Älykkäät WC-tuet paransivat ikäihmisten hyvinvointia

Avustavat WC-istuimet ja automaattinen intiimialueiden pesuteknologia paransivat Kustaankartanon seniorikeskuksen asukkaiden hyvinvointia tänä vuonna tehdyissä kokeiluissa Helsingissä.

Kokeilut tehtiin Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsingin Co-created Health and Wellbeing -projektissa (CoHeWe), jossa kaupungit kehittävät yritysten kanssa asiakaslähtöisiä ja älykkäitä terveydenhuollon palveluita. 6Aika-hankkeen rahoittaa Uudenmaan liitto.

Visu Työhyvinvointi Oy kokeili akkukäyttöistä, portaattomasti säädettävää  WC-istuinta ja Väinö Korpinen Oy sähköllä toimivaa Lift-nostinta sekä Bidette-suihkuistuinta. Pilotoidut säädettävät wc-tukilaitteet helpottavat wc-pytylle istumista ja siltä nousemista. Bidette on wc-pönttöön asennettava automaattinen pesevä ja kuivaava suihkuistuin, johon voidaan etukäteen ohjelmoida tietyt pesuajat ja kuivaukset. Apuvälineiden tarkoituksena oli helpottaa seniorikeskuksen asukkaiden vessassa käyntiä sekä vähentää henkilökunnan työkuormitusta.

-Kokeilujen aikana Kustaankartanon henkilökunta sai kokemusta hyvinvointiteknologiasta ja suhtautuminen teknisiin apuvälineisiin kehittyi myönteisempään suuntaan, koska säädettävien wc-istuimien käyttö oli helppoa ja ne toimivat hyvin. Myös hoitajien fyysinen työkuormitus keveni. Asiakkaiden elämänlaatuun säädettävä wc-istuin vaikutti myönteisesti, koska laite helpotti asiakkaan siirtymisiä wc:ssä, kertoo Kustaankartanon seniorikeskuksen osastonhoitaja Sanna Akpan.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiötsemppari

16.12.2022

Vapaaehtoinen talotsemppari liikuttaa iäkkäitä

Vapaaehtoiset talotsempparit järjestävät toimintaa As Oy Koivistonmäen ikäihmisille Riihimäellä. Aivojumpparyhmä kokoontuu viikoittain huoltamaan osallistujien muistia liikunnan ja visailun parissa. Muistiklubiin ovat tervetulleita kaikki.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

energia-avustuksia

31.3.2023

Taloyhtiöt käyttivät innokkaasti energia-avustuksia

Taloyhtiöt saivat viime vuonna tukea energiatehokkuutta edistäviin korjauksiin 60 miljoonaa euroa, kertoo ARA. Taloyhtiöt hakivat erityisesti energia- ja latausinfra-avustuksia. Myös esteettömyyskorjauksiin myönnettiin paljon avustuksia.

linjasaneeraus

13.4.2023

Taloyhtiö sai linjasaneerauksessa lisää energiatehokkuutta

Helsinkiläinen As Oy Risto Rytintie 24 toteutti linjasaneerauksen, jonka yhteydessä päätettiin parantaa myös energiatehokkuutta ja vaihtaa kaukolämmöstä maalämpöön. Samalla uusittiin yleisiä tiloja ja parannettiin esteettömyyttä. Yhtiö sai energia- ja esteettömyyskorjauksiin avustusta ARAlta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Hanna Kosonen / Keskusta

Keskustan Hanna Kososen vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti