Videolta vinkkejä taloyhtiöille leikki- ja ulkokuntoilupaikkojen turvallisuudesta

Taloyhtiön on huolehdittava yhteiskäytössä olevan leikki- ja ulkokuntoilupaikan turvallisuudesta kuluttajaturvallisuuslain mukaisesti. Taloyhtiön vastuulla on muun muassa suunnitella leikki- ja ulkokuntoilupaikka turvalliseksi ja huolehtia sen turvallisuudesta koko elinkaaren ajan.

Tukes valvoo kuluttajaturvallisuuslain noudattamista. Tukes käsittelee esimerkiksi leikki- ja ulkokuntoilupaikoilla tapahtuneita onnettomuuksia, vaaratilanteita ja turvallisuuspuutteita koskevia ilmoituksia sekä tekee pistokokeenomaista valvontaa. Tukes antaa myös ohjausta sekä neuvontaa palveluntarjoajille.

Jos havaitset puutteita taloyhtiön leikkipaikalla, ole ensisijaisesti suoraan yhteydessä taloyhtiön hallitukseen ja isännöitsijään. Tukesille voi ilmoittaa vaarallisesta palvelusta ilmoituslomakkeella.

Lisätietoa leikkipaikkojen turvallisuudesta löydät Tukesin leikkikenttiä koskevalta verkkosivulta.

Katso video!

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

1.7.2015

Leikkipaikkojen turvallisuus

Talvi on selätetty ja kesä nurkan takana. On aika tarkistaa yhtiön hallinnassa olevat piha-alueet – etenkin lasten leikkipaikkojen turvallisuus. Millainen on yhtiön johdon vastuu kiinteistön turvallisuudesta ja kuka tekee päätökset ja ryhtyy toimiin, jos yhtiön hallinnassa oleva leikkipaikka osoittautuu turvamääräysten vastaiseksi?

22.2.2018

Kuka vastaa leikkipaikan turvallisuudesta?

Taloyhtiöllä on ns. korostunut huolellisuusvelvollisuus kiinteistön turvallisuudesta. Korostunut huolellisuusvelvollisuus koskee niin yhtiön yleisiä tiloja, piha-alueita kuin leikkipaikkojakin.

9.3.2018

Taloyhtiö vastaa leikkipaikan turvallisuudesta

Monessa taloyhtiössä suunnitellaan keväällä pihaan liittyviä parannustöitä. Parannustöiden yhteydessä on syytä kääntää katse myös taloyhtiön leikkipaikkaan ja korjata talven aikana ilmestyneet puutteet, joissa leikkijät voivat satuttaa itsensä. Leikkivälineiden turva-alustat kannattaa möyhiä tai uusia tarvittaessa, sekä varmistua että välineet ovat tukevia eikä kuristumisvaaran aiheuttavia paikkoja ilmene.

leikkipaikan turvallisuus

31.5.2022

Leikkipaikan turvallisuus on taloyhtiön vastuulla

Kesän tullessa lasten leikkipaikat pääsevät taas kunnolla käyttöön. Turvallisten leikkien varmistamiseksi taloyhtiön kannattaa tehdä leikkipaikan laitteille perusteellinen tarkastus.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti