Vaalipaneeli päätti Kiinteistöliiton liittokokousseminaarin

Kiinteistöliiton ylin päättävä elin, vuotuinen liittokokous alkoi tänään Rovaniemellä. Perinteiseen tapaan ensimmäisen päivän ohjelmassa oli alueen erityispiirteisiin pureutunut seminaari. Ja koska pian edessä ovat eduskuntavaalit, päättyi seminaaripäivä vaalipaneeliin.

Paikalle Kiinteistöliiton edustajien tentattaviksi olivat saapuneet keskustan Merja Mäntyniemi, kokoomuksen Heikki Autto, perussuomalaisten Liisa Mariapori, sosiaalidemokraattien Antti Liikkanen ja vasemmistoliiton Vesa Puuronen.

Rovaniemellä kun oltiin, kaikki ehdokkaat olivat luonnollisesti ehdolla Lapin vaalipiiristä. Samasta syystä myös osa kysymyksistä ja etenkin suuri osa vastauksista sivusivat paikallisia kysymyksiä.

Kaikki ehdokkaat myös puhuivat suomalaisen työn ja suomalaisten työllistämisen puolesta. Näkemykset keinoista kuitenkin vaihtelivat.

Siinä missä vasemmalla ei kavahdettu lisävelan ottamista ja runsasta elvyttämistä, porvarillisella puolella velkaa vierastettiin ja katsottiin, että Suomi saadaan nousuun vain työllä ja sille edellytyksiä luomalla.

Vaalipaneelissa puheenjohtajana toimi Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen, joka toimi koko kiinteistöseminaarin puheenjohtajana.

Varsinaisessa seminaariosuudessa alustivat Lapin liiton yhteysjohtaja Maiju Hyry, johtaja Timo Jokelainen Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta sekä kaupunginarkkitehti Tarja Outila Rovaniemen kaupungilta.

Kiinteistöliiton liittokokoustapahtumat jatkuvat huomenna lauantaina, jolloin vuorossa on varsinainen liittokokous.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

korjausrakentamisen näkymät

1.11.2022

Barometri: Korjausrakentamisen näkymät hiipuneet

Epävakaa taloustilanne vaikeuttaa taloyhtiöiden korjaushankkeita, selviää Kiinteistöliiton korjausrakentamisbarometrista. Rahoituksen saatavuus on heikentynyt. Yleisin korjaushanke tänä vuonna on lämmitysjärjestelmän uudistaminen.

22.11.2022

Taloyhtiöiden hallitukset: Väestönsuojat hyvässä kunnossa

Turvallisuusasiat ovat nostaneet merkitystään taloyhtiöiden toiminnassa viime vuosina. Tuoreen kyselyn mukaan taloyhtiöiden väestönsuojista enemmistö on joko varsin tai erittäin hyvässä kunnossa.

talousarviossa

10.1.2023

Talousarviossa huomioitava kasvavat kustannukset

Ensi vuoden talousarviossa on otettava huomioon kasvavat kustannukset, muistuttaa Kiinteistöliitto. Sähkön hinta pysyy korkealla ja lämmityskulut nousevat edelleen. Budjettiin kannattaa jättää liikkumavaraa.

taloyhtiöiden energiatehokkuus

24.11.2022

Taloyhtiöiden energiatehokkuus ei vaadi suuria korjauksia

Taloyhtiön energiatehokkuutta voi parantaa myös ilman suuria energiaremontteja. Kiinteistöliiton energia- ja ilmastokyselystä selviää, että kiinteistöjen sisäilmassa ja lämpötilassa on toivomisen varaa erityisesti kesäisin. Taloyhtiöiden kannattaakin varautua helteisiin.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti