Asuinalueelle oma aurinkovoimalaitos Tampereella

Uuden, Tampereen Koivistonkylään rakennettavan asuinalueen energiantarve suunnitellaan ratkaistavaksi omalla aurinkovoimalaitoksella, kertoo Yle. Asuinalueen asukkaat omistaisivat myös osan voimalaitosta.

Kahdeksan kerrostalon ja yhden rivitalon kokonaisuudelle on tarkoitus rakentaa oma, asuinalueen koko energiantarpeen kattava aurinkovoimalaitos. Uudelle alueelle perustettavien taloyhtiöiden osakkaat saisivat omistusosuuden myös voimalaitoksesta.

Voimalaitos rakennettaisiin 30 kilometrin päähän asuinalueesta Teiskoon ja se tuottaisi yhden megawatin verran energiaa vuodessa. Energiansiirto hoidettaisiin Tampereen sähkölaitoksen sähköverkkoa pitkin.

Jos asuinalueen kaava ja lupahakemus voimalaitoksen rakentamiselle hyväksytään, voitaisiin rakennustyöt sekä asuntojen että voimalaitoksen osalta aloittaa 2018, kertoo Ylelle yksi hankkeen vetäjistä, toimitusjohtaja Jukka Mäkelä Amodus Oy:stä. Jos rakennustyöt saadaan aloitetuksi ajallaan, olisi kokonaisuus valmis vuonna 2022.

Lue lisää Ylen alkuperäisestä artikkelista.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

omatoiminen kiinteistönhoito

19.7.2023

Muista turvallisuus omatoimisessa kiinteistönhoidossa

Pienissä taloyhtiöissä asukkaat vastaavat usein itse kiinteistönhoidosta. Kaikkia töitä ei kuitenkaan voi tehdä itse, vaan jotkut työt on jätettävä ammattilaisille. Omatoimisen kiinteistönhuoltajan on tiedettävä, mitä tekee, jotta vahingot eivät ole säästöä suuremmat.

väistöasunto

10.5.2023

Putkiremonttia voi paeta väistöasuntoon

Putkiremontin ajaksi ei kannata jäädä omaan asuntoon, vaan on järkevää hankkia väistöasunto. Väistöasunnon voi löytää monelta taholta, esimerkiksi AirBnB:stä tai vapaa-ajanasunnosta. Omia asumisen tarpeita on hyvä miettiä väistöasuntoakin hankkiessa.

puutaloyhtiössä

22.6.2023

Hyvää elämää puutaloyhtiössä

Turkulaisessa puutaloyhtiössä As Oy Nummenpuistokatu 9:ssä elämä on yhteisöllistä ja tunnelma idyllinen. Seitsemän asunnon yhtiössä on tekninen isännöinti ja kunnossapitotyöt otettu omiin osaaviin käsiin. Kulut pysyvät kurissa, kun korjaukset tehdään vähin erin.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

aurinkovoimalan hankinta

5.10.2023

Ota nämä huomioon aurinkovoimalan hankinnassa

Taloyhtiöiden asukkaat voivat hyödyntää aurinkopaneeleiden tuottamaa sähköä omassa taloudessaan energiayhteisön avulla. Energiayhteisö tarkoittaa taloyhtiön osakkaiden yhteenliittymää, joka perustetaan yhteistä sähköntuotantoa varten.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti