Vaivattomien linjasaneerausten salaisuutena ovat esivalmistetut osat sekä nopea toteutusaika

Uusien menetelmien ansiosta linjasaneeraukset nopeutuvat, helpottuvat ja halpenevat. Korjausrakentaminen 2015 -tapahtumassa lanseerattu FLOWALL-tekniikkaseinä sekä Consti Yhtiöiden Suomeen tuoma IDEAL-ratkaisu ovat vaivattomia vaihtoehtoja perinteiselle putkiremontille.

Säästöä kustannuksissa sekä ajankäytössä

Yhteishankkeen tuloksena syntynyt FLOWALL-tekniikkaseinä on modulaarinen kokonaisratkaisu 1970-luvun tyyppikerrostalojen kylpyhuoneiden ja keittiöiden vesi-, viemäri- ja ilmanvaihtotekniikan uusimiseksi. Keittiön ja kylpyhuoneen välinen seinä korvataan vesi-, viemäri- ja ilmanvaihtomoduulein, joihin voidaan integroida vaakareititystilat vesikalusteasennuksille sekä LTO-laitteistot. Kokonaisuus sisältää selkeitä yhdistelymalleja ja muuntelumahdollisuuksia.

– Kyseessä on kokonaisvaltainen avaimet käteen -ratkaisu, jonka toteuttavat alan johtavat toimijat. Tehokas tuotantoprosessi sekä esivalmistetut moduulit säästävät aikaa sekä kustannuksia, kertoo idean isä, Valvontakonsulttien projektijohtaja Juuso Hämäläinen.

–Pilottikohteissa FLOWALL on laskennallisesti perinteistä toteutustapaa noin 10 prosenttia edullisempi. Myös  korjaus- ja kunnossapitokustannukset sekä energiankulutus laskevat ratkaisun myötä, kertoo Constin kehitysinsinööri Harri Katajala.

Consti on yhteishankkeessa suorittavana osapuolena, ja toimii pääurakoitsijana ensimmäisissä FLOWALL-kohteissa Vantaalla ja Espoossa. Rakentaminen alkaa maaliskuussa 2015. FLOWALL-yhteishankkeessa on myös mukana muita vahvoja rakennusalan ammattilaisia, kuten Valvontakonsultit, Uponor ja Sweco.

Valmista jopa kymmenessä päivässä

Toinen nopea ja tavanomaista edullisempi ratkaisu on Consti Yhtiöiden Suomeen tuoma IDEAL  Putki- ja kylpyhuoneremontti, jonka ansiosta remontti on valmis jopa 10 päivässä. Asukas voi asua koko urakan ajan kotonaan. Ratkaisun tehokkuus perustuu osien ja kylpyhuoneiden esivalmistukseen tehtaalla. Uusi kylpyhuone putkielementteineen yksinkertaisesti asennetaan vanhan kylpyhuoneen sisälle.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

7.11.2016

Fira aikoo toteuttaa putkiremontin kahdessa viikossa

Fira Palvelut yrittää putkiremonttien suomenennätystä roihuvuorelaisessa kerrostalossa. Putkiremontteihin erikoistunut Fira Palvelut käynnistää pääkaupunkiseudulla putkiremontin, jonka on tarkoitus valmistua kahdessa viikossa. Kyseessä on tiettävästi toteutuessaan suomenennätys.

28.11.2016

Mitä tarvitaan nopeaan putkiremonttiin?

Fira palvelut toteutti Helsingin Roihuvuoressa putkiremontin kahdessa viikossa. Mitä tähän vaaditaan taloyhtiöltä? Putkiremontteihin erikoistunut Fira Palvelut toteutti Suomen nopeimman putkiremontin saneeraamalla Helsingin Roihuvuoressa sijaitsevan kiinteistön kahdessa viikossa.

5.6.2019

Kun vain paras kelpaa: Millainen netti kotiin?

Tuntuuko joskus siltä, että kotisi nettiyhteys ei ole riittävän nopea? Ei ihme, sillä tarpeet voivat kasvaa sitä mukaa, kun tekniikka kehittyy, perheessä kasvaa uusia ja innokkaita netinkäyttäjiä ja tarjolle ilmaantuu uusia palveluita. “Se mikä on joskus riittänyt, ei yhtenä päivänä enää olekaan tarpeeksi.

19.6.2017

Linjasaneerauksia nopeuttava korjauskonsepti laajeni julkisivuihin ja lisärakentamiseen

Seitsemän suomalaisen rakennusalan yrityksen vuonna 2014 yhdessä kehittämä Flowall-linjasaneerausmalli on laajentunut kattamaan koko kerrostalokorjaamisen kentän putkiremonteista julkisivuremontteihin ja lisäkerroksiin sekä hissien jälkiasennuksiin. Kiinteistön arvon kasvattamiseen tähtäävä Flowsolution-malli pyrkii tuomaan korjausrakentamiseen nopeutta ja laatua teollista esivalmistusta hyödyntämällä sekä ohjaamaan hankkeet hallitusti tavoitteisiin hyvin johdetulla toimintamallilla. Flowsolutionin muodostava yritysryhmä on toteuttanut lukuisia modulaarisia korjausrakentamisen hankkeita, joiden nopeutta […]

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti