Vastikevapaus uusin valtti Ruotsin asuntomarkkinoilla

Vapautus vastikkeista  on uusin myyntivaltti, kun Ruotsissa kaupataan bostadsrätt-asuntoja. Asiasta kertoo Fastighetstidningen verkkosivuillaan.

Suomalaisen asunto-osakkeen ja asumisoikeusasunnon välillä, lähempänä omistusasumista, on ruotsalainen bostadsrätt-järjestelmä. Asunnot omistavat ja niitä hallinnoivat yhdistykset (bostadsrättföreningar) jotka keräävät meikäläisen taloyhtiön vastikkeita vastaavia yhdistysmaksuja (föreningsavgifter).

Tämä ilmiö voi olla merkki siitä, että kysyntä on jäämässä tarjontaa pienemmäksi. Uskottava selitys kuitenkin on myös se, että rakennuttajat käyttävät vastikkeettomuutta houkutuksena, jotta rakennusluvan ehto täyttyisi. Ruotsissa vaaditaan yleisesti bostadsrätt-rakennushankkeilta, että 60 % asunnoista on varattu.

Lue lisää Fastighetstidningenistä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

huoneistotietojärjestelmä

22.8.2023

Kiinteistönvälittäjät huolissaan asuntolainojen tarjonnasta

Kiinteistönvälittäjät ovat huolissaan asuntorahoituksen tilanteesta. Asuntojen ostohalukkuus on noussut, mutta pankkien rahoitus on laskenut, selviää Suomen Kiinteistönvälittäjien markkinakatsauksesta.

1.9.2023

Näin laadit kunnossapitotarveselvityksen

Asunto-osakeyhtiön tilinpäätöskokouksessa on esitettävä kunnossapitotarveselvitys. Selvityksen tarkoituksena on kiinnittää huomiota pitkäjänteisen kiinteistön hoidon tarpeeseen ja tulevien toimenpiteiden rahoituksen järjestämiseen.

15.3.2023

Kiinteistölehden vaalikysely: Sari Tanus / Kristillisdemokraatit

Kristillisdemokraattien Sari Tanuksen vastaukset Kiinteistölehden eduskuntavaalikyselyyn.

sähkön riittävyyden

30.3.2023

Säästötoimet takasivat sähkön riittävyyden talvella

Leuto talvi, tuontisähkön hyvä saatavuus, kotimaisen tuotannon luotettava toiminta ja sähkön säästäminen varmistivat sähkön riittävyyden kuluneena talvena. Niukin tilanne oli joulukuussa ja kulutushuippu saavutettiin vasta maaliskuussa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti