Siistii hommaa valjastaa kiinteistöpalvelualan kesätyöntekijät somelähettiläiksi

Kiinteistötyönantajat ja Siistii hommaa -kampanja järjestävät kiinteistöpalvelualan kesätyöntekijöille #kipahommaa16-kuvakilpailun Instagramissa. Kuvakisan avulla nuoret pääsevät kertomaan omille kavereilleen ja verkostoilleen, millaista kiinteistöpalvelualalla on olla töissä ja mitä työ pitää sisällään. Kilpailu kestää koko kesän alkaen tänään 1.6. ja päättyen 31.8.

Kiinteistöpalvelualan yritykset työllistävät tänä kesänä arviolta 5 000 nuorta. Alan suurimpia työllistäjiä ovat esimerkiksi ISS Palvelut, Lassila & Tikanoja sekä SOL Palvelut. Yksityinen ja julkinen sektori yhteenlaskettuna ala työllistää kaikkiaan noin 120 000 henkilöä ja on merkittävä ja vakaa työllistäjä myös tulevaisuudessa. Tutkimusten mukaan nuoret eivät kuitenkaan tunne kiinteistöpalvelualaa ja sen tarjoamia uramahdollisuuksia.

Sosiaalisessa mediassa toteutettavalla kesäkampanjalla halutaan puhutella nuoria yleisöjä ja tehdä näkymätön työ näkyväksi. Alan merkitys yhteiskunnan toiminnoille ja ihmisten arjen sujuvuudelle on suuri. Toisaalta työ on tehty hyvin, kun kukaan ei kiinnitä siihen huomiota. Kilpailun toivotaankin lisäävän alan tunnettuutta nuorten keskuudessa ja oikaisevan työhön liittyviä vääriä käsityksiä.

– Moni nuori tulee alalle kesätöiden kautta, huomaa viihtyvänsä ja etenee nopeasti urallaan jatkokoulutuksen myötä. Harvalla alalla etenemismahdollisuudet ovat yhtä hyvät, kertoo Kiinteistötyönantajien toimitusjohtaja Pia Gramén.

Osallistujien kesken arvotaan joka viikko palkintoja ja jaetaan tietoa toimialasta viikottaisilla infograafeilla. Kesän päätteeksi arvotaan kisan pääpalkinto, 500 euron matkalahjakortti. Kilpailua voi seurata Instagramissa tunnisteella #kipahommaa16.

Siistii hommaa on ammatinvalintaikäisille nuorille suunnattu kampanja, joka kertoo kiinteistöpalvelualan työstä ja uramahdollisuuksista. Alan ammattilaiset työskentelevät esimerkiksi kiinteistönhoitajina, toimitilahuoltajina, palveluesimiehinä, vartijoina ja aulapalveluvastaavina. Kampanjasta vastaa Kiinteistötyönantajat kumppaninaan viestintätoimisto Ellun Kanat.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

21.2.2022

Huonosti tehty loppusiivous voi tulla kalliiksi

On luonnollista, että asumisesta jää ajan kuluessa asuntoon jälkiä, eikä vuokranantaja voi edellyttää, että asunto olisi vuokrasuhteen alussa ja lopussa täsmälleen samassa kunnossa. Vuokralainen ei vastaa asunnon normaalista kulumisesta, jollei toisin ole sovittu. Tavanomaisella kulumisella tarkoitetaan ajan myötä ja vähitellen tapahtuvaa kulumista.

13.10.2021

Tee taloyhtiössä asumisesta turvallista myös pimeään vuodenaikaan!

Syksy tuo tullessaan haasteita, jotka kannattaa ottaa talon vuosihuollossa huomioon. Ihan ensimmäiseksi taloyhtiön hallituksen kannattaa tarkistaa, että talvikunnossapidosta on sovittu huoltoyhtiön kanssa. – Jos huoltoyhtiö on vastuussa talvikunnossapidosta, kuten aurauksesta, hiekoituksesta sekä kattolumien tarkkailusta ja pudottamisesta, asioista pitää sopia selkeästi ja kirjallisessa muodossa, sanoo Isännöintiliiton kehitysjohtaja Reetta Yrttimaa.

28.10.2021

Kiinteistömessut järjestetään tammikuussa Messukeskuksessa

Erityisesti isännöitsijöille ja taloyhtiön hallitusten jäsenille suunnattu Kiinteistömessut tarjoaa kävijöilleen kiinnostavia seminaareja ja asiantuntevia puheenvuoroja. Kaksipäiväisen tapahtuman aikana voi myös tutustua alan palvelutarjontaan sekä hankkia hyviä kontakteja tulevia remontti- ja palvelutarpeita silmällä pitäen. Kiinteistömessujen ohjelma nostaa keskiöön aina ajankohtaiset energia-asiat.

9.12.2021

Lumitöistä syntyy helposti riitoja taloyhtiöissä, joissa työt tehdään talkoilla

Kerrostalossa tai isommissa taloyhtiöissä lumet kuuluvat yleensä taloyhtiön tai huoltoyhtiön vastuulle. Erimielisyyksiä lumitöistä syntyykin lähinnä pienissä muutaman huoneiston taloyhtiöissä, joissa lumityöt tehdään talkooperiaatteella. Kiinteistöliiton lakimiehen Kristel Pynnösen mukaan lumikiistoja on pääsääntöisesti alle kymmenen huoneiston taloyhtiöissä, kun lumitöiden tekijää ei ole erikseen tilattu.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti