Milloin vesimaksu pitää maksaa?

Vesimaksuista on riidelty jopa korkeimmassa oikeudessa asti, kirjoittaa Aamulehti. Mikäli huoneistoon on asennettu vesimittarit, syntyy tällöin vähemmän riitoja kuin taloyhtiöissä, joissa maksetaan kuukausittain vesimaksu henkilöä kohti.

Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen kertoo, että ongelmia voi syntyä sen suhteen, ketkä katsotaan huoneistossa asuviksi ja mikä on muiden asuntoa käyttävien lukumäärä. Tilapäinenkään poissaolo ei tuo vapautusta vesimaksusta.

Mikäli vastikkeenmaksuperusteena on henkilömäärä, tulee osakkeenomistajan ilmoittaa huoneistoissa asuvien tai sitä muuten käyttävien henkilöiden lukumäärä taloyhtiölle. Korkein oikeus on päätöksessään linjannut, että vesimaksun osalta ei ole merkitystä sillä, miten paljon aikaa huoneistoon merkitty asukas siellä viettää. Myös käräjä- ja hovioikeus ovat vastaavanlaisia ratkaisuja tehneet. Vesimaksu on maksettava, vaikka viettäisi kesän mökillä.

Pynnösen mukaan ongelmallista on, jos on kirjoilla eri paikkakunnalla ja viettää aikaansa taas säännöllisen epäsäännöllisesti toisella paikkakunnalla.

Lue Aamulehden alkuperäinen artikkeli aiheesta.

 

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

märkätilat

13.7.2023

Märkätilat on syytä tarkastaa säännöllisesti

Kun taloyhtiön märkätilat tarkastetaan säännöllisesti, voidaan välttyä kosteusvauroilta ja kalliilta korjauksilta. Märkätilatarkastus antaa tärkeää ja hyödyllistä informaatiota tilojen kunnosta, riskeistä ja vaurioista sekä korjaustarpeista ja niiden kiireellisyydestä.

energiatodistus

17.10.2023

Taloyhtiö, muista uusia energiatodistus

Taloyhtiön energiatodistus kertoo kiinteistön energiantarpeesta. Todistus täytyy esittää aina, kun taloyhtiöstä myydään tai vuokrataan asuntoa. Energiatodistus täytyy uusia kymmenen vuoden välein, ja monilla taloyhtiöillä uusimisen aika on nyt.

huoneistotietojärjestelmään

3.3.2023

Vauhtia huoneistotietojärjestelmään siirtymiseen

Taloyhtiöiden tietojärjestelmäongelmat ovat hidastaneet osakeluetteloiden siirtoa huoneistotietorekisteriin. Vasta pieni osa taloyhtiöistä on tehnyt siirron. Ennen vuotta 2019 valmistuneiden asunto-osakeyhtiöiden tiedot täytyy siirtää järjestelmään tämän vuoden loppuun mennessä.

varainsiirtovero

13.10.2023

Asuntokaupan varainsiirtovero alenemassa

Hallitus esittää, että kiinteistöjen sekä asunto-osakkeiden ja muiden arvopapereiden varainsiirtovero alenee. Jos laki hyväksytään, uudistus tulee voimaan ensi vuoden alussa, mutta sitä sovelletaan takautuvasti jo nyt. Hallitus esittää myös ensiasunnon verovapauden poistamista.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti