirtohinnat nousseet.

uusi katto

26.1.2023

Uuden katon lisäeristys paransi energiatehokkuutta

Tamperelaisen As Oy Mäntykotkan talojen katot uusittiin viime talvena. Remontti toteutettiin kokonaan säältä suojassa. Uuden katon lisäeristys paransi talojen asumismukavuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti