Asukkaat itse arvioimaan mobiilisovelluksella asuinympäristönsä esteettömyyttä

ARA on tuottanut yhteistyössä Invalidiliiton Esteettömyyskeskuksen (ESKE) ja Kiinteistöliiton kanssa iOS-mobiilisovelluksen asuinkerrostalojen esteettömyyden itsearviointiin. Sovelluksella asukkaat voivat arvioida asuintalonsa ulkoalueiden sekä yleisten sis­­ätilojen esteettömyyttä.

iOS-sovellus toimii iPhone- ja iPad-laitteilla ja on jatkoa maaliskuussa 2017 julkaistulle Android-sovellukselle.

Sovelluksen käyttäjä eli arvioija:

  • vastaa sovelluksen esittämiin arviointikysymyksiin,
  • vertaa tekemiään havaintoja kysymyksen yhteydessä esitettyyn kriteeriin
  • tallentaa mittaustuloksia
  • ottaa valokuvia sekä kirjoittaa kommentteja.

Mobiilisovellus ei edellytä jatkuvaa verkkoyhteyttä arvioinnin aikana, joten arviointia voi jatkaa myös tietoliikenneyhteyden katvealueella. Kaikki arviointitulokset ja kohteesta otetut valokuvat tallentuvat ensin mobiililaitteelle, josta ne siirretään pilveen, kun verkkoyhteys on jälleen käytettävissä.

Arviointiraportti tuotetaan pilvipalvelun tiedoista. Arvioijat voivat myös jakaa tekemäänsä esteettömyy­sarviointia sovelluksen kautta muiden asukkaiden kanssa. Näin suurempi joukko voi osallistua saman arvioinnin tekemiseen vaikka samanaikaisesti.

Sovelluksen tavoitteena on tuottaa tietoa asuinkerrostalojen esteettömyydestä, lisätä esteettömyydestä ja erityisesti ikääntyvien asumisoloista käytävää keskustelua, herättää tarve ammattilaisen tekemään kerrostaloyhtiön esteettömyyskartoitukseen, toimia herätteenä kerrostalon esteettömyysparannuksille ja edistää esteettömyyden toteutumista.

Sovelluksen on toteuttanut ohjelmistoyhtiö Eventizer Oy.

Täältä pääset sovellukseen: www.itsearviointi.fi

iPhone tai iPad -laitteelle sovellus on ladattavissa App Store -sovelluskaupasta, josta se löytyy haulla: ”Esteettömyyden itsearviointi”.

Tässä sovelluksen käyttöohje (pdf)

Näin haet ARAn verkkoasioinnissa esteettömyysavustusta – katso videot!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

yhteistilojen esteettömyys

12.5.2023

Osakkaat voivat parantaa yhteistilojen esteettömyyttä

Osakkaat saavat vastedes tehdä esteettömyyttä parantavia muutostöitä myös taloyhtiön yhteisissä tiloissa. Taloyhtiön kannattaa suhtautua muutostöihin myönteisesti, sillä esteettömyys hyödyttää kaikkia kiinteistön käyttäjiä.

esteettömyyttä parantaviin muutoksiin

2.1.2023

Osakkeenomistaja voi parantaa esteettömyyttä

Asuinrakennusten korjaamisessa tulee huomioida esteettömyys. Taloyhtiöllä ei ole automaattista velvollisuutta muutosten teettämiseen vastikevaroin. Osakkeenomistaja voi parantaa huoneiston ja rakennuksen esteettömyyttä myös omalla kustannuksellaan.

Tilaajille

15.3.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kierrätys lisääntyi ja monipuolistui uusitun jätepisteen ansiosta

Vaasan opiskelija-asuntosäätiö VOASin kohteisiin uusittiin Molok-syväkeräyspisteet. Kierrätysaste nousi sen jälkeen kaikissa uusituissa kohteissa, ja osassa se tuplaantui.

Molok

linjasaneeraus

13.4.2023

Taloyhtiö sai linjasaneerauksessa lisää energiatehokkuutta

Helsinkiläinen As Oy Risto Rytintie 24 toteutti linjasaneerauksen, jonka yhteydessä päätettiin parantaa myös energiatehokkuutta ja vaihtaa kaukolämmöstä maalämpöön. Samalla uusittiin yleisiä tiloja ja parannettiin esteettömyyttä. Yhtiö sai energia- ja esteettömyyskorjauksiin avustusta ARAlta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti