Vaivattomien linjasaneerausten salaisuutena ovat esivalmistetut osat sekä nopea toteutusaika

Uusien menetelmien ansiosta linjasaneeraukset nopeutuvat, helpottuvat ja halpenevat. Korjausrakentaminen 2015 -tapahtumassa lanseerattu FLOWALL-tekniikkaseinä sekä Consti Yhtiöiden Suomeen tuoma IDEAL-ratkaisu ovat vaivattomia vaihtoehtoja perinteiselle putkiremontille.

Säästöä kustannuksissa sekä ajankäytössä

Yhteishankkeen tuloksena syntynyt FLOWALL-tekniikkaseinä on modulaarinen kokonaisratkaisu 1970-luvun tyyppikerrostalojen kylpyhuoneiden ja keittiöiden vesi-, viemäri- ja ilmanvaihtotekniikan uusimiseksi. Keittiön ja kylpyhuoneen välinen seinä korvataan vesi-, viemäri- ja ilmanvaihtomoduulein, joihin voidaan integroida vaakareititystilat vesikalusteasennuksille sekä LTO-laitteistot. Kokonaisuus sisältää selkeitä yhdistelymalleja ja muuntelumahdollisuuksia.

– Kyseessä on kokonaisvaltainen avaimet käteen -ratkaisu, jonka toteuttavat alan johtavat toimijat. Tehokas tuotantoprosessi sekä esivalmistetut moduulit säästävät aikaa sekä kustannuksia, kertoo idean isä, Valvontakonsulttien projektijohtaja Juuso Hämäläinen.

–Pilottikohteissa FLOWALL on laskennallisesti perinteistä toteutustapaa noin 10 prosenttia edullisempi. Myös  korjaus- ja kunnossapitokustannukset sekä energiankulutus laskevat ratkaisun myötä, kertoo Constin kehitysinsinööri Harri Katajala.

Consti on yhteishankkeessa suorittavana osapuolena, ja toimii pääurakoitsijana ensimmäisissä FLOWALL-kohteissa Vantaalla ja Espoossa. Rakentaminen alkaa maaliskuussa 2015. FLOWALL-yhteishankkeessa on myös mukana muita vahvoja rakennusalan ammattilaisia, kuten Valvontakonsultit, Uponor ja Sweco.

Valmista jopa kymmenessä päivässä

Toinen nopea ja tavanomaista edullisempi ratkaisu on Consti Yhtiöiden Suomeen tuoma IDEAL  Putki- ja kylpyhuoneremontti, jonka ansiosta remontti on valmis jopa 10 päivässä. Asukas voi asua koko urakan ajan kotonaan. Ratkaisun tehokkuus perustuu osien ja kylpyhuoneiden esivalmistukseen tehtaalla. Uusi kylpyhuone putkielementteineen yksinkertaisesti asennetaan vanhan kylpyhuoneen sisälle.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

DNA Taloyhtiönetti

20.5.2022

Kaupallinen yhteistyö

Kun taloyhtiössä on DNA Taloyhtiönetti – miten se toimii?

Taloyhtiöön on hankittu DNA Netti taloyhtiösopimuksella, mutta miten asukkaan pitäisi nyt toimia? Mikä taloyhtiönetti käytännössä oikein on ja kuinka se otetaan käyttöön? Taloyhtiönetti on nopea kiinteä nettiyhteys Kun taloyhtiö on tehnyt huippudiilin DNA:n kanssa, koteihin on saatavilla nopea ja edullinen DNA Taloyhtiönetti, joka on selvästi edullisempi kuin yksittäiseen talouteen tilattu laajakaista.

DNA

sähköautojen latausjärjestelmät

24.5.2022

Nyt on aika investoida sähköautojen latausjärjestelmiin

Sähköautojen määrä kasvaa, ja latauslaitteiden hankinta tulee ennen pitkää eteen jokaiselle taloyhtiölle. Sähköauto- ja latausjärjestelmäasiantuntija Vesa Linja-aho kertoo, millaiseen latausjärjestelmään kannattaa investoida juuri nyt.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

kyberturvallisuus

4.10.2022

Kyberturvallisuus huomioon taloyhtiössä

Erilaiset taloyhtiön toimintaan liittyvät laitteet ja järjestelmät ovat alttiita kyberhyökkäyksille. Siksi vanhan taloyhtiön kannattaa varautua kyberuhkiin kartoittamalla laitteensa, ja vaihtaa ne uusiin jos mahdollista.

vuokrakehitys

20.10.2022

Pk-seudun vuokrakehitys muuta maata hitaampaa

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat heinä–syyskuussa koko maassa, kertoo Tilastokeskus. Pääkaupunkiseudun vuokrat nousivat muita alueita hitaammin runsaan tarjonnan vuoksi. Suurten vuokra-asuntojen kysyntä on erityisen suurta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti