Vaalipaneeli päätti Kiinteistöliiton liittokokousseminaarin

Kiinteistöliiton ylin päättävä elin, vuotuinen liittokokous alkoi tänään Rovaniemellä. Perinteiseen tapaan ensimmäisen päivän ohjelmassa oli alueen erityispiirteisiin pureutunut seminaari. Ja koska pian edessä ovat eduskuntavaalit, päättyi seminaaripäivä vaalipaneeliin.

Paikalle Kiinteistöliiton edustajien tentattaviksi olivat saapuneet keskustan Merja Mäntyniemi, kokoomuksen Heikki Autto, perussuomalaisten Liisa Mariapori, sosiaalidemokraattien Antti Liikkanen ja vasemmistoliiton Vesa Puuronen.

Rovaniemellä kun oltiin, kaikki ehdokkaat olivat luonnollisesti ehdolla Lapin vaalipiiristä. Samasta syystä myös osa kysymyksistä ja etenkin suuri osa vastauksista sivusivat paikallisia kysymyksiä.

Kaikki ehdokkaat myös puhuivat suomalaisen työn ja suomalaisten työllistämisen puolesta. Näkemykset keinoista kuitenkin vaihtelivat.

Siinä missä vasemmalla ei kavahdettu lisävelan ottamista ja runsasta elvyttämistä, porvarillisella puolella velkaa vierastettiin ja katsottiin, että Suomi saadaan nousuun vain työllä ja sille edellytyksiä luomalla.

Vaalipaneelissa puheenjohtajana toimi Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen, joka toimi koko kiinteistöseminaarin puheenjohtajana.

Varsinaisessa seminaariosuudessa alustivat Lapin liiton yhteysjohtaja Maiju Hyry, johtaja Timo Jokelainen Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta sekä kaupunginarkkitehti Tarja Outila Rovaniemen kaupungilta.

Kiinteistöliiton liittokokoustapahtumat jatkuvat huomenna lauantaina, jolloin vuorossa on varsinainen liittokokous.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

2.11.2021

Kiinteistöliiton Korjausrakentamisbarometri: Korjausrakentaminen vauhdittuu – latauspisteet merkittävässä roolissa

Kiinteistöliiton Korjausrakentamisbarometri arvioi korjausrakentamisen kasvavan merkittävästi vuonna 2022. Barometrin vastaukset kerättiin lokakuun ensimmäisellä puoliskolla runsaalta 3100 taloyhtiöiden edustajalta. Vastaajista 27 prosenttia arvioi taloyhtiönsä korjausrakentamisen kasvavan kuluvana vuonna, kun taas 30 prosenttia odottaa korjaamisen supistuvan yhtiössään viime vuoteen verrattuna.

10.2.2022

115-vuotias Kiinteistöliitto vahvalla kasvu-uralla

Kiinteistöliiton jäsenmäärä kasvoi viime vuonna kolmella prosentilla. Vielä vankemmalla kasvu-uralla oli Kiinteistöliittoon kuuluva valtakunnallinen toimialajärjestö Suomen Vuokranantajat, jonka jäsenmäärä kasvoi noin 12 prosenttia. Järjestöön kuuluu nyt noin 20 000 yksityistä vuokranantajaa.

10.3.2022

Kiinteistöliitto vastasi haasteisiin palveluja lisäämällä

Kiinteistöliitolla on omat koronasivut, joilta löytää ajankohtaista tietoa koronan vaikutuksista taloyhtiöiden toimintaan ja asukkaiden arkeen. Kiinteistöliiton asiakkaat ovat saaneet lisäpalveluja myös järjestetyissä webinaareissa. Valtakunnalliseen Kiinteistöliittoon kuuluvan Rauman Kiinteistöyhdistyksen toiminnanjohtaja Mari Häyhtiö kertoo Länsi-Suomi-lehdessä yhdistyksen kokeneen tärkeänä, että koronasivuilla liiton asiantuntijat vastaavat niihin useimmin kysyttyihin kysymyksiin, joita jäsentaloyhtiöillä on.

8.1.2022

Kiinteistöliitto: Lämmöntuotanto rajattava lakon ulkopuolelle

Metsäteollisuuden piirissä oleva työriita uhkaa vaikuttaa Kiinteistöliiton näkemyksen mukaan kohtuuttomalla tavalla useiden kaupunkien kaukolämmön tuotantoon. Tehtaiden yhteydessä toimivat voimalaitokset ja vedenkäsittely kuuluvat lakon piiriin, mistä johtuen lämpö joudutaan lakon aikana tuottamaan vara- ja huippulaitoksilla. Korvaava lämmöntuotanto on kalliimpaa, mikä vaikuttaa kaukolämmön hintaan.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti