Vahvoja kavereita

Tampereen Sotkankadulla Pyynikintorin suuntaan on korkeita 1930-luvulla rakennettuja kerrostaloja. Niistä keskimmäisen ylimmästä kerroksesta ostimme 1990-luvun alussa kolmion. Samasta talosta, jonka Näsijärven puoleisessa rapussa oli taiteilija Matti Ala-Potin työhuone/galleria.

Ostamamme asunto oli käsistään kätevän remontoijan unelma, koska se oli niin rähjäisessä kunnossa, että kaiken mahdollisen saattoi surutta kantaa ulos ja ruveta miettimään, mitä uutta mahdollisesti laittaisi tilalle.

Opiskelukaverini Jari tuli apuun siinä vaiheessa, kun kylpyhuoneesta piti hävittää vanha valurautainen, jalallinen amme. Yhden ihmisen voimin raskas amme ei olisi liikahtanut mihinkään, mutta ei meinannut liikahtaa kahdestaankaan.

Hammasta purren ja hauista pingottaen kuitenkin saimme ammeen raahattua rappukäytävään ja käännettyä pystyyn vanhaan veräjähissiin. Niin, että itse pystyin hengitystä pidätellen seisomaan hississä ja vahtimaan, että myös amme pysyi kunniallisesti pystyssä sillä aikaa, kun Jari juoksi raput alas ja tuli ottamaan meitä vastaan.

Hissistä sitten saimme raahattua ja punnerrettu ammeen ulko-ovella odottaneeseen vuokrattuun pakettiautoomme, jolla ajoimme ammeen kaatopaikalle. Olimme hiukan väsyneitä mutta myös huojentuneita, kun kaatopaikalla kippasimme ammeen ja muut autossa kuljettamamme romppeet ulos.

Remontti kesti aikansa, mutta oli jo onnellisesti ohi ja kämppä hieno, kun joimme tupaantuliaiskaljoja muutaman kaverin kanssa. Kerroin, minkälainen työ raskaan ammeen raahaamisessa oli ollut, kun yksi heistä – viisas rakennusinsinööri – kysyi: Miksette lyöneet sitä ammetta lekalla kylkeen? Sehän on valurautaa ja murenee kappaleiksi.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

21.4.2017

Lämpöpumppujen myynti kiihtyy

Ilma-vesilämpöpumppujen ja poistoilmalämpöpumppujen myynti kasvoi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä yli 50 %. Maalämpöpumppujen myynti kasvoi myös reilut 5 %. Kun maalämmön kappalemäärinen kasvu painottuu isompiin pumppuihin, merkitsee se suhteessa entistä isompia uusiutuvan energian tuotantolukuja.

21.1.2016

Suomalaiset kaipaavat uusia innovaatioita helpottamaan kiertotalouteen siirtymistä

Osa suomalaisista toimii jo tänä päivänä tehokkaasti kiertotalouden logiikkaa hyödyntäen, mutta valtaosalle meistä kiertotalous ei ole vielä konkretisoitunut arjen teoiksi ja toimintamalleiksi. Lassila & Tikanojan teettämän tutkimuksen mukaan monet meistä haluaisivat osallistua kiertotalouteen nykyistä enemmän, jos homma tehdään meille helpoksi ja luodaan palveluita, jotka vastaavat todelliseen tarpeeseen. L&T on yhdessä palvelumuotoilutoimisto Palmun kanssa tutkinut suomalaisten […]

23.3.2016

Miten turvata koti loman aikana?

Lomalle lähtiessä saattaa mieleen hiipiä huoli oman kodin turvallisuudesta. Pääsiäisenä moni jättää kodin hetkeksi oman onnensa nojaan ja miettii, miten varmistaa, ettei poissa ollessa satu mitään ikävää vahinkoa. Vesivahingon, murtovarkauden tai tulipalon riskit voi ehkäistä muutamalla yksinkertaisella turvatoimella.

27.10.2016

Unelmien kämppäkavereita etsitään nyt älypuhelimella

Asuntoja on haettu verkosta jo pitkään. Nyt pääkaupunkiseudun opiskelijat voivat etsiä itselleen myös asuinkumppaneita uuden Kämppishaku-palvelun avulla. Vastaavaa ei ole kehitetty missään muualla Euroopassa.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti