Uutuuskirja sisäilmaongelmista

”Tärkein syy homesairauksiin on rakentamisen kelvoton laatu.” Ville Valtonen, professori, erikoislääkäri

Homeloukku – Mistä saan apua -kirjassa Suomen parhaat asiantuntijat vastaavat, mitä on tehtävä ja tehtävissä, kun rakennuksessa paljastuu sisäilmaongelmia. Tai talo on suorastaan hometalo. Päivittäin näistä ongelmista kärsii yli 800 000 suomalaista.

Tässä kirjassa myös monet salakavalasti sairastuneet ihmiset kertovat kujanjuoksustaan ja dramaattisista elämänvaiheistaan. He tietävät, miten kipeää tekee menettää terveytensä, työpaikkansa, kotinsa, ystävänsä, jopa puolisonsa.

Asiantuntijoina kirjan tekoon ovat osallistuneet Jaana Ennari,  Marina Furuhjelm, Jussi Korpelainen, Hannu Kääriäinen, Sari Mäkelä,  Katri Nokela, Juhani Pirinen, Mirja Salkinoja-Salonen, Tuula Syrjänen, Mikko Kallinen ja Ville Valtonen. Kirjan on toimittanut  Annamaija Perkiömäki.

”Olen erakoitunut kotiini kuin haavoittunut kettu koloonsa”, eräs sairastunut sanoo.

Lue lisää

Homesairauksista Ylen Aamu-tv:ssä

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

julkisivun kunnossapito

22.7.2022

Tarkista julkisivusi

Kiinteistön julkisivuihin kertyy jatkuvasti likaa, levää, hometta, sammalta ja jäkälää. Ne kannattaa siivota säännöllisesti pois, jotta pinta pysyy pidempään kunnossa. Näin taloyhtiö säästää myös rahaa, kun julkisivua ei tarvitse olla jatkuvasti uusimassa.

3.5.2023

5 vinkkiä taloyhtiön kevättalkoisiin

Taloyhtiön on syytä hankkia asukkailleen talkoovakuutus, erityisesti vaativampia töitä varten. Kokosimme viisi asiaa, jotka talkoissa tulee ottaa huomioon.

23.3.2023

Huomioi nämä aurinkopaneeleista, kun työskentelet katolla

Aurinkopaneelit vaikuttavat katolla työskentelyyn, sillä niiden päällä ei saa kävellä. Kiinteistönomistajan kannattaa ohjeistaa katolla työskenteleviä paneelien ja johtojen sijainneista. Aurinkosähköjärjestelmät ovat yleensä turvallisia, kun ne on oikein asennettu.

taloyhtiökupla vastikkeista

1.8.2022

Taloyhtiökuplassa puhutaan taloyhtiön vastikkeista

Kiinteistöliiton Taloyhtiökupla-podcastin 28. jakson aiheena ovat taloyhtiön vastikkeet. Kiinteistöliiton lakimiehet keskustelevat siitä, miten vastikevaroja voidaan taloyhtiössä käyttää, kuinka suuria vastikkeita voidaan periä, ja milloin osakas voi saada alennusta vastikkeesta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti