Asuntokauppa laskussa viime vuodesta

Tammi-maaliskuussa 2019 uusien asuntojen kauppojen määrä laski 13 ja vanhojen asuntojen 2,8 prosenttia vuoden 2018 vastaavasta ajankohdasta, käy ilmi Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton asuntomarkkinoiden kvartaaliraportista. Kasvussa kauppojen määrä oli erityisesti Turussa, Espoossa ja Helsingissä.

Vuoden 2019 ensimmäisellä vuosineljänneksellä myytiin koko maassa yhteensä 15 649 asuntoa, joista uusia asuntoja oli 2 229. Vaikka koko maassa asuntokauppojen määrä laski, oli kauppoja esimerkiksi Turussa 6,7 prosenttia viime vuoden vastaavaa ajankohtaa enemmän. Espoossa asuntokauppa kasvoi 4,8 ja Helsingissä 1,2 prosenttia.

Asuntokaupan hintakehityksen kärjessä pääkaupunkiseutu

Asuntojen hinnat olivat muuta maata selvästi kalliimpia Helsingissä (keskineliöhinta 5 313 euroa) ja Espoossa (keskineliöhinta 3 883 euroa). Asuntojen hinnat nousivat tammi-maaliskuussa vuoden 2018 keskiarvoon verrattuna Helsingissä 1,9, Vantaalla 0,9 ja Espoossa 0,6 prosenttia.

Lue lisää Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton kvartaaliraportista 1/2019.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiöiden kustannukset

12.9.2023

Indeksitalo-tutkimus: Taloyhtiöiden kustannukset nousseet laajasti

Kuntakohtaiset kiinteistökustannukset ovat nousseet tänäkin vuonna tuntuvasti, ja nousu on ollut aiempaa laaja-alaisempaa. Vertailun kalleimmat kunnat ovat Helsinki, Järvenpää ja Hämeenlinna. Sähköenergia on halventunut, mutta perusmaksut ja siirtohinnat nousseet.

korjausrakentaminen

13.6.2023

Taloyhtiöiden korjauksiin viime vuonna 2,3 miljardia euroa

Kerrostaloyhtiöt korjasivat viime vuonna eniten talotekniikkaa ja rivitaloyhtiöt ulkopintoja ja rakenteita, kertoo Tilastokeskus. Taloyhtiöiden hoitokulut nousivat edellisvuodesta 2,6 prosenttia.

2.5.2023

Taloyhtiöiden korjausrakentamisessa ei näy kasvua

Taloustilanne varjostaa edelleen raskaasti korjausrakentamisen näkymiä, käy ilmi Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometristä. Pääkaupunkiseudulla näkymät ovat heikentyneet vähiten.

korjausrakentamisbarometri

2.11.2023

Huono talouskehitys jarruttaa korjausrakentamista

Taloyhtiöiden korjausrakentaminen on jatkunut vilkkaana, mutta kustannusten ja korkojen nousu sekä heikko talouskehitys varjostavat korjauksia. Tulevakaan vuosi ei näytä valoisalta. Tiedot käyvät ilmi Kiinteistöliiton syksyn korjausrakentamisbarometrista.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti