Asuntomessut Vantaalla päättyivät – messuilla vieraili 138 748 kävijää

Eilen päättyneillä Asuntomessuilla Vantaalla vieraili 10.7.–9.8. välisenä aikana yhteensä 138 748 maksanutta kävijää*. Päiväkohtainen kävijäennätys 7171 tehtiin torstaina 6.elokuuta.

– Tämän vuoden Asuntomessuilla asumisen ja rakentamisen tulevaisuuden ratkaisut nousivat erityisesti esiin. Messuilla nähtiin paljon innovatiivisia ratkaisuja, joita testataan ensimmäisiä kertoja Suomessa, kuten puukerrostalo, kierrätysmateriaaleja hyödyntäen rakennettu kerrostalo, sekä muun muassa pientalojen ekologiset toteutukset ja uuden tyyppiset tiiviiseen kaupunkirakenteeseen soveltuvat omakotitalot. Nämä messut olivatkin sisältönsä puolesta erittäin monipuoliset, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen sanoo.

Kaupunkirakenteen tiivistäminen sekä ekologinen rakentaminen olivat tärkeä teema tämän vuoden Asuntomessuilla Vantaalla. Kivistön asuntomessualue tulee jäämään historiaan esimerkkinä pyrkimyksestä tiivistää kaupunkirakennetta, samalla kuitenkin huolehtien riittävän monipuolisista asunto- ja hallintamuodoista, vuokra-asuntoja sekä omakotitaloja unohtamatta.

– Kaupunkirakenteen tiivistäminen on Suomessa tulevaisuudessa välttämätöntä ja väistämätöntä. Meidän on edelleen parannettava yhdyskuntatehokkuutta sekä julkista liikennettä kestävän kehityksen edistämiseksi sekä kasvukeskusten asuntotarpeen tyydyttämiseksi. Vantaan kaupunki on hienosti onnistunut kaikissa näissä tavoitteissa, Heiskanen jatkaa.

Näyttelykohteiden monipuolisuus nousee esiin myös Asuntomessujen kävijätutkimuksen toisessa väliraportissa. Sanoma Media Finland Oy:n tekemän kävijätutkimuksen väliraportin mukaan näyttelykohteiden monipuolisuutta pitää hyvänä tai erittäin hyvänä 86 prosenttia vastaajista.

Kävijätutkimuksesta käy ilmi myös, että 24,4 prosenttia kävijöistä on kiinnostunut Vantaasta asuinpaikkana ja 15,4 prosenttia matkailukohteena. Kävijätutkimuksen toisen väliraportin vastaukset on kerätty 10.-30. heinäkuuta välisenä aikana, ja tutkimukseen on ottanut osaa 4781 vastaajaa.

Messut olivat lähtölaukaus Kivistön uudelle asuinalueelle

Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen toteaa, että kaupunki saavutti Asuntomessuilla tavoitteensa: kiinnostus Vantaata ja uutta Kivistön asuinaluetta kohtaan kasvoi, ja Vantaan kaupungin saama palaute Asuntomessutapahtumasta oli hyvää.

– Asuntomessut ovat olleet Kivistön uuden kaupunginosan upea alkupamaus. Messuvieraat löysivät hyvin uuden Kehäradan. Kiinnostusta herättivät myös tiivis ja kustannustehokas rakentaminen sekä yhdyskuntarakenteen uudet tekniset ratkaisut, kuten jätteiden putkikeräysjärjestelmä ja kuskiton bussi. Olemme tyytyväisiä kävijöiltä saatuun hyvään palautteeseen, ja iloitsimme itsekin koko tapahtuman hienosta tunnelmasta, Nenonen kiittelee.

Rakentaminen messualueen ympäristössä jatkuu kiivaana ja Kivistön keskusta-alue, sisältäen asuntomessualueen, onkin jo noin 1000 asukkaan kotipaikka vuoden loppuun mennessä. Ensi vuonna Kivistöön valmistuu myös palvelurakennus Aurinkokivi, jossa sijaitsevat muun muassa alakoulu, päiväkoti ja neuvola. Kaupunkikeskuksen puolestaan tavoitellaan avaavan ovensa vuonna 2018. Tällöin alueen palvelutarjonta moninkertaistuu, kun yli 100 liikkeen kauppakeskus, hypermarketit, kirjasto, terveyspalvelut, majoituspalveluja ja bussiterminaali sekä uutta asumista rakentuu Kehäradan Kivistön aseman ympäristöön.

– Kivistö tulee olemaan tulevaisuudessa 30 000 asukkaan kaupunginosa. Tämä värikäs ja omaleimainen alue on Asuntomessujen ansiosta yhä useamman mielissä potentiaalisena asuinpaikkana, siitä olemme tietysti mielissämme, Nenonen sanoo.

*Lopullinen virallinen kävijäluku vahvistetaan noin kuukauden kuluessa MediaAuditFinland Oy:n (entinen Levikintarkastus Oy) suorittaman tarkastuslaskennan jälkeen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

12.9.2022

Näin paljon kulut nousevat kotikunnassasi

Kiinteistöliiton Indeksitalo-selvityksestä käy ilmi, että kustannukset nousevat tänä vuonna todella rajusti. Suurinta kustannusten nousu on Kouvolassa, Helsingissä ja Espoossa, ja pienintä Porissa, Tampereella ja Vantaalla.

14.12.2021

Julkisivuremontti 2021-kilpailun voittaja julkistetaan Kiinteistö 2022 -messuilla

Kiinteistö 2022 -tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 12.-13.1.2022. Julkisivuremonttikilpailun voittaja julkistetaan tapahtuman avajaispäivänä Arena-lavalla kello 15.30–16.00. Tuomaristo on kiinnittänyt arvostelussaan huomiota arkkitehtuurin ja teknisten ratkaisujen lisäksi hankkeen päätöksenteko- ja valmisteluvaiheeseen, kustannusten hallittavuuteen ja aikataulussa pysymiseen sekä tiedottamiseen.

2.6.2022

Kaupallinen yhteistyö

Vantaalainen lämpö on ilmastoystävällinen ja hintavakaa lämmitysratkaisu

Vantaan Energia etenee kohti hiilinegatiivisuutta. Se tuottaa lämpöenergiansa kotimaisista polttoaineista, muun muassa sekajätteestä. Sen lämpö on kivihiiletöntä jo nyt ja fossiilitonta se tulee olemaan vuonna 2026.

Vantaan Energia

28.1.2022

Vuokranantajakysely 2022: Uuden sijoitusasunnon ostoaikeet laskussa

Vuokranantajakyselyssä kysyttiin uuden sijoitusasunnon ostoaikeista tulevan vuoden aikana. Noin puolet yli 2100 vastaajasta arvioi, etteivät he aio hankkia uutta sijoitusasuntoa, vaikka sopivakin kohde ilmaantuisi myyntiin. Vastaajien osuus, jotka eivät aio ostaa uutta asuntoa seuraavan vuoden aikana, kasvoi edellisen vuoden kyselystä noin viidellä prosenttiyksiköllä.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti