Vesiputkien pinnoittamista tulisi harkita

Pinnoittamisen riskejä ei tunneta vielä riittävästi. Ministeriö valmistelee parhaillaan asetuksia talousveden kanssa kosketuksissa olevien rakennustuotteiden teknisistä vaatimuksista, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Juomaveteen saattaa liueta terveydelle vaarallisia aineita pinnoittamalla kunnostetuista vesijohdoista. Kiinteistöliitto Uusimaan LVI-asiantuntija Arto Kemppainen ei Helsingin Sanomien haastattelussa suosittele taloyhtiöiden vesiputkien pinnoittamista. Myös Matinkylän huollon rakennuttamispäällikkö Hemmo Päivärinne tyrmää lehden haastattelussa vesijohtojen pinnoittamisen.

Toistaiseksi Ympäristöministeriö ei ole antanut vesijohtojen pinnoittele erityisvaatimuksia. Ministeriö viimeistelee paraikaa talousveden kanssa kosketuksissa olevien rakennustuotteiden teknisistä vaatimuksista asetuksia.

Helsingin rakennus­valvonnan talotekniikka­yksikön päällikkö Tomi Marjamäki kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että pinnoitus­menetelmää käytetään verrattain vähän. Lupahakemuksia pinnoittamiseen tulee muutamia vuodessa, kun taas lupahakemuksia putkien uusimiseen käsitellään pari sataa vuodessa.

Lue alkuperäinen uutinen Helsingin Sanomista.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

21.11.2018

Puhdas savuhormi on ympäristöteko

Tulisijan ja savuhormin nuohous tulee tehdä vuosittain asuinkiinteistöissä. Nuohouksen tekemättä jättäminen aiheuttaa päästöjä ympäristöön ja voi saada aikaan nokipalon, joka pahimmillaan voi levitä kiinteistön rakenteisiin, nuohoojamestari Kim Räsänen muistuttaa. Mitä taloyhtiöiden tulee ottaa huomioon savuhormien nuohouksessa?

14.4.2015

Kohti graniittilinnaa

Suomen Kiinteistölehti tenttasi kantoja asumista koskettaviin kysymyksiin kahdeksan eduskuntavaaleihin osallistuvan puolueen ehdokkailta. Painotuksissa on eroja, mutta esimerkiksi asumiskustannusten nousun hillitsemisessä moni vastaajista koki tärkeäksi säätelyn vähentämisen. Myös kaavoitukseen haluttiin aktiivisempaa otetta, jotta asumiseen tarkoitettuja tontteja olisi tarjolla riittävästi.

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

2.12.2020

Tulisijoista lähtee satoja paloja vuosittain

Kylmään vuodenaikaan takat, uunit ja kakluunit rätisevät ja öljy-, pelletti- ja hakekattilat lämpenevät. Tulisijoihin ja savuhormeihin liittyy kuitenkin myös monia paloriskejä. Pelastustoimen tilastojen mukaan niistä saa vuosittain alkunsa satoja tulipaloja, joista moni olisi ehkäistävissä säännöllisellä nuohouksella.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti