Valtakunnallinen 112-päivä muistuttaa turvallisuudesta

12-päivän suojelija sisäministeri Päivi Räsänen haluaa herättää suomalaisia pohtimaan arkipäivän turvallisuuttaan.

– Ennalta ehkäisy on paras keino parantaa turvallisuutta. Heijastin saisi heilua jokaisella ja palovaroittimen toimivuus kannattaa testata säännöllisesti. Jokainen löytää keinoja, joilla omaa ja läheisten turvallisuutta voi parantaa, Räsänen toteaa.

Ministeri Räsänen kehottaa kaikkia hankkimaan tietoja ja taitoja arkipäivän turvallisuuteen.
– Vaikkapa 112-päivän tilaisuuksissa.

112-päivän yhteydessä valtakunnalliset turvallisuustoimijat julkaisevat tutkimustuloksen suomalaisten peloista ja turvallisuuskäyttäytymisestä. Kyselytutkimuksen mukaan suuri osa suomalaisista (77 %) kokee turvallisuutensa pysyneen ennallaan viimeisen vuoden aikana.

112-päivä on valtakunnallinen hätänumeropäivä, jolloin puhutaan arjen turvallisuudesta ja siitä, miten jokainen voi osaltaan huolehtia turvallisuudesta. 112-päivä muistuttaa tietysti myös hätänumerosta 112 ja siitä, että tämä numero toimii kaikissa EU-maissa. Suomessa teemapäivää on vietetty vuodesta 1997. 112-päivänä ja viikolla 7 järjestetään useita turvallisuuteen liittyviä tapahtumia ympäri Suomea. Alueelliset tapahtumat on ilmoitettu 112-päivän nettisivuilla. Hätänumeropäivän suojelijoita ovat sisäministeri Päivi Räsänen sekä sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty.

Päivää vietetään koko Euroopan unionin alueella. Euroopan komissio yhdessä Euroopan parlamentin ja neuvoston kanssa on julistanut helmikuun 11. päivän Euroopan 112-päiväksi. Suomessa 112-päivää ovat järjestämässä turvallisuustoimijat yhdessä. Järjestäjiä ovat sisäministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Hätäkeskuslaitos, poliisi, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, opetushallitus, Rajavartiolaitos sekä pelastuslaitokset.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

7.2.2017

Näin luot turvallisen kodin vauvalle

112-päivää vietetään taas ensi lauantaina 11. helmikuuta. Tänä vuonna kampanja keskittyy pienten lasten turvallisuuteen.

17.6.2017

Taloyhtiön vuosikello: helmikuu

Taloyhtiön vuosikello kertoo, mitä hallinnollisia, kiinteistönhoidollisia ja viestinnällisiä asioita taloyhtiössä tehdään vuoden eri kuukausina.

22.1.2018

Kiinteistölehden lakipähkinät 2017

Kiinteistölehden lakipähkinät on koonti vuonna 2017 Suomen Kiinteistölehdessä julkaistuista lakipähkinöistä. Kysymyksiin vastaavat Suomen Kiinteistöliiton, Kiinteistöliitto Uusimaan ja Suomen Vuokranantajien asiantuntijat. Kuka maksaa hissin?

11.2.2016

112-päivänä luupissa arjen turvallisuus ja tapaturmien ennaltaehkäisy

Valtakunnallista EU:n yhteistä hätänumeropäivää vietetään vuosittain 11. helmikuuta. Tänä vuonna 112-päivää vietetään Suomessa jo 20.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti