Vapautusliike säilöö ja huoltaa fillarit myös pk-seudulla

Uudenlainen verkkokauppa laajentaa pääkaupunkiseudulle ja tarjoaa helppoutta kausitavaroiden talvisäilytykseen ja huoltoon. Koronapandemia on kasvattanut pyöräilyn suosiota ja samalla lisännyt palvelun kysyntää.

Vapautusliike.com laajentaa toimintansa pääkaupunkiseudulle. Se on verkkopalvelu, jonka kautta asiakkaat voivat tilata kausitavaroilleen noudon, varastoinnin ja tarvittaessa huollon. Konseptia on kokeiltu hyvin tuloksin Tampereella talvikaudella 2018-2019. Talvesta 2019-2020 alkaen Vapautusliikkeen palvelu on tarjolla myös Turussa. Kumppanina pääkaupunkiseudulla toimii viisaan liikkumisen palveluja tuottava Rolan Oy.

Kuluttajat ovat tottuneet helposti käytettävien verkkokauppojen ja alustojen avulla ostamaan uutta tavaraa verkkokaupoista, tilaamaan ruokaa ja järjestelemään matkojaan. Sama helppous ei ole vielä ulottunut palveluihin, jotka pidentäisivät jo ostettujen tavaroiden elinikää. Huolto, kuljetus ja asianmukainen varastointi ovat olleet palapeli, joka jää hajanaisuutensa takia monelta tekemättä.

”Autoilussa rengashotelleja on käytetty jo pitkään, mutta esimerkiksi polkupyörät lojuvat häkkivarastoissa ja niitä huolletaan keväisin, jos ehditään”, kuvaa liikeidean isä Samuli Strömberg.

Vapautetaan kiireisen aikaa – kertakäyttökulttuuria vastaan

  • Vapautusliike haluaa vapauttaa aktiivisten ihmisten aikaa huolehtimalla kausitavaroiden varastoinnista ja huollosta:
  • Noutaa tavarat kotoa ja palauttaa ne takaisin huollettuna uuden kauden alkaessa.
  • Vapauttaa sekä pientalojen että kerros- ja rivitalojen varastotiloja tehokkaampaan käyttöön.
  • Kohteena ovat tavarat, jotka ovat aktiivisessa käytössä vain osan vuodesta. Esimerkkejä tästä ovat iso osa polkupyöristä, ruohonleikkurit, sukset, venetarvikkeet, talviharrastusvälineet ym.

Vapautusliike Oy perustettiin syyskuussa 2019. Talvikaudella 2019-2020 yhtiö keskittyi polkupyöriin ja konseptin hiomiseen. Samalla käynnistettiin myös yhteistyö Rolan Oy:n kanssa. Verkkokaupan kumppanit tarjoavat palvelut joko kokonaisuutena tai osana ketjutettua kokonaisuutta.

Vuonna 2010 perustettu Rolan Oy on johtava viisaan liikkumisen palveluiden tuottaja Suomessa. Rolan on tunnettu ja luotettava kumppani, joka tarjoaa keskitettyjä ja ammattimaisia operointi- ja ylläpitopalveluita moderneille liikenneratkaisuille. Yhtiön palveluihin kuuluvat:

  • Pyörien, autojen ja sähköpotkulautojen yhteiskäyttöiset järjestelmät
  • Älykkään kaupungin infrastruktuuri ja sähkölatausverkostot
  • Pyöräpysäköinti ja pyörähotellit
  • Autonominen liikenne

Lisäksi operatiivisten palveluiden tarjontaan kuuluu avaimet käteen -ratkaisuja yhteiskäyttöiselle ja viisaalle liikkumiselle sekä pyöräpysäköintiin ja sähkölatausverkostoihin.

”Olemme todella iloisia, että pääsemme yhteistyössä Vapautusliikkeen kanssa tuottamaan tällaista palvelua ihmisille. Helpotamme jokapäiväistä elämää ja tuemme samalla viisaan liikkumisen valitsemista liikkumismuodoksi”, tuotepäällikkö Saku Salminen Rolanilta kertoo.

Vapautusliikkeessä uskotaan, että ihmiset arvostavat palvelua ja haluavat pitää hyvää huolta tavaroistaan, kunhan se tehdään riittävän helpoksi. Kulutustottumukset muuttuvat ja verkkokauppojen sekä digitaalisten palvelualustojen käyttö on arkipäivää. Aktiiviset ihmiset ostavat enemmän ammattilaisten palveluja ja asuntojen varastotiloja halutaan käyttää tehokkaammin.

”Tiedämme jo nyt, että olemme oikeilla jäljillä. Olemme omalta osaltamme myös pidentämässä tavaroiden elinikää ja taistelemme näin kertakäyttökulttuuria vastaan,” Strömberg sanoo.

”Korona-aika on muistuttanut ihmisiä polkupyöräilyn nerokkuudesta kulkuvälineenä, pyöräkauppa on käynyt kuumana niin uusien kuin käytettyjen pyörienkin osalta, ja huoltopalvelut ovat olleet kädet täynnä töitä. Uskommekin, että nyt on oikea aika laajentaa tätä palvelua. Kehitämme myös yhteistyötä asunto-osakeyhtiöiden ja rakennusliikkeiden kanssa, koska uskomme, että tämäntyyppinen alusta voisi olla osa uusia asumisen digitaalisia palveluja”, Strömberg sanoo.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

29.4.2015

Osakeasuntojen hinnat laskivat ensimmäisellä vuosineljänneksellä

Ennakkotietojen mukaan vuoden 2015 ensimmäisellä vuosineljänneksellä vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat koko maassa 0,2 prosenttia edellisestä neljänneksestä. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 0,6 prosenttia, kun taas muualla Suomessa hinnat laskivat 1,0 prosenttia. Vuoden 2014 vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat laskivat koko maassa 1,1 prosenttia.

28.1.2015

Osakeasuntojen hinnat laskivat neljännellä vuosineljänneksellä

Ennakkotietojen mukaan vuoden 2014 neljännellä vuosineljänneksellä vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat koko maassa 0,4 prosenttia edellisestä neljänneksestä. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 0,2 prosenttia ja muualla maassa 0,5 prosenttia. Vuoden 2013 vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat laskivat koko maassa 1,0 prosenttia.

30.1.2017

Osakeasuntojen hinnat laskivat neljännellä vuosineljänneksellä

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vuoden 2016 neljännellä vuosineljänneksellä vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat koko maassa 0,4 prosenttia edellisestä neljänneksestä. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 0,2 prosenttia, kun taas muualla Suomessa ne laskivat 0,9 prosenttia. Vuoden 2015 vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat koko maassa 1,2 prosenttia.

30.1.2018

Vanhojen osakeasuntojen hinnat ennallaan neljännellä vuosineljänneksellä

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vuoden 2017 neljännellä vuosineljänneksellä vanhojen osakeasuntojen hinnat pysyivät koko maassa ennallaan verrattuna edelliseen neljännekseen. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 0,4 prosenttia, kun taas muualla maassa hinnat laskivat 0,5 prosenttia. Vuoden 2016 vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat koko maassa 1,5 prosenttia.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti