Vaivattomien linjasaneerausten salaisuutena ovat esivalmistetut osat sekä nopea toteutusaika

Uusien menetelmien ansiosta linjasaneeraukset nopeutuvat, helpottuvat ja halpenevat. Korjausrakentaminen 2015 -tapahtumassa lanseerattu FLOWALL-tekniikkaseinä sekä Consti Yhtiöiden Suomeen tuoma IDEAL-ratkaisu ovat vaivattomia vaihtoehtoja perinteiselle putkiremontille.

Säästöä kustannuksissa sekä ajankäytössä

Yhteishankkeen tuloksena syntynyt FLOWALL-tekniikkaseinä on modulaarinen kokonaisratkaisu 1970-luvun tyyppikerrostalojen kylpyhuoneiden ja keittiöiden vesi-, viemäri- ja ilmanvaihtotekniikan uusimiseksi. Keittiön ja kylpyhuoneen välinen seinä korvataan vesi-, viemäri- ja ilmanvaihtomoduulein, joihin voidaan integroida vaakareititystilat vesikalusteasennuksille sekä LTO-laitteistot. Kokonaisuus sisältää selkeitä yhdistelymalleja ja muuntelumahdollisuuksia.

– Kyseessä on kokonaisvaltainen avaimet käteen -ratkaisu, jonka toteuttavat alan johtavat toimijat. Tehokas tuotantoprosessi sekä esivalmistetut moduulit säästävät aikaa sekä kustannuksia, kertoo idean isä, Valvontakonsulttien projektijohtaja Juuso Hämäläinen.

–Pilottikohteissa FLOWALL on laskennallisesti perinteistä toteutustapaa noin 10 prosenttia edullisempi. Myös  korjaus- ja kunnossapitokustannukset sekä energiankulutus laskevat ratkaisun myötä, kertoo Constin kehitysinsinööri Harri Katajala.

Consti on yhteishankkeessa suorittavana osapuolena, ja toimii pääurakoitsijana ensimmäisissä FLOWALL-kohteissa Vantaalla ja Espoossa. Rakentaminen alkaa maaliskuussa 2015. FLOWALL-yhteishankkeessa on myös mukana muita vahvoja rakennusalan ammattilaisia, kuten Valvontakonsultit, Uponor ja Sweco.

Valmista jopa kymmenessä päivässä

Toinen nopea ja tavanomaista edullisempi ratkaisu on Consti Yhtiöiden Suomeen tuoma IDEAL  Putki- ja kylpyhuoneremontti, jonka ansiosta remontti on valmis jopa 10 päivässä. Asukas voi asua koko urakan ajan kotonaan. Ratkaisun tehokkuus perustuu osien ja kylpyhuoneiden esivalmistukseen tehtaalla. Uusi kylpyhuone putkielementteineen yksinkertaisesti asennetaan vanhan kylpyhuoneen sisälle.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

20.4.2023

Vuokrien nousu taittui pääkaupunkiseudulla ja Tampereella

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat koko maassa 1,7 prosenttia tammi-maaliskuussa vuodentakaiseen nähden, kertoo Tilastokeskus. Vuokrat nousivat pääkaupunkiseudulla 1,0 ja muualla Suomessa 2,1 prosenttia.

lukitusuudistus

27.10.2023

Kaupallinen yhteistyö

Ekologinen ja kustannustehokas lukitusuudistus

Monet taloyhtiöt painivat nousevien kustannusten kanssa ja suunniteltujen hankkeiden siirtämistä pohditaan. Lukituksen uudistamista ei kuitenkaan pidä lykätä, sillä ajantasaisen lukituksen ansiosta voidaan säästyä monelta harmilta.

Abloy Oy

valokuidusta

2.10.2023

Kaupallinen yhteistyö

Kaikki kohisevat valokuidusta, mitä siitä pitäisi nyt tietää?

Valokuitu kiinnostaa tällä hetkellä ennennäkemättömän paljon. Valokuitunen listasi tärkeimmät seikat, jotka jokaisen tulisi nyt tietää valokuidusta.

Valokuitunen

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti