Videolta vinkkejä taloyhtiöille leikki- ja ulkokuntoilupaikkojen turvallisuudesta

Taloyhtiön on huolehdittava yhteiskäytössä olevan leikki- ja ulkokuntoilupaikan turvallisuudesta kuluttajaturvallisuuslain mukaisesti. Taloyhtiön vastuulla on muun muassa suunnitella leikki- ja ulkokuntoilupaikka turvalliseksi ja huolehtia sen turvallisuudesta koko elinkaaren ajan.

Tukes valvoo kuluttajaturvallisuuslain noudattamista. Tukes käsittelee esimerkiksi leikki- ja ulkokuntoilupaikoilla tapahtuneita onnettomuuksia, vaaratilanteita ja turvallisuuspuutteita koskevia ilmoituksia sekä tekee pistokokeenomaista valvontaa. Tukes antaa myös ohjausta sekä neuvontaa palveluntarjoajille.

Jos havaitset puutteita taloyhtiön leikkipaikalla, ole ensisijaisesti suoraan yhteydessä taloyhtiön hallitukseen ja isännöitsijään. Tukesille voi ilmoittaa vaarallisesta palvelusta ilmoituslomakkeella.

Lisätietoa leikkipaikkojen turvallisuudesta löydät Tukesin leikkikenttiä koskevalta verkkosivulta.

Katso video!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

leikkipaikan turvallisuus

31.5.2022

Leikkipaikan turvallisuus on taloyhtiön vastuulla

Kesän tullessa lasten leikkipaikat pääsevät taas kunnolla käyttöön. Turvallisten leikkien varmistamiseksi taloyhtiön kannattaa tehdä leikkipaikan laitteille perusteellinen tarkastus.

leikkipaikka

24.8.2022

Voiko taloyhtiö poistaa leikkipaikan pihaltaan?

Monen taloyhtiön pihalla on jo paremmat päivänsä nähnyt leikkipaikka, jota kukaan ei enää käytä. Taloyhtiön vastuulla on kuitenkin pitää leikkipaikka turvallisessa kunnossa. Taloyhtiö voi poistaa leikkipaikan, mikäli laillisia esteitä sille ei ole.

Tilaajille

taloyhtiön turvallisuus

17.5.2022

Kuka vastaa taloyhtiön turvallisuudesta?

Ukrainan sota on saanut suomalaisten turvallisuudentunteen järkkymään. Taloyhtiöissäkin pohditaan nyt asioita, joita ei ennen tarvinnut miettiä: kuka vastaa taloyhtiön turvallisuudesta, ja voiko taloyhtiössä elää jatkossakin turvallisesti?

myrkylliset kasvit

27.6.2022

Taloyhtiön pihan myrkylliset kaunottaret

Monet kauniit, taloyhtiöidenkin pihoilla suositut kasvit ovat myrkyllisiä. Viherammattilainen suosittelee välttämään niitä leikkipaikkojen lähellä, mutta muuten niistä ei tarvitse kokonaan luopua. Vaarallisimmat myrkkymarjat sen sijaan kannattaa jättää istuttamatta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti