Vanhojen osakeasuntojen hinnat eriytyivät edelleen kesäkuussa

Pääkaupunkiseudulla vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat vuoden 2019 kesäkuuhun verrattuna vajaan prosentin ja laskivat neljä prosenttia muualla Suomessa. Kiinteistönvälittäjien kautta tehtyjen vanhojen osakeasuntojen kauppojen määrä pysyi samana kuin viime vuonna samaan aikaan. Vanhoja osakeasuntoja myytiin kuitenkin 30 prosenttia enemmän kuin toukokuussa. Toukokuuhun verrattuna hinnat ovat pysyneet ennallaan koko maassa, ilmenee Tilastokeskuksen ennakkotiedoista.

Vuoden 2020 toisella neljänneksellä vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat pk-seudulla noin kaksi prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Muualla maassa hinnat laskivat lähes kolme prosenttia. Maakunnista viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat toisella neljänneksellä vain Uudellamaalla, noin yhden prosentin. Hinnat laskivat eniten Keski-Pohjanmaalla, Päijät-Hämeessä ja Etelä-Savossa. Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa hinnat pysyivät toisella vuosineljänneksellä viime vuoden tasolla.

Suurissa kaupungeissa vanhojen osakeasuntojen hintakehitys pysyi vakaana toisella neljänneksellä. Selkeimmin hinnat nousivat viime vuoden vastaavasta ajankohdasta Turussa ja Helsingissä. Keskimääräinen vanhan kerrostalokaksion neliöhinta vuoden toisella neljänneksellä oli Helsingin keskustassa 7 735 ja Turun keskustassa 3 452 euroa.

Alueittaiset ja kaupunkien sisäiset erot hintatasoissa ja -kehityksessä ovat suuria, vaikka vanhojen osakeasuntojen hinnat ovatkin viime vuosina laskeneet.

Lue lisää täältä.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

osakeasuntojen

28.10.2022

Osakeasuntojen kauppa vaimeni heinä–syyskuussa

Vanhojen osakeasuntojen hinnat ovat samalla tasolla kuin viime vuonna samaan aikaan. Hinnat laskivat kuluvan vuoden edellisestä neljänneksestä 1,7 prosenttia. Uusien asuntojen kauppoja tehtiin lähes puolet vähemmän kuin vuotta aiemmin.

29.12.2022

Vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat marraskuussa

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat laskivat marraskuussa ympäri Suomea. Suurista kaupungeista hinnat laskivat eniten Helsingissä ja Tampereella. Suurten kaupunkien ulkopuolella hinnat laskivat maltillisemmin.

vanhojen asuntojen kauppa

10.10.2022

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto: Vanhojen asuntojen kauppa vilkasta

Vanhojen asuntojen kauppa käy nyt vilkkaana, kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton syyskuun asuntomarkkinakatsaus. Kaupan vilkkaudessa on kuitenkin eroja kaupunginosan välillä. Asuntojen hinnat ovat vakaat.

asuntojen nousevat

16.2.2023

PTT: Asuntojen hinnat laskevat ja vuokrat nousevat

Talouden epävarmuus ja nousevat korot laskevat asuntojen hintoja myös tänä vuonna, kertoo Pellervon taloustutkimus PTT:n ennuste. Vuoden lopulla asuntomarkkinat alkavat taas toipua. Vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa alueellisesti alkuvuonna.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti