Vedenpuhdistuslaiteriitaan ratkaisu korkeimmasta oikeudesta

Vantaalainen Bauer Watertechnology Oy on lopullisesti voittanut oikeusjutun, jossa vantaalaisen Vesitekno Oy:n kaksi johtohenkilöä tuomittiin sakkoihin ja korvauksiin kilpailumenettelyrikoksesta. Korkein oikeus ei myöntänyt hävinneille valituslupaa Helsingin hovioikeuden runsaan vuoden takaisesta tuomiosta.

Vesiteknon toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan rangaistukset ovat 50 päiväsakkoa. Toimitusjohtajan sakkosumma on 3 000 euroa ja toisen tuomitun 1 600 euroa. Lisäksi he joutuvat yhteisvastuullisesti korvaamaan Bauerille tuoton menetyksestä 50 000 euroa sekä muun muassa liikemaineen menettämisestä ja asiakassuhteiden häiriintymisestä 20 000 euroa.

Vesiteknon toimitusjohtaja rekisteröi vuonna 2013 verkkosivuston, jonka tunnus oli lähes sama kuin Bauerin tunnus. Sivustolla annettiin ymmärtää, että Bauerin vedenpuhdistuslaitteet olisi tutkitusti todettu terveydelle vaarallisiksi.

Verkkosivut olivat netissä useiden kuukausien ajan, kunnes Viestintävirasto peruutti rekisteröinnin.

Hovioikeuden mukaan tuomitut miehet olivat jo aiemmin saaneet Säteilyturvallisuuskeskukselta (Stuk) ja Turvallisuus- ja kemikaalivirastolta (Tukes) yksiselitteisen tiedon, etteivät Bauerin laitteet aiheuttaneet terveyshaittoja ihmisille tai häiriöitä muille sähkölaitteille.

Harhaanjohtavaa tietoa antaessaan miesten on hovioikeuden mukaan täytynyt pitää varmana tai todennäköisenä, että heidän menettelystään aiheutuu väärinkäsityksiä ja vahinkoa Bauerin elinkeinotoiminnalle.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

Valaistuksen uusiminen

21.9.2023

As Oy Talvimaijan valaistus uusittiin kestäväksi

Hyvinkääläisessä As Oy Talvimaijassa päätettiin uusia vanhentunut valaistustekniikka. Tilalle vaihdettiin led-lamput. Remontin jälkeen taloyhtiön energiankulutus on pienentynyt, ja yhtiö on entistäkin turvallisempi ja viihtyisämpi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

lunastus

12.6.2023

Korkein oikeus linjasi lunastusoikeudesta taloyhtiössä

Korkein oikeus ratkaisi lunastusta koskevan riidan, jossa oli kyse yhtiöjärjestyksen lunastuslausekkeen tulkinnasta suhteessa asunto-osakeyhtiölain lunastusta koskeviin olettamasäännöksiin.

Tilaajille

älykkäät ratkaisut

7.12.2023

Älykkäät ratkaisut vähentävät energiankulutusta

Älykkäät ratkaisut lisäävät energiatehokkuutta kiinteistössä valitsemalla kulloinkin taloudellisimman energiamuodon sekä hyödyntämällä sähkön edullisimpia tuntihintoja. Älykkyyttä kannattaa ensin lisätä taloyhtiön järjestelmiin ja vasta sen jälkeen huoneistoihin.

huoneistoa hoidetaan huonosti

17.2.2023

Vuokrasopimuksen voi purkaa, jos huoneistoa hoidetaan huonosti

Jos vuokralainen hoitaa asuntoa huonosti, vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus. Huoneiston huolelliseen hoitamiseen voidaan katsoa kuuluvan ainakin huoneiston tavanomainen puhtaanapito ja sen siivoaminen. Suuri tavaramäärä asunnossa vaikeuttaa siivousta ja on paloturvallisuusriski.

Tilaajille

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti