Vesiputkien pinnoittamista tulisi harkita

Pinnoittamisen riskejä ei tunneta vielä riittävästi. Ministeriö valmistelee parhaillaan asetuksia talousveden kanssa kosketuksissa olevien rakennustuotteiden teknisistä vaatimuksista, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Juomaveteen saattaa liueta terveydelle vaarallisia aineita pinnoittamalla kunnostetuista vesijohdoista. Kiinteistöliitto Uusimaan LVI-asiantuntija Arto Kemppainen ei Helsingin Sanomien haastattelussa suosittele taloyhtiöiden vesiputkien pinnoittamista. Myös Matinkylän huollon rakennuttamispäällikkö Hemmo Päivärinne tyrmää lehden haastattelussa vesijohtojen pinnoittamisen.

Toistaiseksi Ympäristöministeriö ei ole antanut vesijohtojen pinnoittele erityisvaatimuksia. Ministeriö viimeistelee paraikaa talousveden kanssa kosketuksissa olevien rakennustuotteiden teknisistä vaatimuksista asetuksia.

Helsingin rakennus­valvonnan talotekniikka­yksikön päällikkö Tomi Marjamäki kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että pinnoitus­menetelmää käytetään verrattain vähän. Lupahakemuksia pinnoittamiseen tulee muutamia vuodessa, kun taas lupahakemuksia putkien uusimiseen käsitellään pari sataa vuodessa.

Lue alkuperäinen uutinen Helsingin Sanomista.

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

tulisijan oikeaoppinen käyttö

31.8.2022

Tulisijan oikeaoppinen käyttö tuo säästöä

Sähkön hinnan kohoaminen lisää kiinnostusta puilla lämmittämiseen. Tulisija on oikein käytettynä edullinen lämmönlähde sähköön verrattuna. Vinkkejä vähäpäästöiseen lämmittämiseen saa nuohoojalta.

5.10.2022

Turvallisuus huomioon energiansäästössä

Energiaa säästäessä on tärkeää muistaa turvallisuus. Huolimattomuus ja luovat ratkaisut voivat johtaa onnettomuuksiin. Kotona kannattaa tarkistaa palovaroittimen toimivuus ja tehdä turvallisuuskävely perheen tai asuinkumppanien kanssa.

28.10.2022

Savuhaitat pienemmiksi oikealla tulisijan käytöllä

Puun polton ennakoidaan lisääntyvän tulevana talvena energiakriisin vuoksi. On tärkeää polttaa puita oikealla tavalla, jotta ilmastolle ja hengitysilmalle ei aiheudu haittaa. Savu aiheuttaa terveys- ja viihtyvyyshaittoja ympäristölle.

5.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Safetumin TOP 5 ohjeet taloyhtiön väestönsuojan ylläpitoon

Väestönsuoja on ensisijaisesti tarkoitettu väestön suojaamiseen sotilaallisen hyökkäyksen aikana. Suoja antaa turvaa räjähdysvaikutuksilta, sortumilta ja kemiallisilta taisteluaineilta sekä vaaralliselta säteilyltä. Normaalioloissa väestönsuojatiloja käytetään yleensä varastoina, harrastetiloina tai autohalleina.

Safetum

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti