Uusi isännöintiyhtiö tuo markkinoille reilummat toimintamallit

Isännöinnin epäkohtiin on viime aikoina alettu kiinnittää selkeästi enemmän huomiota.

− Silti moni alalla pitkään toiminut ja taloyhtiöiden hallituksissa työskennellyt ei välttämättä ymmärrä kuinka jotkut alalla yleisesti hyväksytyt toimintatavat eivät kestä tarkempaa tarkastelua, toteaa Reilu Isännöinnin toimitusjohtaja Antti Lyly.

Reilu Isännöinti romuttaa totuttuja isännöinnin toimintamalleja. Kantavana ajatuksena on, että isännöitsijä ajaa ennen kaikkea taloyhtiön etua.

− Silloin kun tämä ei toteudu, on lähtökohtaisesti jotain pielessä ja loppulaskun maksaa yleensä taloyhtiö, Lyly sanoo.

Meillä pässi ei ole kaalimaan vartijana

Reilu Isännöinnin toimintaperiaatteisin kuuluu, ettei isännöitsijöitä aseteta rooliin, jossa he ovat samaan aikaan sekä myyjänä, että ostajana.

− Siksi me emme esimerkiksi tuota itse erillispalveluja, kuten huoltoa tai edes teknistä isännöintiä vaan kilpailutamme ja valitsemme asiakkaidemme kanssa parhaat palveluntarjoajat aina tapauskohtaisesti, Lyly jatkaa.

Esimerkiksi isännöitsijäntodistuksella rahastaminen on Reilu Isännöinnin periaatteiden vastaista. Reilu Isännöinnin asiakastaloyhtiöiden osakkaat saavat tilata yhden isännöitsijäntodistuksen ilmaiseksi kerran vuodessa ja lisätodistuksetkin ovat erittäin kohtuullisen hintaisia.

Reilu Isännöinnin perustajaosakkaat ovat kaikki toimineet pitkään taloyhtiöiden hallituksissa.

− Emme löytäneet isännöintitoimistoa, johon olisimme olleet tyytyväisiä. Niinpä päätimme perustaa sellaisen itse, Lyly kertoo.

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

22.12.2021

Joulukuusi hankitaan noin 1,4 miljoonaan suomalaiskotiin

Suomalaiset hankkivat tänä vuonna lähes 1,4 miljoonaa kuusta, joista pääosa on tuttuja metsäkuusia. Puista noin miljoona tulee viljelmiltä, metsistä haetaan lähes 300 000 puuta ja tuontipuita on reilut 100 000 kappaletta. Suurin tuontimaa on Tanska.

20.4.2022

Kaupallinen yhteistyö

Konesaumattu rivipeltikatto – elinkaari pitenee korjaamalla

Aina ei tarvitse uusia koko kattoa – elinkaarta voidaan usein jatkaa oikein tehdyillä korjaustoimenpiteillä. Riittävän ajoissa tehdyillä täsmäkorjauksilla saavutetaan myös kustannussäästöä. Kattotutka on toiminut suomalaisilla katoilla jo lähes 30 vuoden ajan.

Kattotutka Oy

6.4.2022

Peruskorjatako vai uusia koko hissi?

KITA: Edullisten tai väärin valittujen laitteiden elinkaari saattaa olla lyhyt ja niitä vaivaavat toimintahäiriöt. Hissin hankinnassa ja korjauksissa laatuun kannattaa panostaa ja käyttää tarvittaessa asiantuntijaa, joka tuntee alan uusimmat ratkaisut, olipa kyse vanhan hissin modernisoinnista tai uuden hissin hankinnasta. Asunto-osakeyhtiö voi hakea ARAlta avustusta, kun vanha kääntöovellinen hissi uusitaan automaattiovelliseksi hissiksi tai hissittömään taloon rakennetaan […]

23.11.2021

Kaupallinen yhteistyö

Paljon harmia päällesaumauksesta

Saumatiivistyksen tehtävänä on tiivistää kaksi rakenteen osaa siten, että lopputuloksena on kestävä ja tiivis sekä vettä, ääntä, ilmansaasteita ja kosteutta pitävä liitos. Saumatiivistyksen tavoitteena on pyrkiä aikaansaamaan kestävä liitos, joka mahdollistaa elementtien lämpötilan vaihteluista johtuvat liikkeet vaurioittamatta rakenteita. Erään päällesaumauksen tarina Asukas oli havainnut kosteusvauriojälkiä sisäseinässä loppuvuodesta 2020.

Saumalaakso

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti