Uutuuskirja sisäilmaongelmista

”Tärkein syy homesairauksiin on rakentamisen kelvoton laatu.” Ville Valtonen, professori, erikoislääkäri

Homeloukku – Mistä saan apua -kirjassa Suomen parhaat asiantuntijat vastaavat, mitä on tehtävä ja tehtävissä, kun rakennuksessa paljastuu sisäilmaongelmia. Tai talo on suorastaan hometalo. Päivittäin näistä ongelmista kärsii yli 800 000 suomalaista.

Tässä kirjassa myös monet salakavalasti sairastuneet ihmiset kertovat kujanjuoksustaan ja dramaattisista elämänvaiheistaan. He tietävät, miten kipeää tekee menettää terveytensä, työpaikkansa, kotinsa, ystävänsä, jopa puolisonsa.

Asiantuntijoina kirjan tekoon ovat osallistuneet Jaana Ennari,  Marina Furuhjelm, Jussi Korpelainen, Hannu Kääriäinen, Sari Mäkelä,  Katri Nokela, Juhani Pirinen, Mirja Salkinoja-Salonen, Tuula Syrjänen, Mikko Kallinen ja Ville Valtonen. Kirjan on toimittanut  Annamaija Perkiömäki.

”Olen erakoitunut kotiini kuin haavoittunut kettu koloonsa”, eräs sairastunut sanoo.

Lue lisää

Homesairauksista Ylen Aamu-tv:ssä

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

4.9.2018

Paleletko kodissasi? Tuntuvatko patterit kylmiltä? Nämä ovat 5 yleisintä syytä taloyhtiöiden lämmitysongelmiin

Vesikiertoinen patterilämmitys on yleisin lämmitystapa suomalaisissa kerrostaloissa. Sopiva sisälämpötila olo- ja makuuhuoneissa on +21 astetta. Alle on poimittu viisi tyypillisintä syytä patterien kylmyyteen ja lämmitysongelmiin.

8.3.2018

Pelko asunnon kunnosta saa ihmiset tarkastuttamaan kotejaan

Tietoisuus rakennusten huonosta kunnosta, sisäilmaongelmista sekä rakennusvirheistä on kasvattanut asuntokaupan yhteydessä tehtävien kuntotarkastusten kysyntää. Rivitaloasunnot myös kuntotarkastettava Kuntotarkastus on hyvä tehdä niin omakoti-, erillis- ja paritalon kuin rivitaloasunnon kaupan yhteydessä. Etenkin, jos kyseessä on pienehkö As Oy -muotoinen rivitaloyhtiö, rasittavat mahdolliset rakenteiden kunnon ongelmat jokaista osakasta yhtä lailla joko suoraan tai välillisesti.

20.7.2016

3 vinkkiä parempaan sisäilmaan

Sisäilmaongelmat ovat valitettavan yleisiä niin asuin- kuin liikekiinteistöissäkin. Sisäilman laatuun vaikuttavat monet tekijät, mm. ilman kosteus ja lämpötila, ulkoilman määrä sisätiloissa sekä ilman epäpuhtaudet (esim.

26.5.2021

Liiallinen ilmankosteus vaarantaa sisäilman

Ilmankosteus on merkittävä osatekijä huonoon sisäilmaan. Varsinkin taloyhtiöissä pyykkien kuivaaminen sisätiloissa ja pesuhuoneet yleensä, ovat suurimpia kosteuden tuottajia asunnoissa. Sisäilman kosteuden ei tulisi pitkäaikaisesti nousta yli 60 %, jotta vältetään rakenteisiin syntyvät ongelmat, jotka taas ilmenevät epäterveellisenä sisäilmana.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti