Taloni tarinat

Taloni tarinat -osiosta löydät tositarinoita elämästä taloyhtiössä.

Uusimmat artikkelit

15.2.2019

Rajua menoa pistooli tahtipuikkona

Tämä sattui tamperelaisessa taloyhtiössä 1970 -luvun lopulla. Neljässä vuosikymmenessä on tapahtunut paljon muutoksia, ei niinkään kerrostaloelämässä kuin suhtautumisessa siihen. Talossa oli sijoitusasunto, jonka vuokralaiset elivät etenkin viikonvaihteessa varsin nestepitoista elämää.

26.6.2018

Kerhohuone = kaatopaikka

Ostin muutama vuosi sitten huoneiston, jonka omistaja oli kyseisen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja. Asuntokauppaa tehdessämme myyjä kysyi, olisinko ollut kiinnostunut ottamaan myös huoneistossa olleen ylimääräisen pakastimen. Minulla sille ei ollut tarvetta ja myyjä lupasin sen toimittaa muualle.

22.5.2018

Tuorekelmu aiheutti vesivahingon

Kävipä erään lomakauden aikana niin, että naapurin vanhempi rouva oli keksinyt mielestään hyvän konstin estää kylpyhuoneen lattiakaivon hajulukon kuivumisen. Hän oli päällystänyt lattiakaivon tuorekelmulla, ettei vesi haihtuisi vesilukosta ja ikävä viemärin tuoksu valtaisi huoneistoa. Loman aikana kylpyhuoneessa tapahtui putkirikko.

26.4.2018

Kauhistus, lapsiako meidän talossa?

Tositarinoita Vantaalaisesta kerrostalosta 1990-luvulla.   – Päivää rouva puheenjohtaja. – Päivää rouva Virtanen.

23.4.2018

Värikästä elämää kerrostalossa

Asuin Savonlinnassa pienoiskerrostalossa 90- luvun lopulla ja jouduin kuulusteluun siitä, montako ihmistä kaksiossani asuukaan. Silloinen miesystäväni kävi luonani lähikaupungista, jossa hänellä oli oma asunto ja viipyi joskus useammankin yön. Itse kävin tietenkin vastavuoroisesti hänen luonaan, kuluttamassa vettä ja sähköä.

17.4.2018

Hiekalla palopommeja torjumaan

Muutin vanhempieni kanssa töölöläiseen funkistaloon vuonna 1948. Sotavuodet olivat onneksi jo takana, mutta talossa oli vielä varusteita pommitusten varalta. Löytyi muun muassa kuvassa olevan kaltainen, ämpäriä muistuttava esine.

12.4.2018

Historian siipien havinaa taloyhtiöissä

Juttukeikoilla käydessäni pääsen tutustumaan erilaisiin taloyhtiöihin. Moni niistä huokuu historiaa. Varsin moni taloyhtiö on halunnut muistaa talossa asuneita asukkaita heidän kuolemansa jälkeen.

14.3.2018

Toimelias talkkari

Kaverini Markku asui 1990-luvun alussa Klaavuntiellä Helsingin Puotilassa, niissä kolmikerroksisissa hissittömissä maan ensimmäisissä betonielementtitaloissa, jotka eivät edes näytä elementtitaloilta. Kerran hän oli ullakolla pyykkikorin kanssa ripustamassa vaimon pesemiä pyykkejä kuivumaan, kun sinne tuli taloyhtiössä vähän aikaa vaikuttanut talonmies, varsinainen Puuha-Pete. Talonmiestä harmitti se, että ullakolla pyykkien ripustamista vaikeuttivat sellaiset pystypuut, tolpat, joita oli aika tiheässä.

12.3.2018

Koira erehtyi kotiovesta

Asuin aikoinaan Taka-Töölössä taloyhtiössä, jossa kaikki tunsivat toisensa, toistensa lapset ja myös koirat. Yläpuolellani asui emäntänsä kanssa sympaattinen setteri. Eräänä uudenvuoden aattoyönä koira oli lähtenyt emäntänsä kanssa ”kaupungille”.

11.3.2018

Vahvoja kavereita

Tampereen Sotkankadulla Pyynikintorin suuntaan on korkeita 1930-luvulla rakennettuja kerrostaloja. Niistä keskimmäisen ylimmästä kerroksesta ostimme 1990-luvun alussa kolmion. Samasta talosta, jonka Näsijärven puoleisessa rapussa oli taiteilija Matti Ala-Potin työhuone/galleria.