Y-Säätiölle voitto kansainvälisessä World Habitat Awards -kilpailussa

Y-Säätiö on voittanut pääpalkinnon maailmanlaajuisessa World Habitat Awards -kilpailussa, jossa palkitaan vuosittain käytännöllisiä ja innovatiivisia ratkaisuja asunnottomuuden vähentämiseksi. Y-Säätiö on tehnyt ansioitunutta työtä asunnottomuuden poistamiseksi Suomessa.

Y-Säätiö tarjoaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ihmisille, joiden on vaikea löytää kotia. Y-Säätiöllä on tällä hetkellä lähes 6900 asuntoa yli 50 paikkakunnalla. Uusia asuntoja hankitaan jatkuvasti lisää ostamalla yksittäisiä huoneistoja asunto-osakeyhtiöistä ja rakennuttamalla vuokrataloja eri puolille Suomea. Asuntojen hankinta painottuu pääkaupunkiseudulle sekä muihin suuriin kaupunkeihin ja kasvukeskuksiin.

World Habitat Awards -kilpailua koordinoi brittiläinen Building and Social Housing Foundation (BSHF) ja voittajan valitsee YK:n asuinyhdyskuntaohjelma UN-Habitat. BSHF:n edustajat perehtyivät Y-Säätiön toimintaan syksyllä 2014 haastattelemalla työntekijöitä, yhteistyökumppaneita ja asukkaita sekä vierailemalla asuntokohteissa. Kilpailun tuomaristo piti Y-Säätiön toimintamallia edistyksellisenä ja toimivana käytettäväksi ympäri maailman.

– Palkinto on merkittävä tunnustus paitsi Y-Säätiölle myös laajalle yhteistyöverkostollemme pitkäjänteisestä työstämme asunnottomuuden vähentämiseksi. Yhteistyöverkostoomme kuuluu kymmeniä kuntia ja järjestöjä. Voitto kertoo myös arvostuksesta, mitä maailmalla osoitetaan suomalaiselle mallille asunnottomuuden poistamiseksi, Y-Säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakinen kommentoi.

Vuodesta 1985 järjestetty World Habitat Awards -kilpailu nostaa vuosittain esille ratkaisuja asumisongelmiin eri puolilta maailmaa. Tällä kertaa mukana oli runsaat 200 organisaatiota yli 80 maasta. 10 000 punnan palkintoja jaetaan kaksi, yksi pohjoiselle ja yksi eteläiselle pallonpuoliskolle. Eteläisen pallonpuoliskon voiton vei filippiiniläinen Liter of Light -hanke, jossa kehitetään valaisinratkaisuja koteihin köyhille alueille.

 

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

27.4.2022

Julkisivuremontti 2021 -kilpailun voitto espoolaiselle maamerkille

Julkisivuremonttikilpailun voittaneen Asunto-osakeyhtiö Säästökonnun remontti on ollut kokonaisvaltainen ja vaativa korjaushanke. Viljo Revellin suunnitteleman kerrostalon julkisivuremontissa on erinomaisella tavalla säilytetty Tapiolan keskeisiin maamerkkeihin kuuluvan, vuonna 1959 rakennetun ”taskumattitalon” omaleimainen ilme. Julkisivumateriaalit on valittu harkiten ja käytetty alkuperäistä materiaalia uudella tavalla.

21.4.2022

Taloyhtiöt rakentavat latausasemia kiihtyvään tahtiin − Suomi paransi asemiaan kansainvälisessä vertailussa

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAan tulleiden avustushakemusten käsittely on ruuhkautunut. Nyt käsitellään vielä viime vuoden hakemuksia. Avoimia hakemuksia on kaikkiaan yli 600, yli 10 miljoonan euron arvosta.

ilma-vesilämpöpumppu

14.10.2022

Ilma-vesilämpöpumput yleistyvät vauhdilla

Kerrostalot etsivät nyt vaihtoehtoa kaukolämmölle. Erilaiset lämpöpumput ovat taloudellisesti järkevä ratkaisu. Vesi-ilmalämpöpumppu sopii myös suurempien asuintalojen lämmönlähteeksi.

8.4.2022

Nordea ennustaa vastikkeisiin usean prosentin korotusta

Venäjän hyökkäys Ukrainaan näkyi Nordea Kiinnitysluottopankin toimitusjohtajan Jussi Pajalan mukaan asuntolainatiskeillä noin 20 prosentin notkahduksena hakemusten määrässä helmi–maaliskuun vaihteessa. − Puhuttiin 2–3 viikosta. Ei ole selvää, johtuiko notkahdus suoraan sodasta vai sattuiko samaan aikaan jotain muuta, Pajala sanoo.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti