Aiheet

Ajankohtaista Isännöinti

Mihin isännöintisopimuksen sisältö perustuu?

Oletko joskus pettynyt isännöitsijän palvelun tasoon? Tiedätkö, mitä taloyhtiönne ja isännöitsijän väliseen sopimukseen sisältyy? Moni vastaa ensimmäiseen kysymykseen kyllä. Toisen kysymyksen osalta vastaukset ovat usein vain hallituksen tiedossa ja muut osakkaat sekä asukkaat ovat arvailujen varassa, kerrotaan omataloyhtio.fi-sivustoilla.

Lue lisää
Ajankohtaista Taloyhtiön talous

Asuntosijoittaminen aiheuttaa haitallisia lieveilmiöitä

Asuntosijoittaminen on syynä moneen haitalliseen lieveilmiöön asuntomarkkinoilla. Siksi asuntosijoittamisesta on tehtävä vähemmän houkuttelevaa esimerkiksi verotuksen avulla, kirjottaa Johannes kellomäki Helsingin Sanomien mielipideosastolla.

Lue lisää
Ajankohtaista

Suomen Kiinteistölehden lukijatutkimus 2021

Suomen Kiinteistöliiton jäsenetulehti, Suomen Kiinteistölehti on taloyhtiöiden oma lehti. Lehteä halutaan kehittää vastaamaan entistä paremmin kaikkien lukijoiden tarpeita ja toiveita.

Lue lisää
Ajankohtaista

Kiinteistölehti.fi-sivuston kävijätutkimus 2021

Haluamme kehittää Suomen Kiinteistölehden verkkosivustoa vastaamaan entistä paremmin kävijöittemme tarpeita. Sen vuoksi toteutamme tutkimuksen, jossa kartoitamme näkemyksiäsi.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Asumisen päästöleikkaukset vaativat energiaremontteja

EU:n ilmastopaketti tuo muutoksia myös rakennusten lämmitykseen. Isoissa kaupungeissa, kuten Helsingissä, edessä on kivihiilestä ja pientaloissa öljylämmityksestä luopuminen.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Vesimittariin lukeman perusteella saatu lasku ei välttämättä ole oikein

Vesi lorisee, mittari tikittääl Tuore direktiivi velvoittaa asentamaan uusiin taloihin asuntokohtaiset vesimittarit. Niihin voi liittyä myös isoja ongelmia. Vesimittarin tarkoituksena on varmistaa, että asukas maksaa ainoastaan käyttämästään vedestä. Näin ei vanhemmissa taloyhtiöissä aina käy.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistökulma

Kesäkuussa nostettiin runsaasti mökkilainoja

Suomalaiset kotitaloudet nostivat Suomen Pankin mukaan kesäkuussa liki 2,2 miljardin euron edestä uutta asuntolainaa. Viime vuoden kesäkuussa niitä nostettiin 1,8 miljardia euroa. Uusia vapaa-ajan asuntolainoja eli mökkilainoja kotitaloudet nostivat kesäkuussa 151 miljoonan euron edestä.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Määräaikaiset tarkastukset ovat tärkeitä asunto-osakeyhtiöissä

Kunnossapito ja huolto-ohjelma on oleellinen työkalu kiinteistön terveellisten ja turvallisten olosuhteiden säilyttämisessä, kiinteistön osien elinkaaren pituuksien toteutumisessa ja vuosittaisten kunnossapito ja korjauskustannusten hallinnassa.

Lue lisää
Ajankohtaista Isännöinti

Isännöitsijä vaihtuu usein

Uudiskohteet asettavat isännöinnin laadun ja ammattitaidon kovalle koetukselle, selviää Kiinteistöliiton Uudistalo-kyselyssä. Uusissa taloyhtiöissä nousee esiin uudenlaisia ilmiöitä, jotka vaativat asioille omistautuvia ja osaavia ihmisiä taloyhtiöiden hallituksiin ja isännöintiin mutta myös kiinteistöpalveluihin ja rakentamiseen. Jos yhteistyö ei suju, isännöintiyrityksen voi vaihtaa ja niin moni tekeekin.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Suomalaiset haluavat asua rauhassa omissa oloissan

Suomalaiset haluavat kodiltaan yksityisyyttä ja rauhaa, ruotsalaiset ja norjalaiset kaipaavat enemmän sosiaalista kanssakäymistä.

Lue lisää

Sivu 1 / 399

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti