VVO:lta ja Satolta tuhansia energiatehokkaita asuntoja

VVO ja Sato ovat saaneet yli 300 miljoonaa euroa työllistämis- ja investointilainaa, Kauppalehti kertoo. VVO saa energiatehokkaaseen rakentamiseen lainaa 170 miljoonaa Euroopan investointipankilta ja Sato on aiemmin julkistanut saavansa 150 miljoonan EU-lainan, josta osa suuntautuu vanhojen vuokra-asuntojen energiatehokkuuden parantamiseen.

VVO rakentaa neljän – viiden vuoden kuluessa 1 800 uutta energiapihiä vuokra-asuntoa, Sato puolestaan pystyttää 1500 asuntoa. Suurin osa asunnoista valmistuu pääkaupunkiseudulle, Turkuun ja Tampereelle, eli alueille, joissa vuokra-asuntojen kysyntä on rakennuttajien mukaan runsainta.

Yhteensä kyseessä on noin 650 miljoonan investoinnit energianormit täyttäviin vuokra-asuntoihin, sillä Euroopan investointipankki voi osallistua hankkeisiin vain 50 prosentin osuudella. EU-rahoituksella saadaan lisävauhtia muutenkin vilkastuneeseen vuokra-asuntorakentamiseen Suomessa.

Normaalisti Euroopan investointipankki ei toimi kiinteistöliiketoiminnan alueella. Nyt sen kautta ohjautuu Euroopan strategisten investointien rahaston rahoitusta rakentamiseen.
Euroopan investointipankin varapääjohtaja Jan Vapaavuoren mukaan rahoituspäätös perustuu siihen, että lainaa käytetään lähestulkoon nollaenergiatalojen rakentamiseen. Vuodesta 2021 alkaen niiden rakentaminen tulee pakolliseksi kaikissa EU-maissa, minkä jälkeen EU:n rahoitus lakkaa.

Vapaavuori kiittää vasta vuoden toimineen rahaston tehokkuutta; tässä ajassa Suomi on pärjännyt paremmin kuin Tanska ja Ruotsi.

Linkki alkuperäiseen artikkeliin

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön lumi

13.12.2022

Taloyhtiön lumimuistio

Taloyhtiön vastuulla on jään ja lumen poisto sekä hiekoitus taloyhtiön piha-alueella. Lumet tulee kasata oman pihan alueelle niin, että pelastustiet jäävät vapaiksi. Lumenpudotuksen voi tilata ammattilaiselta.

sukitusprojekti

17.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Sukitusprojekti Lahdessa vaati vankkaa osaamista

Loppuvuodesta 2020 Lahden keskustassa saneerattiin neljän kerrostalon muoviset viemäriputket sukittamalla noin kahdessa kuukaudessa. Projekti ja sen aikataulu olivat haasteellisia, joten työssä tarvittiin Picoten ammattitaitoisia asentajia ja toimivia sukitusmenetelmiä.

Picote

valesokkeli

24.8.2023

Valesokkelirakenteet voi korjata kengittämällä

Valesokkelirakenteet voivat kastuessaan aiheuttaa ongelmia, mutta ne voi korjata kengittämällä. Kengittäessä puuseinärungon alaosaa nostetaan ylöspäin sokkelirakenteesta, ja runko- ja sokkelirakenne eristetään toisistaan lämpö- ja kosteusteknisesti.

sähkönsäästötalkoisiin

21.12.2022

Kaupallinen yhteistyö

Taloyhtiö mukaan Euroopan sähkönsäästötalkoisiin?

Pitkäikäinen valokuituverkko on viisas valinta niin kuluttajan kuin koko maailman energiansäästön kannalta. Kiinteä yhteys kuluttaa nimittäin huomattavasti vähemmän sähköä kuin mobiiliverkko.

Valokuitunen

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti