Asuntomessut alkoivat Kouvolassa

Asuntomessut Kouvolassa avattiin tänään. Messut avasi kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero.

– Asuntomessujen pitkän historian ketjuun on saatu Kouvolassa uusi asumisen monimuotoisuutta kuvaava rengas, jossa on esillä peruskorjauksen, palveluasumisen, pientaloasumisen ja rivitaloasumisen kohteita monipuolisella tavalla. Huomionarvoista on myös se, että Pioneeripuiston aluetta on täydennysrakennettu vanhaa kunnioittaen ja ympäröivän luonnon ehdoilla. Täällä uudet ja yli sata vuotta vanhat rakennukset seisovat rintarinnan, Paatero totesi.

Paatero nosti esille Kouvolassa kaupungin vahvan panostuksen asumisen kehittämiseen alueella.

– Korian valinta messualueeksi viestii siitä, että kuntaliitoksen jälkeen ei ole keskitytty vain ”vanhan” Kouvolan kehittämiseen, vaan kaupunki panostaa yhtä lailla myös muiden yhdistyneiden kuntien tulevaisuuteen. Elimäen kunta oli varuskunnan lakkauttamisen jälkeen panostanut jo vuosikausia määrätietoisesti alueen kehittämiseen. Alueen kuntien yhdistyminen toi tähän työhön ”leveämmät” hartiat ja uutta vauhtia. Kehitystyö huipentuu nyt avattavien Asuntomessujen myötä.

Asuntomessujen avajaisissa pidettiin myös SuomiAreena Goes Asuntomessut -keskustelutilaisuus, jossa aiheina olivat alueiden käyttötarkoituksen muutokset Suomessa, rohkeus tehdä asioita sekä tulevaisuuden asuminen. Jaakko Loikkasen johdolla asiasta olivat keskustelemassa Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio, Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka, kouvolalainen kansanedustaja Ville Kaunisto sekä kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reina.

– Rakennetun ympäristön kierrättäminen ja uudelleen käyttäminen on kiertotaloutta parhaimmillaan, totesi Timo Reina keskustelun avauksessa Kouvolan messualueen luonteesta.

– Tänne on syntynyt yli 50 uutta kotia kouvolalaisille ja alueen yrityksille tulee 10 miljoonan euron tulot kesän aikana, kiteytti kaupunginjohtaja Marita Toikka Asuntomessujen vaikutuksesta kaupungille.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

asuntomessut Molok

26.5.2023

Kaupallinen yhteistyö

Loviisan asuntomessuilla eri talotyyppien Molok-jätepisteitä

Vuoden 2023 Asuntomessut Loviisassa tarjoavat monentyyppistä nähtävää eri asumismuodoista kiinnostuneille. Asuntomessualueelta löytyy myös kattaus Molok Oy:n tarjoamia jätteenkeräysratkaisuja eri asumismuodoille.

Molok

sukitusprojekti

17.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Sukitusprojekti Lahdessa vaati vankkaa osaamista

Loppuvuodesta 2020 Lahden keskustassa saneerattiin neljän kerrostalon muoviset viemäriputket sukittamalla noin kahdessa kuukaudessa. Projekti ja sen aikataulu olivat haasteellisia, joten työssä tarvittiin Picoten ammattitaitoisia asentajia ja toimivia sukitusmenetelmiä.

Picote

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

hoitovastikkeet kasvussa

28.3.2023

Taloyhtiöiden hoitovastikkeet kovassa kasvussa

Hoitokulujen nousu uhkaa useamman kuin joka viidennen taloyhtiön maksukykyä, selviää Kiinteistöliiton kyselystä. Vastikerästit ovat kuitenkin pysyneet maltillisina, eikä valtaosa yhtiöistä ole joutunut perimään ylimääräisiä vastikkeita.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti