Uutuuskirja sisäilmaongelmista

”Tärkein syy homesairauksiin on rakentamisen kelvoton laatu.” Ville Valtonen, professori, erikoislääkäri

Homeloukku – Mistä saan apua -kirjassa Suomen parhaat asiantuntijat vastaavat, mitä on tehtävä ja tehtävissä, kun rakennuksessa paljastuu sisäilmaongelmia. Tai talo on suorastaan hometalo. Päivittäin näistä ongelmista kärsii yli 800 000 suomalaista.

Tässä kirjassa myös monet salakavalasti sairastuneet ihmiset kertovat kujanjuoksustaan ja dramaattisista elämänvaiheistaan. He tietävät, miten kipeää tekee menettää terveytensä, työpaikkansa, kotinsa, ystävänsä, jopa puolisonsa.

Asiantuntijoina kirjan tekoon ovat osallistuneet Jaana Ennari,  Marina Furuhjelm, Jussi Korpelainen, Hannu Kääriäinen, Sari Mäkelä,  Katri Nokela, Juhani Pirinen, Mirja Salkinoja-Salonen, Tuula Syrjänen, Mikko Kallinen ja Ville Valtonen. Kirjan on toimittanut  Annamaija Perkiömäki.

”Olen erakoitunut kotiini kuin haavoittunut kettu koloonsa”, eräs sairastunut sanoo.

Lue lisää

Homesairauksista Ylen Aamu-tv:ssä

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

syystalkoissa

20.9.2022

Tee ainakin nämä asiat taloyhtiön syystalkoissa

Syystalkoissa haravointi saa jäädä vähemmälle, sillä lehdet tekevät hyvää maaperälle. Talveen voi sen sijaan valmistautua suojaamalla kasvit verkoilla ja aurauskepeillä. Syksy on myös hyvää istutusaikaa.

1.3.2022

Lokkiriesaan kehotetaan reagoimaan jo nyt – Pesä saattaa lykätä jopa sovitun kattoremontin

Pesintää voidaan ehkäistä estämällä mekaanisesti lokkien pääsy sopiviin pesimäpaikkoihin lintuverkoilla ja lintupiikeillä. Myös erilaiset lintukarkotteet ja pelättimet voivat ehkäistä lokkien pesän perustamisen. Tamperelainen-lehti kerto, että esimerkiksi Tampereella kalatiirat, harmaalokit ja kalalokit pesivät rakennusten katoille.

5.4.2022

Siivottomat roskikset houkuttelevat jyrsijöitä

Pääkaupunkiseudulla on arvioitu olevan rottia yhtä paljon kuin ihmisiä eli noin 1,5 miljoonaa. Rotta löytää ruokapaikalle hajun perusteella. Se voi kulkea ruuanhakumatkalla 3–4 kilometriäkin saadakseen 30–40 grammaa ruokaa.

9.12.2021

Lumitöistä syntyy helposti riitoja taloyhtiöissä, joissa työt tehdään talkoilla

Kerrostalossa tai isommissa taloyhtiöissä lumet kuuluvat yleensä taloyhtiön tai huoltoyhtiön vastuulle. Erimielisyyksiä lumitöistä syntyykin lähinnä pienissä muutaman huoneiston taloyhtiöissä, joissa lumityöt tehdään talkooperiaatteella. Kiinteistöliiton lakimiehen Kristel Pynnösen mukaan lumikiistoja on pääsääntöisesti alle kymmenen huoneiston taloyhtiöissä, kun lumitöiden tekijää ei ole erikseen tilattu.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti