Asuntomessut Vantaalla päättyivät – messuilla vieraili 138 748 kävijää

Eilen päättyneillä Asuntomessuilla Vantaalla vieraili 10.7.–9.8. välisenä aikana yhteensä 138 748 maksanutta kävijää*. Päiväkohtainen kävijäennätys 7171 tehtiin torstaina 6.elokuuta.

– Tämän vuoden Asuntomessuilla asumisen ja rakentamisen tulevaisuuden ratkaisut nousivat erityisesti esiin. Messuilla nähtiin paljon innovatiivisia ratkaisuja, joita testataan ensimmäisiä kertoja Suomessa, kuten puukerrostalo, kierrätysmateriaaleja hyödyntäen rakennettu kerrostalo, sekä muun muassa pientalojen ekologiset toteutukset ja uuden tyyppiset tiiviiseen kaupunkirakenteeseen soveltuvat omakotitalot. Nämä messut olivatkin sisältönsä puolesta erittäin monipuoliset, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen sanoo.

Kaupunkirakenteen tiivistäminen sekä ekologinen rakentaminen olivat tärkeä teema tämän vuoden Asuntomessuilla Vantaalla. Kivistön asuntomessualue tulee jäämään historiaan esimerkkinä pyrkimyksestä tiivistää kaupunkirakennetta, samalla kuitenkin huolehtien riittävän monipuolisista asunto- ja hallintamuodoista, vuokra-asuntoja sekä omakotitaloja unohtamatta.

– Kaupunkirakenteen tiivistäminen on Suomessa tulevaisuudessa välttämätöntä ja väistämätöntä. Meidän on edelleen parannettava yhdyskuntatehokkuutta sekä julkista liikennettä kestävän kehityksen edistämiseksi sekä kasvukeskusten asuntotarpeen tyydyttämiseksi. Vantaan kaupunki on hienosti onnistunut kaikissa näissä tavoitteissa, Heiskanen jatkaa.

Näyttelykohteiden monipuolisuus nousee esiin myös Asuntomessujen kävijätutkimuksen toisessa väliraportissa. Sanoma Media Finland Oy:n tekemän kävijätutkimuksen väliraportin mukaan näyttelykohteiden monipuolisuutta pitää hyvänä tai erittäin hyvänä 86 prosenttia vastaajista.

Kävijätutkimuksesta käy ilmi myös, että 24,4 prosenttia kävijöistä on kiinnostunut Vantaasta asuinpaikkana ja 15,4 prosenttia matkailukohteena. Kävijätutkimuksen toisen väliraportin vastaukset on kerätty 10.-30. heinäkuuta välisenä aikana, ja tutkimukseen on ottanut osaa 4781 vastaajaa.

Messut olivat lähtölaukaus Kivistön uudelle asuinalueelle

Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen toteaa, että kaupunki saavutti Asuntomessuilla tavoitteensa: kiinnostus Vantaata ja uutta Kivistön asuinaluetta kohtaan kasvoi, ja Vantaan kaupungin saama palaute Asuntomessutapahtumasta oli hyvää.

– Asuntomessut ovat olleet Kivistön uuden kaupunginosan upea alkupamaus. Messuvieraat löysivät hyvin uuden Kehäradan. Kiinnostusta herättivät myös tiivis ja kustannustehokas rakentaminen sekä yhdyskuntarakenteen uudet tekniset ratkaisut, kuten jätteiden putkikeräysjärjestelmä ja kuskiton bussi. Olemme tyytyväisiä kävijöiltä saatuun hyvään palautteeseen, ja iloitsimme itsekin koko tapahtuman hienosta tunnelmasta, Nenonen kiittelee.

Rakentaminen messualueen ympäristössä jatkuu kiivaana ja Kivistön keskusta-alue, sisältäen asuntomessualueen, onkin jo noin 1000 asukkaan kotipaikka vuoden loppuun mennessä. Ensi vuonna Kivistöön valmistuu myös palvelurakennus Aurinkokivi, jossa sijaitsevat muun muassa alakoulu, päiväkoti ja neuvola. Kaupunkikeskuksen puolestaan tavoitellaan avaavan ovensa vuonna 2018. Tällöin alueen palvelutarjonta moninkertaistuu, kun yli 100 liikkeen kauppakeskus, hypermarketit, kirjasto, terveyspalvelut, majoituspalveluja ja bussiterminaali sekä uutta asumista rakentuu Kehäradan Kivistön aseman ympäristöön.

– Kivistö tulee olemaan tulevaisuudessa 30 000 asukkaan kaupunginosa. Tämä värikäs ja omaleimainen alue on Asuntomessujen ansiosta yhä useamman mielissä potentiaalisena asuinpaikkana, siitä olemme tietysti mielissämme, Nenonen sanoo.

*Lopullinen virallinen kävijäluku vahvistetaan noin kuukauden kuluessa MediaAuditFinland Oy:n (entinen Levikintarkastus Oy) suorittaman tarkastuslaskennan jälkeen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

Vuokrat nousivat

19.1.2023

Vuokrat nousivat loppuvuonna erityisesti Tampereella ja Vantaalla

Vuokrien vuosikasvu oli pääkaupunkiseudulla hitaampaa kuin muualla Suomessa, mutta vauhdittui loppuvuodesta erityisesti Vantaalla. Eniten vuokrat nousivat vuodessa Rovaniemellä, Tampereella sekä Turussa.

asuntomessut Molok

26.5.2023

Kaupallinen yhteistyö

Loviisan asuntomessuilla eri talotyyppien Molok-jätepisteitä

Vuoden 2023 Asuntomessut Loviisassa tarjoavat monentyyppistä nähtävää eri asumismuodoista kiinnostuneille. Asuntomessualueelta löytyy myös kattaus Molok Oy:n tarjoamia jätteenkeräysratkaisuja eri asumismuodoille.

Molok

12.9.2022

Näin paljon kulut nousevat kotikunnassasi

Kiinteistöliiton Indeksitalo-selvityksestä käy ilmi, että kustannukset nousevat tänä vuonna todella rajusti. Suurinta kustannusten nousu on Kouvolassa, Helsingissä ja Espoossa, ja pienintä Porissa, Tampereella ja Vantaalla.

epävarmuus

22.2.2023

Epävarmuus lisää kiinnostusta vuokra-asumiseen

Vuokra-asuntojen kysyntä lähti nousuun viime vuoden lopulla taloudellisen epävarmuuden kasvaessa, selviää Suomen Vuokranantajien ja Vuokraovi.comin markkinakatsauksesta. Vuokrat nousivat ja markkinointiajat lyhenivät. Erityisesti suuret vuokra-asunnot kiinnostavat.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti