Valtaosa tulipaloista syttyy sähkölaitteista

Vakuutusyhtiö If on huolissaan kodin laitteiden latauksesta syttyneiden tuhoisien tulipalojen määrän kasvusta.

Kaikkiaan jo noin 60 prosenttia kaikista kotien tulipaloista syttyy sähkölaitteista, ja näistä joka kolmas liittyy kännyköihin, tabletteihin, läppäreihin tai muihin ladattaviin laitteisiin, paljastavat Ifin vahinkotilastot.

− Kännykän vaarallisin, mutta todennäköisesti myös yleisin latauspaikka on makuuhuone. Huonoin vaihtoehto on lataaminen sängyllä tai sohvalla, josta palo pääsee leviämään nopeasti, kerrotaan Ifin tiedotteessa.

Ifin kotivakuutusten tuotepäällikkö Laura Utunen kertoo tiedotteessa, että turvallisinta on ladata valvotusti ja irrottaa laite laturista heti, kun lataus on valmis.

− Jos koet, että puhelinta on pakko ladata yöllä, älä lataa samassa huoneessa, missä nukut. Tällöin jää aikaa reagoida mahdollisen palon syttyessä eikä altistu myrkylliselle savulle. Tästä kannattaa keskustella perheissä, joissa on tiiviisti kännykän kanssa viihtyviä nuoria, Utunen kertoo.

Kaikkia kodin laitteita kannattaa ladata kovalla, palamattomalla alustalla.

Heikkolaatuinen akku tai laturi voivat aiheuttaa paloriskin kaikkiin ladattaviin laitteisiin. Siksi kaikkia kodin laitteita kannattaa ladata kovalla, palamattomalla alustalla.

Lue koko juttu:

Vaarallinen ilmiö kasvussa suomalaisten kodeissa – Tämä yleinen virhe voi johtaa nopeaan tuhoon | Talouselämä (talouselama.fi)

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

5.11.2018

Joka päivä syttyy 4 asuntopaloa sähkölaitteen takia

Jokasyksyinen Paloturvallisuusviikko järjestetään 24.11.–1.12. Kodin vaaranpaikoista yleisimpiä ovat sähkölaitteet, joista syttyy päivittäin 4 tulipaloa sekä  liesi- ja kiuaspalot. – Suurin osa kotien tulipaloista alkaa keittiön sähkölaitteista.

23.11.2018

Kodeissa syttyy vuosittain lähes 3000 tulipaloa – varo näitä kolmea vaaranpaikkaa

LähiTapiola on tänä vuonna yhdennettätoista kertaa järjestettävän Päivä paloasemalla –tapahtuman yritysyhteistyökumppani. Tapahtumassa on mukana enemmän palokuntia kuin koskaan aikaisemmin, yhteensä 368 palokuntaa ympäri Suomea. Myös kävijämäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta, ja viime vuonna meni rikki jo 100 000 kävijän raja.

5.10.2015

Sähkölaitteet ja tupakka sytyttävät eniten asuntopaloja

Syyskuun loppuun mennessä tulipaloissa on kuollut 61 henkilöä. Tiedot perustuvat Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön mediaseurantaan. Kuolemien määrä on yksi vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

4.5.2017

Sähköturvallisuus

Kunnossa olevat sähkölaitteet ovat oikein käytettyinä turvallisia. Viallisina tai väärässä paikassa ne saattavat aiheuttaa riskitilanteita ja tulipaloja. Tälle sivulle on koottu Turvatekniikan keskus TUKESin tuottamaa aineistoa kodin sähköturvallisuudesta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti