Siistii hommaa valjastaa kiinteistöpalvelualan kesätyöntekijät somelähettiläiksi

Kiinteistötyönantajat ja Siistii hommaa -kampanja järjestävät kiinteistöpalvelualan kesätyöntekijöille #kipahommaa16-kuvakilpailun Instagramissa. Kuvakisan avulla nuoret pääsevät kertomaan omille kavereilleen ja verkostoilleen, millaista kiinteistöpalvelualalla on olla töissä ja mitä työ pitää sisällään. Kilpailu kestää koko kesän alkaen tänään 1.6. ja päättyen 31.8.

Kiinteistöpalvelualan yritykset työllistävät tänä kesänä arviolta 5 000 nuorta. Alan suurimpia työllistäjiä ovat esimerkiksi ISS Palvelut, Lassila & Tikanoja sekä SOL Palvelut. Yksityinen ja julkinen sektori yhteenlaskettuna ala työllistää kaikkiaan noin 120 000 henkilöä ja on merkittävä ja vakaa työllistäjä myös tulevaisuudessa. Tutkimusten mukaan nuoret eivät kuitenkaan tunne kiinteistöpalvelualaa ja sen tarjoamia uramahdollisuuksia.

Sosiaalisessa mediassa toteutettavalla kesäkampanjalla halutaan puhutella nuoria yleisöjä ja tehdä näkymätön työ näkyväksi. Alan merkitys yhteiskunnan toiminnoille ja ihmisten arjen sujuvuudelle on suuri. Toisaalta työ on tehty hyvin, kun kukaan ei kiinnitä siihen huomiota. Kilpailun toivotaankin lisäävän alan tunnettuutta nuorten keskuudessa ja oikaisevan työhön liittyviä vääriä käsityksiä.

– Moni nuori tulee alalle kesätöiden kautta, huomaa viihtyvänsä ja etenee nopeasti urallaan jatkokoulutuksen myötä. Harvalla alalla etenemismahdollisuudet ovat yhtä hyvät, kertoo Kiinteistötyönantajien toimitusjohtaja Pia Gramén.

Osallistujien kesken arvotaan joka viikko palkintoja ja jaetaan tietoa toimialasta viikottaisilla infograafeilla. Kesän päätteeksi arvotaan kisan pääpalkinto, 500 euron matkalahjakortti. Kilpailua voi seurata Instagramissa tunnisteella #kipahommaa16.

Siistii hommaa on ammatinvalintaikäisille nuorille suunnattu kampanja, joka kertoo kiinteistöpalvelualan työstä ja uramahdollisuuksista. Alan ammattilaiset työskentelevät esimerkiksi kiinteistönhoitajina, toimitilahuoltajina, palveluesimiehinä, vartijoina ja aulapalveluvastaavina. Kampanjasta vastaa Kiinteistötyönantajat kumppaninaan viestintätoimisto Ellun Kanat.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

14.3.2023

Kiinteistöpalvelualaa uhkaa lakko – huomioi nämä asiat lakon aikana

Palvelualojen ammattiliitto PAM on antanut kaksi lakkovaroitusta kiinteistöpalvelualan työnseisauksista. Työnseisaukset sijoittuvat viikoille 11 ja 12. Lakon aikana taloyhtiön hallituksen täytyy ottaa vastuuta talvikunnossapidosta.

litiumioniakku

29.11.2022

Mitä tehdä, jos litiumioniakku syttyy?

Palavaa litiumioniakkua ei voi sammuttaa käsisammuttimella. Sammutin kuitenkin estää paloa leviämästä ympäristöön. Akkupalotilanteessa tulee aina soittaa hätänumeroon, mutta samalla tulee varoa palavasta akusta syntyviä myrkyllisiä kaasuja.

14.11.2022

Kaupallinen yhteistyö

Nettiasiat kerralla kuntoon – huomioi nämä valokuidussa

Tietoliikenteen datamäärien ennustetaan kasvavan tulevaisuudessa moninkertaisesti. Pelkällä mobiiliyhteydellä ei tulevaisuudessa enää pärjää, vaan kiinteä yhteys tulee taloyhtiöissä tarpeeseen.

Valokuitunen

syystalkoissa

20.9.2022

Tee ainakin nämä asiat taloyhtiön syystalkoissa

Syystalkoissa haravointi saa jäädä vähemmälle, sillä lehdet tekevät hyvää maaperälle. Talveen voi sen sijaan valmistautua suojaamalla kasvit verkoilla ja aurauskepeillä. Syksy on myös hyvää istutusaikaa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti