Vuoden Rakennusmestari on Petri Pennanen

Avain Yhtiöt -konserniin kuuluvassa Tencon Oy:ssä työskentelevä Petri Pennanen on Vuoden Rakennusmestari. Valinnan teki Rakennusmestarit- ja insinöörit AMK RKL ry. Palkinto myönnetään vuosittain.

Petri Pennanen valmistui talonrakennusmestariksi Kajaanin Teknillisestä oppilaitoksesta vuonna 1992. Palkinto tuli hänen ansioistaan vastaavana työnjohtajana SRV:llä 16 vuoden aikana: sinä aikana yksikään hänen työmaistaan ei myöhästynyt. Lisäksi Pennasen kaikki kohteet ovat olleet nollavirheluovutuksia, eli asukkaiden, tilaajan ja valvojien havaitsemat viat ja puutteet on korjattu ennen luovutusta.

”Kun puhutaan nollasta, puhutaan laadusta, ja rakentajalle hyvä rakentamisen laatu vielä aikataulut pitäen on se tärkein asia”, toteaa RKL:n liittohallituksen jäsen Jukka Hiltunen asiantuntijaraadista.

Raati toteaa Pennasen toimiviksi keinoiksi tosiasioihin perustuvan aikataulutuksen, tiiviin seurannan ja ennakoinnin. Hän on hyödyntänyt jo kauan 3D-mallinnusta. Lisäksi hyvä työilmapiiri on hänelle ykkösasia, mikä näkyy myös työn jäljessä.

Pennanen on työskennellyt pääosin asuinkerrostaloprojektien parissa. Niistä haastavuudessaan mieleen painunut on kymmenisen vuotta sitten Espoon Kauklahteen rakennettu palvelutalo.

-Joka yö satoi puoli metriä lunta. Kun lumen tulo loppui, alkoivat pakkaset. Rakennukseen tuli myös paljon vanhustenhoitoon liittyvää tekniikkaa, mikä toi omat haasteensa, Pennanen kertoo.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.2.2022

Kuinka usein julkisivuja pitää huoltaa?

Julkisivujen ja niihin liittyvien liitosten huolto kuuluu osana normaaliin kiinteistönpitoon, joka tulee ohjeistaa rakennuksen huoltokirjassa. Huollon tarve riippuu oleellisesti käytetyistä rakenneratkaisuista sekä erityisesti julkisivujen saamasta säärasituksesta. Rannikolla ja eteläjulkisivuilla auringonpaisteen ja viistosateen aiheuttama rasitus on suurinta koko Suomessa, joten eteläjulkisivuja pitää myös huoltaa useammin kuin suojaisempia pohjoisjulkisivuja.

osakeasuntojen

28.10.2022

Osakeasuntojen kauppa vaimeni heinä–syyskuussa

Vanhojen osakeasuntojen hinnat ovat samalla tasolla kuin viime vuonna samaan aikaan. Hinnat laskivat kuluvan vuoden edellisestä neljänneksestä 1,7 prosenttia. Uusien asuntojen kauppoja tehtiin lähes puolet vähemmän kuin vuotta aiemmin.

aurinkovoimala

23.5.2022

Hietalahden Puistikossa otetaan kaikki aurinkosähkö hyötykäyttöön

Asunto-osakeyhtiö Hietalahden Puistikossa tehtiin linjasaneerauksen yhteydessä energiaremontti, jonka loppuvaiheessa rakennuksen katolle asennettiin aurinkopaneelit. Hyvityslaskennan ansiosta aurinkovoimalasta voitiin tehdä ajateltuakin suurempi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

julkisivun uusintasaumaus

24.5.2022

Uusintasaumaus piristää rakennuksen ilmettä

Asunto-osakeyhtiö Untolanlaakson julkisivua haluttiin piristää uusintasaumauksella. Työ valmistui odotettua nopeammin ja sujui asukkaiden näkökulmasta joutuisasti. Kunnossa olevat saumat parantavat koko kiinteistön energiatehokkuutta.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti