YIT rakentaa Moskovan Vihreälle rannalle

Miljoonakaupunki Moskovan asukkaat viettävät niin paljon aikaa töissä ja liikenteessä, että kotona he haluavat ottaa mahdollisimman rennosti. Moskovalaisten kiihkeä elämänrytmi vaikuttaa myös YIT:n uusien asuntohankkeiden suunnitteluun.

– Moskovalaiset eivät ole kiinnostuneita ratkomaan ylimääräisiä pulmia tai tekemään remonttia. He arvostavat asumisen helppoutta ja että uuteen asuntoon voi tarvittaessa muuttaa ilman vasaraa ja poraa, kuvailee YIT:n käyttämät energiatehokkaat materiaalit ja kodin älykäs lämmönjakelu antavat asukkaalle mahdollisuuden seurata kulutustaan reaaliaikaisesti.

Moskovalaisille yksi asunnon tärkeimmistä huoneista on keittiö, jonka kokoon he kiinnittivät huomiota asuntoa valitessa.

Kotona suuri osa ajasta vietetään keittiössä. Keittiöstä on tullut paikka, jossa ei ainoastaan laiteta ruokaa vaan myös seurustellaan.

– Sen vuoksi monet haluavat yhdistää keittiön ja olohuoneen, YIT CityStroin myynti- ja markkinointijohtaja Aleksei Haritonov kertoo.

2000-luvun Moskovassa YIT on toiminut kymmenen vuotta. Ensimmäinen asuntokohde valmistui kuusi vuotta sitten. Moskovassa YIT on rakentanut ainoastaan pistekohteita eli yksittäisiä taloja. Uusia asuinalueita YIT on toistaiseksi rakentanut ainoastaan Moskovan ulkopuolelle.

Moskovassa on lähes 12 miljoonaa asukasta ja välimatkat ovat pitkiä, joten suurin huomio kaupungin kehityksessä kiinnittyy liikenneverkon toimivuuteen. Moskovan metro on yksi maailman suurimmista, mutta poikittaisliikenne kaupungin halki on ollut hankalaa.

Liikkumista helpottaa syksyllä avattu maanpäällinen kehärautatie, joka on integroitu metroverkkoon. Siitä huolimatta liikenneverkon romahdukset ja autoruuhkaan joutuminen jopa aamuyöllä ovat edelleen tavallisia.

Moskovan kaupungilla on meneillään lukuisia digitaalisia kehityshankkeita. Se muun muassa kerää tietoa siitä, mitä reittejä vanhemmat kuljettava lapsiaan kouluun. Näin koulut osataan vastaisuudessa rakentaa liikenteen ja asumisen kannalta entistä järkevämpiin paikkoihin.

– Yksi kaupunginhallinnon päähaasteista on tehdä kaupunkiympäristöstä miellyttävä elää. Tehtävä ei ole helppo. Uusien metroasemien lisäksi täytyy vähentää infrastruktuurin kuormitusta. Täytyy luoda laadukkaita työpaikkoja sinne, missä ihmiset asuvat ja tasokas sosiaalinen infrastruktuuri niin kaupungin keskustaan kuin sen laidoille”, Haritonov toteaa.

Siksi YIT kiinnittää Haritonovin mukaan projekteissaan huomiota asuinalueen kehitykseen kokonaisvaltaisesti, kouluineen, päiväkoteineen ja liiketiloineen.

YIT:n kohteet Moskovassa ovat Zelenyj bereg eli Vihreä ranta ja Holmogory (kuvassa).

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

valokuidusta

2.10.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kaikki kohisevat valokuidusta, mitä siitä pitäisi nyt tietää?

Valokuitu kiinnostaa tällä hetkellä ennennäkemättömän paljon. Valokuitunen listasi tärkeimmät seikat, jotka jokaisen tulisi nyt tietää valokuidusta.

Valokuitunen

senioritalo

23.3.2023

Senioritalo taistelee tulvia vastaan

As Oy Kangasalan Hopeaharju koki toissa kesänä mittavat tulvavahingot, kun vesi nousi sen varastotiloihin. Taloyhtiön hallitus alkoi etsiä ratkaisuja, joilla tulvat saataisiin estettyä tulevaisuudessa. Kaupunkitulvat tulevat lisääntymään ilmastonmuutoksen ja maa-alueiden asfaltoinnin myötä.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

monimuotoisuus

30.6.2023

Näin lisäät luonnon monimuotoisuutta kerrostalopihalla

Kerrostalonkin pihasta voi tehdä monimuotoisemman, kun lisää sinne enemmän kasveja. Ne houkuttelevat pölyttäjiä, jotka osaltaan ehkäisevät luontokatoa. Monimuotoinen piha ei tarkoita hoitamatonta pusikkoa, vaan hallitusti rajattuja niittyalueita.

taloyhtiö hallitus

26.5.2023

Kuukauden kasvo: Taloyhtiö olemme me

Taloyhtiöiden hallituksiin tarvitaan kokemusta edustavien senioreiden lisäksi uusia näkökulmia tuovia nuoria osakkaita. Hallitukseen haluavalle riittää, kun on kiinnostunut taloyhtiön asioista ja seuraa asuntopolitiikkaa ja taloutta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti