Viisi vinkkiä ympäristöystävällisempään asumiseen

Ensi viikolla vietetään kansainvälistä Green Building Weekiä, jonka tarkoituksena on motivoida meitä kaikkia rakentamaan ja asumaan ilmastoa ja ympäristöä säästäen.

Rakennusten osuus on noin 40 prosenttia maailman energiankulutuksesta. Meistä jokainen voi tehdä omassa elämässään valintoja, jotka tekevät kodeistamme vihreämpiä, terveellisempiä ja energiatehokkaampia.

Alle on koottu EcoRealin asiantuntijoiden viisi vinkkiä ympäristöystävällisempään kotiin:

  1. Älä päästä kotisi lämpöä harakoille. Poistoilman lämmön talteenotolla lämmityskustannuksia voidaan pienentää jopa 40 prosenttia. Keskivertoperheessä säästöä kertyy 200 euroa joka vuosi.
  2. Älä myöskään pidä ikkunoita liian kauan auki: Tuuleta ikkunoiden kautta nopeasti ja tehokkaasti. Muutaman minuutin ristivetotuuletus riittää.
  3. Älä tuhlaa vettä tietämättäsi. Huoneistokohtainen vedenmittaus on tehokas tapa säästää vettä. Taloissa, joissa on huoneistokohtaiset vesimittarit, vedenkululutus on jopa 30 prosenttia vähemmän kuin niissä taloissa, jossa mittausta ei ole. Keskivertoperheessä säästöä kertyy vuosittain jopa 300 euroa.
  4. Älä tuhlaa sähköä valaistukseen. Vaihtamalla hehkulamput led-lamppuihin säästät sähköä jopa 75 prosenttia. Säästöjä kertyy kymmeniä euroja joka vuosi.
  5. Lajittele jätteet ja kierrätä. Kiinnitä huomioita ruokahävikkiin ja laita ylimääräiset tavarat kiertoon joko tuttaville, kirpputoreille tai kierrätyskeskukseen. Suomalaiset kotitaloudet heittävät vuosittain jopa 120-160 miljoonaa kiloa ruokaa roskiin. Roskiin heitetyn ruoan tuottaminen ja jakelu ovat kuluttaneet erittäin paljon energiaa.

Näillä vinkeillä jokainen voi osallistua ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

nettiyhteys taloyhtiölle

9.11.2023

Kaupallinen yhteistyö

Viisi vinkkiä nettiyhteyden hankkimiseen taloyhtiöille

Millaisia asioita taloyhtiön laajakaistan valinnassa kannattaa ottaa huomioon? Entä mistä kaivaa lisätietoa, kun nettiliittymien sanasto hämmentää? DNA Taloyhtiöpalvelun ammattilaistiimi auttaa valitsemaan sopivimmat palvelut taloyhtiölle.

DNA ja Wattinen

3.5.2023

5 vinkkiä taloyhtiön kevättalkoisiin

Taloyhtiön on syytä hankkia asukkailleen talkoovakuutus, erityisesti vaativampia töitä varten. Kokosimme viisi asiaa, jotka talkoissa tulee ottaa huomioon.

taloyhtiön ikkunaremontti

5.9.2023

Kaupallinen yhteistyö

Lue vinkit onnistuneeseen taloyhtiön ikkunaremontin toteutukseen

Taloyhtiön ikkunaremontti on monivaiheinen kokonaisuus, jonka vuoksi jo kilpailutusvaiheessa on hyvä olla huolellinen. Pihlan asiantuntija listaa viisi vinkkiä, joilla kilpailutus onnistuu ja jotka varmistavat ikkunaremontin onnistuneen toteutuksen.

Pihla-Tiivi

puunpoltto

7.11.2023

Älä polta jätteitä tulisijassasi

Puunpoltosta muodostuvia haitallisia päästöjä voi vähentää oikeaoppisilla puunpolttotavoilla. Päästöjä syntyy vähemmän, kun tulisijassa polttaa vain puhdasta ja kuivaa puuta ja kun noudattaa oman tulisijan käyttöohjeita.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti