Vanhukset asuntojensa vankeina

Imatralainen vanhusneuvosto kritisoi Lappeenrannan Uutisten mukaan kaupungin linjaa olla tukematta hissien rakentamista vanhoihin kerrostaloihin. Neuvosto myös toivoo, että kaupunkiin perustettaisiin hissityöryhmä.

Vanhusneuvoston jäsen Veikko Hämäläinen toteaa, että palvelutaloihin kaikki nyt hissittömissä taloissa asuvat eivät tule mahtumaan, vaikka niitä rakennettaisiin useita lisää. Hissittömissä kerrostaloissa asuu 1600 yli 64-vuotiasta imatralaista. Painetta hissien rakentamiseksi tuovat myös vanhukset, jotka haluavat muuttaa omakotitaloistaan hissillisiin kerrostaloihin.

Hämäläinen myös muistuttaa, että monikaan vanhus ei enää omin avuin pääse kodistaan liikkumaan ulos, vaan he ovat muiden liikkumisavun varassa tai sitten asuntojensa vankeja.

Lue alkuperäinen Lappeenrannan Uutisten juttu.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

energia-avustuksia

31.3.2023

Taloyhtiöt käyttivät innokkaasti energia-avustuksia

Taloyhtiöt saivat viime vuonna tukea energiatehokkuutta edistäviin korjauksiin 60 miljoonaa euroa, kertoo ARA. Taloyhtiöt hakivat erityisesti energia- ja latausinfra-avustuksia. Myös esteettömyyskorjauksiin myönnettiin paljon avustuksia.

vanhojen osakeasuntojen hinnat

27.10.2023

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat heinä-syyskuussa

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat tämän vuoden kolmannella neljänneksellä 7,3 prosenttia edellisestä vuodesta ja 2 prosenttia edellisestä neljänneksestä, kertoo Tilastokeskus. Erityisesti hinnat laskivat pääkaupunkiseudulla. Uusien asuntojen kauppa käy yhä heikosti.

sähkölämmitteisille taloyhtiöille

17.3.2023

Sähkölämmitteisille taloyhtiöille tukea lämmityskuluihin

Valtioneuvosto on hyväksynyt asetuksen sähkölämmitteisille taloyhtiöille myönnettävästä kertaluontoisesta tuesta. Tuki vähentää asunto-osakeyhtiön paineita siirtää kohonneita lämmityskuluja vastikkeisiin asukkaiden maksettavaksi.

vastikkeita maksamatta

31.1.2023

Vastikkeita maksamatta yhä useammassa taloyhtiössä

Talouden taantuma ja kasvaneet elinkustannukset näkyvät taloyhtiöissä osakkeenomistajien maksuvaikeuksina. Yhä useammalla on vaikeuksia maksaa vastikkeita taloyhtiölle. Tällaisessa tilanteessa taloyhtiön turvana toimii tehokas vastikevalvonta ja viime kädessä hallintaanottomenettely.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti