Vapautusliike säilöö ja huoltaa fillarit myös pk-seudulla

Uudenlainen verkkokauppa laajentaa pääkaupunkiseudulle ja tarjoaa helppoutta kausitavaroiden talvisäilytykseen ja huoltoon. Koronapandemia on kasvattanut pyöräilyn suosiota ja samalla lisännyt palvelun kysyntää.

Vapautusliike.com laajentaa toimintansa pääkaupunkiseudulle. Se on verkkopalvelu, jonka kautta asiakkaat voivat tilata kausitavaroilleen noudon, varastoinnin ja tarvittaessa huollon. Konseptia on kokeiltu hyvin tuloksin Tampereella talvikaudella 2018-2019. Talvesta 2019-2020 alkaen Vapautusliikkeen palvelu on tarjolla myös Turussa. Kumppanina pääkaupunkiseudulla toimii viisaan liikkumisen palveluja tuottava Rolan Oy.

Kuluttajat ovat tottuneet helposti käytettävien verkkokauppojen ja alustojen avulla ostamaan uutta tavaraa verkkokaupoista, tilaamaan ruokaa ja järjestelemään matkojaan. Sama helppous ei ole vielä ulottunut palveluihin, jotka pidentäisivät jo ostettujen tavaroiden elinikää. Huolto, kuljetus ja asianmukainen varastointi ovat olleet palapeli, joka jää hajanaisuutensa takia monelta tekemättä.

”Autoilussa rengashotelleja on käytetty jo pitkään, mutta esimerkiksi polkupyörät lojuvat häkkivarastoissa ja niitä huolletaan keväisin, jos ehditään”, kuvaa liikeidean isä Samuli Strömberg.

Vapautetaan kiireisen aikaa – kertakäyttökulttuuria vastaan

  • Vapautusliike haluaa vapauttaa aktiivisten ihmisten aikaa huolehtimalla kausitavaroiden varastoinnista ja huollosta:
  • Noutaa tavarat kotoa ja palauttaa ne takaisin huollettuna uuden kauden alkaessa.
  • Vapauttaa sekä pientalojen että kerros- ja rivitalojen varastotiloja tehokkaampaan käyttöön.
  • Kohteena ovat tavarat, jotka ovat aktiivisessa käytössä vain osan vuodesta. Esimerkkejä tästä ovat iso osa polkupyöristä, ruohonleikkurit, sukset, venetarvikkeet, talviharrastusvälineet ym.

Vapautusliike Oy perustettiin syyskuussa 2019. Talvikaudella 2019-2020 yhtiö keskittyi polkupyöriin ja konseptin hiomiseen. Samalla käynnistettiin myös yhteistyö Rolan Oy:n kanssa. Verkkokaupan kumppanit tarjoavat palvelut joko kokonaisuutena tai osana ketjutettua kokonaisuutta.

Vuonna 2010 perustettu Rolan Oy on johtava viisaan liikkumisen palveluiden tuottaja Suomessa. Rolan on tunnettu ja luotettava kumppani, joka tarjoaa keskitettyjä ja ammattimaisia operointi- ja ylläpitopalveluita moderneille liikenneratkaisuille. Yhtiön palveluihin kuuluvat:

  • Pyörien, autojen ja sähköpotkulautojen yhteiskäyttöiset järjestelmät
  • Älykkään kaupungin infrastruktuuri ja sähkölatausverkostot
  • Pyöräpysäköinti ja pyörähotellit
  • Autonominen liikenne

Lisäksi operatiivisten palveluiden tarjontaan kuuluu avaimet käteen -ratkaisuja yhteiskäyttöiselle ja viisaalle liikkumiselle sekä pyöräpysäköintiin ja sähkölatausverkostoihin.

”Olemme todella iloisia, että pääsemme yhteistyössä Vapautusliikkeen kanssa tuottamaan tällaista palvelua ihmisille. Helpotamme jokapäiväistä elämää ja tuemme samalla viisaan liikkumisen valitsemista liikkumismuodoksi”, tuotepäällikkö Saku Salminen Rolanilta kertoo.

Vapautusliikkeessä uskotaan, että ihmiset arvostavat palvelua ja haluavat pitää hyvää huolta tavaroistaan, kunhan se tehdään riittävän helpoksi. Kulutustottumukset muuttuvat ja verkkokauppojen sekä digitaalisten palvelualustojen käyttö on arkipäivää. Aktiiviset ihmiset ostavat enemmän ammattilaisten palveluja ja asuntojen varastotiloja halutaan käyttää tehokkaammin.

”Tiedämme jo nyt, että olemme oikeilla jäljillä. Olemme omalta osaltamme myös pidentämässä tavaroiden elinikää ja taistelemme näin kertakäyttökulttuuria vastaan,” Strömberg sanoo.

”Korona-aika on muistuttanut ihmisiä polkupyöräilyn nerokkuudesta kulkuvälineenä, pyöräkauppa on käynyt kuumana niin uusien kuin käytettyjen pyörienkin osalta, ja huoltopalvelut ovat olleet kädet täynnä töitä. Uskommekin, että nyt on oikea aika laajentaa tätä palvelua. Kehitämme myös yhteistyötä asunto-osakeyhtiöiden ja rakennusliikkeiden kanssa, koska uskomme, että tämäntyyppinen alusta voisi olla osa uusia asumisen digitaalisia palveluja”, Strömberg sanoo.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

vuokra-asuntomarkkina

5.8.2022

Vuokra-asuntomarkkina elpymässä

Vuokra-asuntomarkkinat ovat elpymässä pandemian jälkeen. Vuokrat ovat lähteneet nousuun, vuokra-asuntojen markkinointiajat ovat lyhentyneet ja kysyntä on vahvistunut kesää kohti. Vuokra-asuntomarkkinat ovat nyt samalla tasolla kuin vuonna 2019 ennen pandemiaa.

Vuokrat nousivat

19.1.2023

Vuokrat nousivat loppuvuonna erityisesti Tampereella ja Vantaalla

Vuokrien vuosikasvu oli pääkaupunkiseudulla hitaampaa kuin muualla Suomessa, mutta vauhdittui loppuvuodesta erityisesti Vantaalla. Eniten vuokrat nousivat vuodessa Rovaniemellä, Tampereella sekä Turussa.

2.3.2022

Lähes 9 000 uutta asuntoa rakennettiin viime vuonna valtion tuella

Vuoden 2021 ARA-tuotanto koostui 8 889 uudesta asunnosta ja 3 994 vanhan asunnon perusparantamisesta. ARAn korkotukivaltuus vuodelle 2021 oli 1 800 miljoonaa euroa. Valtuutta käytettiin 1 748 miljoonaa euroa, mikä on 221 miljoonaa euroa enemmän kuin vuotta aiemmin.

vuokrakehitys

20.10.2022

Pk-seudun vuokrakehitys muuta maata hitaampaa

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat heinä–syyskuussa koko maassa, kertoo Tilastokeskus. Pääkaupunkiseudun vuokrat nousivat muita alueita hitaammin runsaan tarjonnan vuoksi. Suurten vuokra-asuntojen kysyntä on erityisen suurta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti