Yle: ilmalämpöpumppu on helteellä sähkösyöppö

Jääkaappi ja pakastin urakoivat, mutta ilmalämpöpumppu on helteellä kodin suurin sähkösyöppö, kertoo Yle verkkosivujensa uutisissa. Ilmalämpöpumpulla voi lämmittää talvella ja jäähdyttää kesällä. Ilmalämpöpumput kestävät hellettä paremmin kuin esimerkiksi kodin kylmäkoneet.

Viilentämiseen tarvitaan kuitenkin paljon sähköä.

Motivan energia-asiantuntija Sami Seuna muistuttaa uutisessa, että myös ilmalämpöpumpun kulutusta voi hillitä helposti. Sitä ei kannata jättää päiväksi päälle, kun lähtee töihin. Laite kannattaa käynnistää vasta, kun tulee kotiin. Kiinteällä lämpöpumpulla jäähdytys käy aika nopeasti.

Lue koko uutinen Ylen sivuilta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

kattoremontti

24.4.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kaikki, mitä taloyhtiön tulee tietää kattoremontista

Kattoremontti on yksi taloyhtiön yleisimmistä remonteista. Jokainen taloyhtiö kokee sen elinikänsä aikana sekä pienemmässä että isommassa mittakaavassa. Lue tästä, miten tässä tärkeässä remontissa onnistutaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Raksystems

taloyhtiön piha

27.7.2023

Taloyhtiön piha vaatii hoitamista

Kun taloyhtiön pihaa halutaan hoitaa hyvin, kannattaa ensin keskustella tavoitteista ja sitten määritellä omalle pihalle sopiva hoidon taso. Pihan hoidossa voi käyttää apuna viheralan ammattilaista. Hänet kannattaa ottaa mukaan myös tavoitekeskusteluun.

korjausrakentamisbarometri

2.11.2023

Huono talouskehitys jarruttaa korjausrakentamista

Taloyhtiöiden korjausrakentaminen on jatkunut vilkkaana, mutta kustannusten ja korkojen nousu sekä heikko talouskehitys varjostavat korjauksia. Tulevakaan vuosi ei näytä valoisalta. Tiedot käyvät ilmi Kiinteistöliiton syksyn korjausrakentamisbarometrista.

27.9.2023

Tietoiskulavalla kuultiin yleisöä innostaneita puheenvuoroja REM-kumppaneilta

Taloyhtiö2023-tapahtuman Tietoiskulavalla oli useita puheenvuoroja mm. isännöintiä, energiankulutusta sekä väestönsuojelua koskien. Yleisö piti tietoiskulavan ohjelmaa informatiivisena ja innostavana.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti