Aiheet

Ajankohtaista Kiinteistönvälitys

Kuka on vastuussa, jos asuntokauppa ei suju?

Kiinteistönvälittäjän pitää välittää tietoa, mutta myyjä vastaa kiinteistön kunnosta ja sen selvittämisestä. Välittäjän roolin pitäisi olla selkeä myyjän ja ostajan välissä, mutta näin ei aina ole. Jos kiinteistönvälittäjän toiminnasta on huomautettavaa, ensimmäisenä on hyvä ottaa yhteyttä asianomaisen välittäjän työpaikkaan.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Sydänturvallisessa taloyhtiössä sydäniskuri saadaan käyttöön alle 5 minuutissa

Yli puolet sydänpysähdyksistä tapahtuu kotona. Kun noin 2,7 miljoonaa suomalaista asuu erilaisissa taloyhtiöissä, olisi niissä syytä pohtia asukkaiden sydänturvallisuutta ja tarvittaessa ryhtyä toimiin tilanteen parantamiseksi.

Lue lisää
Ajankohtaista Turvallisuus

Omaisuusrikokset selvässä laskussa – asuntomurtoja tehty kuluvana vuonna vähiten vuosikymmeneen

Omaisuusrikoksia on tehty kuluvana vuonna selvästi viimevuotista vähemmän. Tammi-syyskuun aikana omaisuuteen kohdistuneita rikoksia on tullut poliisin tietoon noin 163 000, mikä on noin 20 000 vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Erityisen selvä lasku on nähty asuntomurroissa.

Lue lisää
Ajankohtaista Talotekniikka

Vuotovahinkoja sattuu eniten omakotitaloissa – kustannus keskimäärin yli 8 000 euroa

Putkiremonttia kannattaa harkita hyvissä ajoin, sillä vakuutus ei korvaa täysimääräisesti ikääntyneistä putkista aiheutuneita vahinkoja, muistuttaa Pohjola Vakuutus. Pahimmillaan vahingosta aiheutuvat kulut voivat nousta yli 100 000 euroon.

Lue lisää
Ajankohtaista Asunnon vuokraus

Vuokralla asuminen yleistyy − Yli 60 prosenttia alle 40–vuotiaasta asuu vuokralla

Vuokralla asuminen on lisääntynyt 2010-luvulta lähtien, kertoo Tilastokeskus. Vuokralla asuminen on lisääntynyt eniten alle 40-vuotiaiden asuntokunnissa, mutta osuus on kasvanut myös 40–74 -vuotiaiden asuntokuntien keskuudessa. Kaikista asuntokunnista vuokralla asui vuoden 2020 lopussa 34 prosenttia, joka on neljä prosenttiyksikköä enemmän kuin vuonna 2010.

Lue lisää
Ajankohtaista Koti ja ympäristö

Heka kieltää pihatupakoinnin – monessa asunnossa saa silti polttaa sisällä

Helsingin kaupungin vuokra-asunnot (Heka) päätti tällä viikolla, että se kieltää tupakanpolton kaikkien kohteidensa pihoilla. Päätös tulee voimaan ensi vuoden alussa.

Lue lisää
Ajankohtaista Remontit

Yli 75 prosenttia kaikista parvekkeista on lasitettuja – Ovatko parvekelasit tarpeellisia?

Suomessa yli 75 prosenttia kerrostaloparvekkeista on lasitettuja. Uudisrakentamisessa lasitus asennetaan jo yli 90 prosenttiin kerrostaloista. Parvekelasitus ei lisää vain asumismukavuutta ja parvekkeen käyttömahdollisuuksia, vaan siitä on monia muitakin hyötyjä, joita on tutkittu niin käyttäjäkokemuksin kuin tieteellisesti.

Lue lisää
Ajankohtaista Kiinteistönhoito

Tee taloyhtiössä asumisesta turvallista myös pimeään vuodenaikaan!

Syysiltojen pimetessä sateet, pimeys ja kylmyys vaikuttavat myös asumisturvallisuuteen ja -mukavuuteen. Jotta pimeän vuodenajan tuomat turvallisuusuhat voidaan torpata heti alkuunsa, taloyhtiöiden kannattaa huolehtia, ettei huoltoyhtiö unohda perusasioita. Talkoillakin voidaan saada paljon aikaan.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Langaton kotiautomaatio avaa mahdollisuudet kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseen

Uudet teknologiat tekevät energian säästämisestä yhä vaivattomampaa. Älykäs koti kannustaa käyttämään energiaa vain tarpeiden mukaan. Automaation avulla energian kuluttamista voi säädellä itse. Alkuun pääsee pienin kustannuksin ja tulokset näkyvät nopeasti myös sähkölaskussa.

Lue lisää
Ajankohtaista Energia

Sähköautojen latauspisteisiin myönnettävät tukirahat loppumassa kesken – ensi vuonna tuen ehdot kiristyvät

Sähköautojen latauspisteiden rakentamiseen myönnettävät valtion tukivarat uhkaavat loppua kesken. Suomen Kiinteistöliitto ry esittää ympäristöministeriölle, että valmisteilla olevaan valtion neljänteen lisätalousarvioon otettaisiin 3,5 miljoonan euron lisämääräraha asuinrakennusten sähköisen liikenteen infrastruktuurin edistämiseen.

Lue lisää

Sivu 1 / 410

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti