Aiheet

Ajankohtaista Turvallisuus

Vain murto-osassa kuolemaan johtaneissa paloissa oli palovaroitin – taloyhtiöitä kehotetaan ottamaan vastuuta

Jos kerros- tai rivitaloasunnossa syttyy tulipalo, se on vaarallista kaikille talon asukkaille. Vakuutusyhtiö LähiTapiola ehdottaakin, että taloyhtiöissä lisättäisiin kaikkien asukkaiden turvallisuutta ottamalla palovaroitinten kunnossapito yhteiseksi tehtäväksi.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Missä ja milloin taloyhtiö voi suorittaa kameravalvontaa?

Kun taloyhtiössä havaitaan ilkivaltaa, nousee keskusteluun usein valvontakameroiden asentaminen. Epätietoisuutta on usein siitä, mitä tiloja kameralla saa kuvata ja miten kameravalvonnasta päätetään yhtiössä. Merkitystä päätöksenteon kannalta on erityisesti sillä, mitä alueita kameralla kuvataan. Kuvaaminen voi vaatia myös osakkaiden luvan.

Lue lisää
Ajankohtaista Asuminen

Riidat taloyhtiössä

Taloyhtiöriitoja syntyy kaikenlaisista aiheista ja joskus nämä tilanteet kärjistyvät oikein kunnon konflikteiksi. Jos riitatilanne tuntuu ylitsepääsemättömältä tai riitely on jatkunut jo jonkin aikaa, kannattaa harkita avun hakemista ulkopuoliselta sovittelijalta. Milloin kannattaa kääntyä sovittelijan puoleen? Miten sovitteluprosessi toimii? Mitä jos sopua ei synny? Uusimmassa jaksossa käydään läpi sovittelua erilaisissa riitatilanteissa sekä tilanteita, joissa sopua ei saada aikaan.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Lämpöpumppujen myynti kasvoi 25 prosenttia

Suomen 1,2 miljoonaa lämpöpumppua tuottavat jo lähes 20 % kiinteistöjen lämmityksestä. Suomen lämpöpumppuyhdistys SULPU kertoo lämpöpumppujen myynnin vauhdin vain kiihtyvän. Markkina kasvoi viime vuonna yli 25 prosenttia.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Vuokra-asuntomarkkinoilla tapahtui vuodessa valtava murros

Vuokranantajat totuttelevat uuteen normaaliin, kun asuntojen vuokraus on muuttunut selvästi aiempaa haastavammaksi. Vuokralaisilla on nyt enemmän vaihtoehtoja ja parempi neuvotteluasema kuin vuosikymmeniin. Sijoittavat haalivat silti edelleen pieniä yksiöitä.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit

Riita remonttivastuista toi osakkaalle 68000 euron oikeudenkäyntikulut

Osakas ja taloyhtiö riitaantuivat remonttivastuista – kiire kostautui. Pelkästään oikeudenkäyntikuluja tuli osakkaan maksettavaksi 68 000 euroa. Taloyhtiön mielestä osakas ei varannut mahdollisuutta selvittää missä laajuudessa remontti olisi tehtävä.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Asbestipölyltä suojautumisessa puutteita rakennustyömailla

Työsuojeluviranomaisten valvontahavaintojen mukaan rakennuspurkutyömailla suojaudutaan asbestipölyn vaaroihin edelleen puutteellisesti. Vuonna 2021 työsuojeluviranomaiset tekivät reilut 350 asbestiin liittyvää työsuojelutarkastusta.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit Vastuunjako taloyhtiössä

Tiesitkö, mitkä remontit vaikuttavat kotivakuutukseen?

Putkiremontti muuttaa omakotitalon kotivakuutukseen hintaa, mutta katon vaihtaminen ei. Osakehuoneistossa omaan makuun remontoitu keittiö kuuluu kotivakuutuksen piiriin, ei enää taloyhtiölle. Erilaiset remontit vaikuttavat kotivakuutukseen eri tavoin. OP Media neuvoo artikkelissaan, mitä remonttireiskan kannattaa tietää kotivakuutuksesta.

Lue lisää
Ajankohtaista Lakiasiat

Vuokratalojen asukkaiden vaikutusmahdollisuuksia halutaan vahvistaa

Ympäristöministeriössä on tehty yhteishallintolaista uusi luonnos, joka on nyt lähetetty lausuntokierrokselle. Uudella lailla halutaan lisätä vuokratalojen asukkaiden vaikutusmahdollisuuksia omaan asumiseensa ja asettaa minimitaso osallistumisoikeuksista päätöksentekoon. Osallistumisoikeus halutaan turvata jo 15–17-vuotiaille.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit

Taloyhtiöiden kannattaa hakea avustuksia alkuvuodesta

Taloyhtiöt voivat hakea avustusta moniin korjauksiinsa. Parhaiten avustusrahoja on saatavilla alkuvuonna. Taloyhtiöiden kannattaa siis olla nyt valppaina, tehdä remonttisuunnitelmansa ajoissa ja panna avustushakemukset vetämään. Avustuspotti on pienempi kuin viime vuonna.

Lue lisää

Sivu 1 / 426

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti