Viestintäviraston neuvontapalvelu auttaa kuluttajia television kanavahaussa taajuusmuutosten aikana

Viestintävirasto avasi 1.9.2015 neuvontapalvelun, joka antaa kuluttajille ohjeita television kanavahaun tekemisessä UHF-taajuusalueen antennitelevisioverkkoon toteutettavien taajuusmuutosten aikana.

Neuvontapalvelun puhelinnumero on 0295 390 280, ja se on avoinna arkisin klo 14.00 – 19.00.

Television kanavahaku on tehtävä uudelleen omalla alueella tehtyjen taajuusmuutosten jälkeen. Useimmat televisiot suorittavat kanavahaun automaattisesti, kun kanavahaku käynnistetään. Jotkin televisiot saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä. Mikäli ongelmia kuitenkin esiintyy kanavahaun tekemisessä omalla alueella tehtyjen taajuusmuutosten jälkeen, kannattaa ottaa yhteyttä Viestintäviraston neuvontapalveluun.

Vastaanotto-ongelmissa auttaa sen sijaan lähetysverkkoa ylläpitävä operaattori. Sen tehtävänä on selvittää muun muassa lähetysverkkoihin, antennijärjestelmiin, näkyvyys- ja kuuluvuusalueisiin ja lähetysverkon vastaanotto-ongelmiin liittyviä asioita.

Taajuusmuutokset jatkuvat loppuvuonna Pohjois-Suomessa ja Joensuun alueella

Taajuusmuutokset toteutetaan alueittain vuosien 2015 – 2016 aikana. Taajuusmuutokset tehdään loppuvuonna Pohjois-Suomessa muun muassa Kuusamon, Kajaanin, Sotkamon, Rovaniemen ja Oulun alueilla sekä Joensuussa Kiihtelysvaaran lähetysasemalla. Tarkemmista taajuusmuutosten aikatauluista kerrotaan Digitan ylläpitämässä verkkopalvelussa www.taajuusmuutos.fi.

Taloyhtiöiden velvollisuus on tiedottaa asukkaille ajankohdasta, jolloin televisioiden kanavahaku on tehtävä. Omakotitaloissa television kanavahaku on tehtävä sen jälkeen, kun taajuusmuutokset omalla alueella on toteutettu.

Taajuusmuutokset koskevat vain Digitan operoimaa antenni-tv-verkkoa, mutta ne koskettavat valtaosaa suomalaisista antenni-tv-katsojista. Muutostyöt eivät koske DNA:n operoimaa VHF- antenniverkkoa, kaapeli-, satelliitti- eikä iptv-kotitalouksia.

Taajuusmuutokset ovat välttämättömiä, sillä antennitelevisioverkon hyödyntämä ns. 700 MHz:n taajuusalue siirtyy vuoden 2017 alussa langattoman laajakaistan käyttöön.

Katso myös:

Taajuusmuutosten etenemistä kuvaava kartta.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

korjaushankkeen takuuaika

12.8.2022

Kaupallinen yhteistyö

Ota nämä asiat huomioon taloyhtiön remontin takuuaikana

Taloyhtiön korjaushankkeen takuuaika alkaa, kun remontin valmistumisen jälkeen kiinteistö on hyväksytty vastaanotetuksi. Taloyhtiön kannattaa olla tarkkana siitä, että takuuaikana ilmenneiden vikojen ja puutteiden korjaus sisältyy takuuseen.

Raksystems

sähköpula

14.11.2022

Sähkökatkoihin kannattaa varautua

Taloyhtiöissäkin on syytä varautua sähköpulasta johtuviin sähkökatkoihin. Tärkeintä on viestiä asukkaille toimista sähkökatkon aikana. Sähköpulaa voi torjua säästämällä sähköä.

sukitusprojekti

17.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Sukitusprojekti Lahdessa vaati vankkaa osaamista

Loppuvuodesta 2020 Lahden keskustassa saneerattiin neljän kerrostalon muoviset viemäriputket sukittamalla noin kahdessa kuukaudessa. Projekti ja sen aikataulu olivat haasteellisia, joten työssä tarvittiin Picoten ammattitaitoisia asentajia ja toimivia sukitusmenetelmiä.

Picote

sähkökatkot

27.10.2022

Näin varaudut sähkökatkoihin

Sähköpulan takia voidaan tulevana talvena joutua tekemään lyhyitä sähkökatkoja. Niihin on hyvä varautua etukäteen esimerkiksi 72 tunnin kotivaralla ja säästämällä sähköä. Tärkeintä on pysyä rauhallisena.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti