Uusi viemäri ei aina ole huoleton

Perinteisin menetelmin, putket uusiin metalliputkiin vaihtamalla tehty remontti ei aina anna huolettomia vuosikymmeniä. Sisäpuolelta jo tehtaalla pinnoitetuissa, uusissa viemäriputkissa on ilmennyt laadun vaihtelua ja sen seurauksena korroosiota jo muutaman vuoden kuluttua remontista.

Pian postiluukustasi putoaa Suomen Kiinteistölehden huhtikuun numero. ”Tehdaspinnoitettujen” putkien ongelmista kertoo Riitta Malve-Tammisen artikkeli.

Huolettomana pitävät varmaan monet myös uutta taloa. Sitä se onkin korjausvelkapommiin verrattuna. Uudella talolla ja sen omistavalla taloyhtiöllä on kuitenkin omat muistamista vaativat asiansa. Vuositarkastus on niistä tärkeimpiä. Siitäkin kertoo huhtikuun Kiinteistölehti.

Taloyhtiön historian tutkimisesta ja kenties peräti historiikin julkaisemisesta voi olla monenlaista iloa ja hyötyä. Se lisää osakkaiden, asukkaiden ja liikehuoneistovuokralaistenkin kiinnostusta taloon. Historian tunnetuksi tekeminen on myös brändäyskeino, kertoo Heini Ynnilän artikkeli.

Maalämpöön yhdessä naapuritalojen kanssa? Ainakin Espoon Soukassa se onnistui alkuhankaluuksien jälkeen hyvin, todetaan Mervi Ala-Prinkkilän artikkelissa. Kaukolämmön kallistuessa päättivät kolme taloyhtiötä siirtyä maalämpöön yhteisessä hankkeessa.

Kaksi seikkaa on taloyhtiöiden hallitusten ja isännöitsijöiden huomioitava talon rekistereitä ja arkistoja hoitaessaan. Sähköinen rekisteröinti muuttaa lähitulevaisuudessa taloyhtiön osakastietojen hallinnan perusteellisesti. Uuden tietosuojalain käytännön soveltaminen taas alkaa jo 25. toukokuuta. Uudistuksista ja muutoksista kertoo kahden asiantuntija-artikkelin paketti.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta.

Lehteä jaetaan Taloyhtiö 2018 -tapahtumassa. Maksuttomassa neuvonta- ja näyttelytapahtumassa on ohjelmaa isännöitsijöille, taloyhtiön hallituksille, toiminnantarkastajille, vuokranantajille ja kaikille kiinnostuneille. Ilmoittaudu mukaan! www.taloyhtiotapahtuma.net.

Tutustu Taloyhtiö 2018 -tapahtuman tapahtumaoppaaseen.

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

viemärisukitus picote

1.6.2023

Kaupallinen yhteistyö

Viemärisukitus As Oy Markkinatie 7 Helsinki oli menestys

As Oy Markkinatie 7:n viemäriputket saneerattiin sukittamalla Helsingin Malmilla keväällä 2022. Remontti oli Picotelle niin sanottu perusremontti, eikä yllätyksiä tullut. Asukkaat kiittelivät ripeästi ja mallikkaasti sujunutta remonttia, ja asentajille tarjottiin kakkuakin.

Picote

Valaistuksen uusiminen

21.9.2023

As Oy Talvimaijan valaistus uusittiin kestäväksi

Hyvinkääläisessä As Oy Talvimaijassa päätettiin uusia vanhentunut valaistustekniikka. Tilalle vaihdettiin led-lamput. Remontin jälkeen taloyhtiön energiankulutus on pienentynyt, ja yhtiö on entistäkin turvallisempi ja viihtyisämpi.

Tähtiartikkeli

Tilaajille

sukitusprojekti

17.2.2023

Kaupallinen yhteistyö

Sukitusprojekti Lahdessa vaati vankkaa osaamista

Loppuvuodesta 2020 Lahden keskustassa saneerattiin neljän kerrostalon muoviset viemäriputket sukittamalla noin kahdessa kuukaudessa. Projekti ja sen aikataulu olivat haasteellisia, joten työssä tarvittiin Picoten ammattitaitoisia asentajia ja toimivia sukitusmenetelmiä.

Picote

22.8.2023

Kaupallinen yhteistyö

Picote tuo globaalin näkökulman putkien kunnostukseen

Picote tunnetaan rakenteita rikkomattomasta tekniikastaan myös Yhdysvalloissa, jonne se laajentui jo vuonna 2013. Nykyään Picotella työskentelee Pohjois-Amerikassa jo 10 työntekijää. Yritys laajentuu edelleen ja tekee jatkuvasti uusia innovaatioita.

Picote

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti